5 ugers forløb til dig med en HHX eksamen?

Hvis du allerede har en HHX eksamen, tilbyder vi et 5-ugers grundforløb på EUS Online, som gør dig klar til at arbejde indenfor handel, kontor eller detail. På EUS Online behøver du ikke spekulere over transporttider og skoleskema – al undervisningen foregår nemlig online, så det eneste du behøver, er en computer med internetforbindelse.

NB_globus4.svg
Niels_Brock_Voksen2011.jpg
Niels_Brock_Voksen2154 2.jpg
Om uddannelsen

På EUS Online kan du på bare 5 uger tage en SU-berettiget erhvervsuddannelse, der ikke sætter grænser for, hvor eller hvornår du modtager undervisning. Al undervisning på uddannelsen foregår online, og det giver stor fleksibilitet og frihed. Forløbet er skræddersyet til dig, så du kan få dit privatliv, arbejdsliv og din uddannelse til at gå op i en højere enhed. På Brock Online skal ikke spilde tid på transport, for du kan sidde derhjemme og studere. Du kan spole din underviser tilbage og se undervisningen så mange gange der skal til, og lige når det passer dig. Du kan starte på din uddannelse helt uden at have styr på IT, det lærer vi dig hen ad vejen. Du kan vælge den retning du ønsker herunder.

Praktiske oplysninger

Med en EUS uddannelse i baglommen fra Brock Online har du bevist at du kan noget. Du har bevist at du kan motivere dig selv til at få taget den uddannelse, og at du har kompetencerne til at etablere dig på arbejdsmarkedet som kontorelev, salgselev eller butikselev. Der er stor efterspørgsel efter dygtige elever og du kan vælge mellem elevstillinger hos mange store og små virksomheder. Uddannelsen giver dig samtidig værktøjer indenfor iværksætteri og kan være en forsmag på en længere videregående uddannelse. Fordi du har en studentereksamen behøver du kun 5 ugers grundforløb inden for områder som Detail, Handel eller Kontor.

Mange tidligere EUSere har startet deres karriere inden for offentlige institutioner, hvor ministerierne, kommunerne, Forsvaret og Rigspolitiet tager mange elever.  Der er også stor efterspørgsel på unge med en EUS fra Brock Online i det private erhvervsliv, hvor tidligere elever har fuldført deres uddannelse i store virksomheder som Novo Nordisk, MT Højgaard, Lego, Sanistål, SAS, Vestas, Dansk Supermarked, Topdanmark og mange flere. EUS-uddannelsen giver også optimal indgang til at blive salgselev inden for detailhandel, hvor vejen til et lederjob ofte vil være kort. Her tager kæder som f.eks. Telia, Sportmaster, Intersport, Bianca, Skoringen, qUINT, Kaufmann, Matas, IKEA, Jack&Jones, Vero Moda, thansen og Bilka og mange andre virksomheder imod elever fra Niels Brock.

Forløbet starter altid med et obligatorisk online opstartsmøde, som bliver afholdt live den mandag forløbet starter. Her vil du få en grundig introduktion til forløbet, samt møde den kontaktlærer, som personligt vil følge dig gennem uddannelsen helt frem til din eksamen.

EUS 5 uger på Brock Online er et fuldtidsstudie. Derfor står vores onlineundervisere til rådighed stort set hele tiden – også om aftenen og i weekenden. Det betyder, at uanset om du vælger at studere om dagen, om aftenen eller i weekenden, både har adgang til alt undervisningsmateriale via dit online klasselokale, men også adgang til en onlineunderviser, som kan hjælpe og vejlede dig, når du har behov for det.

Det gennemgående tema i dokumentationsopgaverne er iværksætteri, og går i korte træk ud på at du sammen med din studiegruppe skal åbne din egen fiktive virksomhed - det vil sige: finde på et navn samt et produkt/sortiment, du vil handle med. I hver opgave vil der være en række spørgsmål, som skal besvares ud fra dit valg af virksomhed og studieretning.

Forløbet afsluttes med en eksamen i faget Kontor, Detail, eller Handel, afhængig af hvilken studieretning du har valgt.

Der er mødepligt til opstartsmødet og til online fremlæggelserne.

Du behøver ikke at have en elevplads inden du tilmelder dig EUS forløbet, men elevpladsen er en vigtig del for at gøre EUS uddannelsen færdig.

På elevpladsen får du lov at prøve kræfter med det rigtige arbejdsliv, samtidig med at du skal lære en masse. I de fleste tilfælde tager praktikken to år, og du får løn i praktikken. På Brock Online er vi specialister i at hjælpe dig med at finde den helt rigtige praktikplads, og vi har et stort netværk af virksomheder der kan hjælpe dig med at få en attraktiv praktikplads.

Praktikken begynder efter EUS

Praktikken kan begynde umiddelbart efter et bestået EUS-forløb på 5 uger, men du kan godt vælge at holde en pause mellem forløbet og praktikken. 

Sådan søger du praktikplads

Hvis du ikke allerede har en praktikplads når du tilmelder dig EUS skal du selv finde din praktikplads eller vi kan hjælpe dig i gang. Brock Online kan hjælpe dig med at afklare dig i forhold til at finde frem til den helt rigtige stilling for dig, og undervise dig i hvordan du præsenterer dig selv til en samtale. Vi præsenterer dig for ledige stillinger, men det er altid dit ansvar at søge dem.

Løn og arbejdstid

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie som andre medarbejdere.

For at læse en 5 ugers EUS for HHX skal du have en dansk eller nordisk HHX-eksamen eller lignende.

EUS 5 ugers forløbet er SU berettiget og du søger SU på www.su.dk. Hvis du allerede er startet på din elevplads, får din arbejdsgiver refusion (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag) for perioden du er i uddannelse.

Det er gratis at deltage på EUS Online på Niels Brock.

Der er optagelse på EUS Online stort set hver uge og du tilmelder dig via tilmeldingslinket her på siden senest onsdag kl. 12:00 for at begynde mandag ugen efter. 

Er du over 25 år? 

Er du over 25 år indledes din erhvervsuddannelse med en realkompetencevurdering (RKV). 

Når du tilmelder dig EUS online 10 uger foretages din RKV automatisk. Du behøver ikke at tilmelde dig en RKV særskilt. 

På EUS Online 5 uger har du ét fag:

 • Det uddannelsesspecifikke fag

Formålet med faget er at du udvikler kompetencer til at vælge og anvende uddannelsens anerkendte metoder til at løse arbejdsopgaver i konkrete og overskuelige praktiske sammenhænge. Endvidere er det formålet, at du skal kunne udvikle kompetence til at indgå i og dokumentere arbejdsprocesser, der er typiske for uddannelsen.

På retningen Detail arbejder du med følgende områder:

 • Butiksdrift
 • Butiksøkonomi
 • Performance
 • Salg
 • Visual merchandising
 • Innovation/iværksætteri
 • Afsætning via elektroniske medier

På retningen Handel arbejder du med følgende områder:

 • Digital databehandling
 • Kommunikation og formidling i B2B
 • Handelsregning
 • Salg og service
 • Forståelse af værdi- og forsyningskæder

På retningen Kontor arbejder du med følgende områder:

 • Administration
 • Kommunikation
 • Databehandling
 • Kvalitet og service

Kontakt

GitteAhlfeldt.jpg
Gitte Ahlfeldt Studiesekretær

Telefon: 33 41 95 19 E-mail: gah@brock.dk