Skoleophold på Offentlig administration

Her kan du blive klogere på din elevs uddannelsesforløb, og hvordan du hjælper din elev til at få mest ud af sin skole- og praktiktid.

Generelt om Offentlig administration

Specialet er rettet mod arbejdsfunktioner inden for de administrative hovedområder i en offentlig institution på enten det kommunale, regionale eller det statslige område. Eleverne uddannes til at varetage administrative opgaver bredt i alle dele af den offentlige forvaltning.

På skolen arbejder eleverne inden for fire hovedområder:

  1. Kommunikation og formidling - Eleverne lærer om de særlige vilkår for offentlig kommunikation, hvordan man planlægger en større kommunikationsindsats og hvordan kommunikationen kan digitaliseres
  2. Lovgivning og myndighedsudøvelse - Eleverne lærer om de grundlæggende retsregler inden for offentlig forvaltning, sagsbehandling og de særlige forhold omkring digitaliseringen.
  3. Politisk styring og økonomi - Eleverne lærer om, hvordan den offentlige forvaltning er opbygget i Danmark, hvordan økonomien danner fundament for offentlige aktiviteter og hvordan EU spiller en rolle i den danske politiske proces.
  4. Innovation, kvalitet og samarbejde - Eleverne lærer at optimere egne arbejdsprocesser, generere innovative løsninger, forstå egen rolle i forhold til kompetenceudvikling og forandringsprocesser.

Valgfag - Eleverne arbejder med valgfag inden for områderne skriftlig og mundtlig kommunikation, projektkoordination samt HR.

Se oversigt over uddannelsen

Oversigt over skoleophold og fag

Nedenfor ser du en oversigt over alle skoleopholdene på Offentlig administration. Ved hvert skoleophold finder du:

  1. Om skoleopholdet - Her finder du generelle informationer om fagets indhold og teamer.
  2. Læringsmål for praktik og skoleophold - Der findes mål for både praktik og fag på skolen. Disse mål er beskrevet i uddannelsesordningen for kontoruddannelser.
  3. Elevopgaver før og efter skoleopholdet - Formålet med opgaverne er at give eleven praktiske erfaringer med faget, som eleven kan bringe med ind i undervisningen. På nogle af specialerne får eleverne hjemmeopgaver, som skal forberede dem til næste skoleophold. Du kan se hjemmeopgaven på siden for det pågældende fag.

Før og efter et skoleophold anbefaler vi, du afholder en samtale med eleven for at binde praktik og skoleophold sammen. Læs mere her

Søg om erhvervsrettet påbygning

Din elev kan udover de obligatoriske specialefag og valgfag, vælge op til 4 ugers erhvervsrettet påbygning.

Det koster ikke noget for virksomheden og I får taxameter som vanligt, når eleven er på skoleophold.

Læs mere om erhvervsrettet påbygning