Læs om hvorfor Freja valgte en EUD Business

Freja Redke - EUD Business på Niels Brock.JPG

Hvad fik dig til at vælge en EUD på Niels Brock? 

Da jeg afsluttede folkeskolen havde jeg faktisk forestillet mig, at jeg skulle have den røde hue, men det interesserede mig ikke alligevel. Jeg fandt ret hurtigt ud af, hvad jeg gerne ville med mit liv, og der passede EUD business bedst på mig, og jeg valgte det, fordi jeg gerne ville have nogle fag, som jeg vidste jeg ville interessere mig for og som jeg kunne bruge i min fremtid, og jeg synes ideen om elevplads, som jo følger med i uddannelsen passer rigtigt godt til sådan en som mig, som elsker at være social og snakke med andre mennesker.

Hvad er godt og anderledes ved at læse en EUD i forhold til andre ungdomsuddannelser?

Det jeg godt kan lide ved EUD uddannelsen er, at de eneste fag man kender fra folkeskolen er dansk og engelsk. Alt andet er nye fag, som du og dine klassekammerater starter på sammen. Det er anderledes på den måde, at man skal være meget selvstændig. Vi har selv valgt at gå på EUD business, så lærerne er fantastiske og meget tillidsfulde og de behandler en, som var man voksen. Det er bare vigtigt, at vi lever op til de få krav der bliver stillet, fagene kan vi bruge langt ud i fremtiden og det giver vildt meget motivation.

Ved du hvad du vil bruge uddannelsen til?

Jeg vil bruge uddannelsen til at få et godt job, møde udfordringer og få noget erfaring inden jeg forhåbentligt starter mit eget firma en dag. Det er vigtigt for mig at starte småt, få erfaring og derefter arbejde mig op.

Hvilke fag kan du bedst lide og hvorfor?

Der er faktisk ikke nogle fag jeg ikke bryder mig om. Men jeg elsker virksomhedsøkonomi, it og afsætning, fordi det er så spændende fag. Man kender ikke fagene inden man starter, så alle fra klasse startede på samme niveau. I folkeskolen havde jeg en masse fag, som jeg ikke syntes, at jeg kunne bruge i fremtiden, og her på EUD uddannelsen, virker alle fag relevante for, hvad jeg skal lave efterfølgende. Alt er nyttig viden.

Er der traditioner og sociale aktiviteter på skolen du vil fremhæve?

Vi har en introtur, sammen med en masse af de andre klasser, og det er en super hyggelig tur, jeg nød den selv virkelig meget. Der er masser af grin og nye bekendtskaber på sådan en tur, så den kan jeg kun anbefale, at man tager med på og nyder. Vi har fredagscafé hver 3. uge, som mange på skolen nyder, der er gode grin og hyggelige stunder, som jeg klart vil anbefale, at hele klassen gør sammen, så lærer man også hinanden at kende på andre måder end bare i undervisningen.