Læs om hvorfor Alfred valgte en EUX Business

Alfred Jacobsen - EUX Business på Niels Brock.JPG

Hvad fik dig til at vælge studieretningen Business på EUX-gymnasiet? 

Jeg har i lang tid været i tvivl om hvad jeg skulle gøre. Efter jeg tog en 10. klasse gik det op for mig, at iværksætteri og salg var noget af det jeg interesserede mig mest for. Der var det ret klart for mig at, Niels Brock var vejen frem. Efter at have undersøgt, hvilke veje der var bedst, begyndte jeg at læse lidt ind i EUX. Og lad os være ærlige. Du får det samme på ”papiret” som en normal HHX/STX, bare på to år. Efterfølgende får du lov til at bruge det du har lært i praksis igennem de to års erhvervspraktik, imens du tjener nogle gode penge.

Hvad er godt og anderledes ved at læse en EUX på Niels Brock?

Jeg er stor fan af erhvervsfagene. Altså faglig dokumentation/kommunikation, afsætning, it osv. Udover det, er der et merkantilt ”spin” på alle de normale fag (dansk, samfundsfag og engelsk) så man konstant lærer om den merkantile verden.

Ved du hvad du vil bruge uddannelsen til?

Jeg søgte ind på Niels Brock grundet min drøm om at blive ejendomsmægler eller at starte egen virksomhed. Dette kan Niels Brock gøre for mig. Hvis en af de to fremtidsplaner skulle fejle er der heldigvis en EUX, så jeg har altid både en gymnasial og en erhvervsuddannelse at falde tilbage på. Så udover at være en god ”gateway” til fremtiden kan uddannelsen også fungere som redning, hvis noget i fremtiden skulle gå galt.

Hvilke fag kan du bedst lide og hvorfor?

Jeg har altid været glad for sprog. Engelsk er mit klart yndlingsfag. Dog er jeg også ekstremt stor fan af erhvervsfagene. Det er der fedt ved mine fag er at lige meget, hvilket emne du kommer ind på i hvilke fag. Har det en merkantil twist som understøtter EUX-Business linjens krav. Lærerne har hver især nogle unikke udgangspunkter at inkludere til det merkantile. Det gør altså dagligdagene noget mere interessant.

Er der traditioner og sociale aktiviteter på skolen du vil fremhæve?

Der er jo en fredags cafe. Udover det holder skolen futsall turneringer og andre sjove sager. Jeg er også blevet elevrådsformand i min klasse. Og formand for sportsudvalget i elevrådet. Elevrådet på Niels Brock har ekstrem stor indflydelse på hverdagen. Vi har altså mulighed for til dels at forme hverdagen og diverse aktiviteter alt efter hvad vores klassekammerater interesserer sig for. Hver elev har meget stort potentiale for at danne og udvikle sig, ikke bare inden for fagene, men også på en moden og personlig plan.