Hør om hvorfor Viktor valgte EUX Business International

Viktor Lindblom læser EUX Business International på Niels Brock.JPG

Hvad fik dig til at vælge studieretningen International på EUX gymnasiet?

Jeg havde først og fremmest kigget på den normale EUX, men da jeg så at der var en EUX med et internationalt indblik blev jeg rigtig interesseret i den. Da jeg læste om at uddannelsen indeholder et længere studieophold til San Diego, vidste jeg at det var noget jeg skulle. Jeg har altid godt kunne tænke mig at studere i USA, og med denne uddannelse kan man få lov til at studere nogle måneder i San Diego. Udover et rigtig spændende ophold i USA, skal vi på tre andre studieture til Dublin, Geneva og Bruxelles som også lyder sindssygt spændende.

Hvad er godt og anderledes ved at læse en EUX på Niels Brock?

Det som jeg syntes er rigtig godt ved at vælge en EUX, er at man kommer ud på arbejdsmarkedet hurtigere end en normal uddannelse. Efter to år på skolebænken skal man ud på arbejdsmarkedet, det gør det en rigtig god uddannelse, hvis man gerne vil ud og tjene penge hurtigt. På EUX kommer man også rigtig meget ud af huset, ud til forskellige virksomheder så man kan få et indblik i hvordan det er at være ude på arbejdsmarkedet.

Ved du hvad du vil bruge uddannelsen til?

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at bruge uddannelsen til at komme ud i en international virksomhed, og arbejde udenfor landets grænser eventuelt med noget handel eller kontorarbejde. Med den internationale EUX bliver vi mere forberedt på hvordan handel, kontor og detail er udenfor landets grænser, hvilket kan være rigtig attraktivt for virksomheder.

Hvilke fag kan du bedst lide og hvorfor?

Jeg kan rigtig godt lide dansk, og det har egentlig aldrig rigtig været et fag for mig. Men på EUX er dansk næsten som et helt andet fag, man arbejder med forskellige virksomheder og for eksempel hvordan de markedsfører deres virksomhed. Udover det havde vi også et fag i San Diego som hed IT, det var et fag hvor vi fik en masse viden bagom hjemmesider, apps og spil. Det kan være hvordan en hjemmeside bliver sat op, hvordan man udvikler apps eller endda også hvordan man udvikler spil.

Hvordan var undervisningen og de sociale aktiviteter i San Diego?

Undervisningen i San Diego var fantastisk, det er noget helt andet end hvad man har prøvet i Danmark. I San Diego gik vi ikke i skole særlig meget, det var mellem 4-6 timer om dagen. Det gjorde vi havde rigtig meget fritid, så der var rigtig meget tid til sociale aktiviteter. Der er rigtig meget at se i San Diego, så man kommer ikke til at løbe tør for ideer.