Læs hvorfor Sebastian valgte en EUX Business Iværksætter

Sebastian Agerschou - Business Iværksætter på Niels Brock.JPG

Hvad fik dig til at vælge studieretningen Iværksætter på EUX-gymnasiet?

Jeg havde hørt mange gode ting om Niels Brocks ungdomsuddannelser og vidste derfor lang tid inden jeg startede, at jeg ville læse på Niels Brock. At vælge et gymnasium med et højt fagligt niveau, de gode lærere og den gode beliggenhed centralt i København gør EUX gymnasiet til den perfekte cocktail for elever, der er klar på en udfordring og opgaver, man altid vil finde sjove og spændende at løse.

Jeg valgte studieretningen Iværksætter på EUX-gymnasiet af mange grunde. Jeg elsker at komme ud og arbejde med mine opgaver og være kreativ. På iværksætterlinjen får jeg lige præcis lov til de ting. Man får mulighed for at skabe sin egen virksomhed og skabe mulighed for at arbejde med sin virksomhed i mange af timerne. Alle timerne har en grad af iværksætteri, hvilket også var en af hovedgrundene til, at jeg valgte studieretningen Iværksætter på EUX-gymnasiet.

Hvad er godt og anderledes ved at læse en EUX på Niels Brock?

Ved at tage en EUX uddannelse på Niels Brock lærer man rigtig meget. De ting du lærer er ting du kan tage med dig ud i det virkelige liv. Der er ikke ting, som du ikke forstår, hvorfor du skal lære. Den viden du får indenfor de repræsentative fag er brugbar hele vejen igennem din videre uddannelse, men også i dit videre liv. Ved at læse en EUX og specielt en EUX iværksætter er alle fagene linket op til hinanden. Du lærer ting i dansk, som du kan tage med over i engelsk. Ved at alle fagene er linket op til hinanden, gør det generelt fagene meget mere interessante. De ting du fx lige har brugt i virksomhedsøkonomi kan du tage over til dit eget firma, som du påbegynder i starten af året, og dermed bruge den viden du har lært.

Ved du hvad du vil bruge uddannelsen til?

Jeg ved personligt ikke hvad jeg vil længere henne i mit liv endnu. Når man slutter de to år på grundforløbene og det studieforberedende år går man to år i praktik. Jeg har personligt valgt praktikområdet, der hedder detail. Det er det område hvor du får lov til at stå i en butik og komme i kontakt med folk. Jeg tænker personligt også det er den vej jeg har lyst til at gå senere hen, hvor jeg har mulighed for kundekontakt og komme ud og bruge min krop.

Hvilke fag kan du bedst lide og hvorfor?

Jeg kan personligt godt lide afsætning og de mere matematiske fag. På et EUX gymnasium har du også samfundsfag. Det er et af de fag jeg personligt også rigtig godt kan lide. Jeg elsker at komme i gang med store opgaver og opgaver hvor man skal sidde og tænke over, hvordan man løser denne valgte opgave bedst. Når man starter på et gymnasium er afsætning for det meste meget nyt for mange mennesker. I forhold til samfundsfag som de fleste elever nok har haft i folkeskolen. Afsætning tager udgangspunkt i hvordan en virksomhed kan sælge mere til kunderne. Ved at arbejde med cases, altså opgaver, der tager afsæt i en given virksomhed, bliver faget også meget virkelighedsnært, og hjælper os med at bruge teorien i praksis.

Det hjælper især EUX uddannelsen, da mange af eleverne skal ud og bruge teorien i praksis.

Er der traditioner og sociale aktiviteter på skolen du vil fremhæve?

EUX-gymnasiet startede først i år og er derfor forholdsvis nyt. Eleverne er derfor selv med til at udforme traditionerne og de sociale aktiviteter på gymnasiet. Jeg kan som formand for festudvalget og medlem for elevrådet sige, at vi gør vores bedste, for at få vores aktiviteter ud til så mange som muligt. Vores festudvalg gør et godt stykke arbejde for at få skabt et godt studiemiljø og mange gode sociale aktiviteter. På EUX-gymnasiet bliver der gjort meget ud af fredagscaféerne. En fredags cafe sidst på ugen er for de fleste en god afslutning på en hård uge, både for dem der har lyst til at udvide deres sociale netværk over en kold øl, både på tværs af klasserne og årgangene, og for dem, der kommer for bare at deltage i vores konkurrencer, som ikke har behov for at drikke alkohol.

Festudvalget står også for de store fester på gymnasiet, hvor hele gymnasiet er inviteret til fest. Festerne er tit med et tema for at prøve at få opløst den måske lidt spændte stemning, hvis du ender i en kø med nogen du ikke har relation til endnu. Det er ikke kun til festerne eller til fredags caféerne, hvor der bliver udvekslet navne og klasser og evt. telefonnummer. På EUX-gymnasiet er der også udvalgt et sportsudvalg, der har til hensyn at skabe sociale relationer via sport. Sports udvalget har blandt andet lavet større fodboldturneringer og stører sociale aktiviteter på gymnasiet.