EUS i Californien

På EUS i Californien kombinerer du 13 ugers udlandsophold med undervisning. Udover gode oplevelser og sprogkundskaber gør opholdet dig klar til at fortsætte i en elevstilling, starte egen virksomhed eller arbejdet i erhvervslivet.

San Diego dreng havestol.jpg

Hvorfor EUS i Californien?

EUS i Californien er en erhvervsuddannelse til dig med STX, HTX eller HF, som gør dig klar til en elevplads eller et arbejde i erhvervslivet.

 • Oplev Californien som international student med masser af sociale aktiviteter 
 • Mulighed for at møde studerende fra hele verden og opbygge et internationalt netværk
 • Boost dit CV med international erfaring og nye kompetencer
 • Få øvet dit engelsk ved at have en hverdag i USA 
 • Lær at stå på egne ben i et helt nyt land 
 • EUS forløbet kan bruges som udlandsophold i din kvote-2 ansøgning
 • Prisen på 29.500* kroner inkluderer stort set alt: Undervisning, fly tur/retur, 3 måneders ophold i studiehotel og forsikring

* Læs mere under afsnittet Boligforhold i Californien

* I vor beregning af egenbetalingen har vi fra starten af beregnet ca. DKK 3.000 for en introtur for alle til Grand Canyon m.v. Du har mulighed for at fravælge introturen. Såfremt tilbuddet om introtur ikke benyttes vil det ”for meget” indbetalte beløb blive refunderet.

Maksimum for antal deltagere

Vi har sat et maksimum for antal deltagere for EUS i Californien. Lige nu er der stadigvæk ledige pladser. Som et alternativ til opholdet i Californien vil vi gerne pege på det tilsvarende skoleforløb i Hanoi i Vietnam.

EUS i Vietnam

Se omtalen på vor hjemmeside. Der er tale om nøjagtig den samme uddannelse som i Californien, men her er der virkelig tale om en anderledes kultur og eksotiske omgivelser til en mere overkommelig egenbetaling.

 

Praktiske oplysninger

Med en EUS (tidligere HGS) i Californien har du samme muligheder som, hvis du havde læst en almindelig EUS. Forløbet er bare tilrettelagt for dig, der har lyst til at læse i Californien. EUS forløbet er bygget sådan, at det hjælper dig i gang med din virksomhedsidé, hvis du f.eks. vil være iværksætter. Forløbet stiller dig også klar til to års praktikforløb inden for kontor, detail, handel eller event efter 10 uger.

Mange af vores elever bruger studieopholdet i Californien som udlandsophold i en kvote 2 ansøgning på en videregående uddannelse. Det er alene den skole, man søger ind på, som vurderer, hvor meget studieopholdet tæller i ansøgningen. 

EUS og de 4 retninger

Senest på den første skoledag på EUS vælger du én af fire retninger, der afhænger af, hvilken type praktikplads du søger (eller har fået).

De 4 retninger:

Kontoruddannelsen

Som kontoruddannet løser du opgaver på et kontor inden for et bestemt område. Du lærer fx at tage dig af kundehenvendelser, markedsføring, økonomi og informationsopgaver.

Specialerne er administration, advokatsekretær, lægesekretær, offentlig administration, rejseliv, revision, spedition og shipping samt økonomi. En vigtig del af arbejdet går ud på at have kontakt med andre, fx kunder, både mundtligt og skriftligt.

Du bruger IT til en stor del af dit arbejde. Som kontoruddannet kan du arbejde i private virksomheder, interesseorganisationer og indenfor stat, kommune og region.

 

Handelsuddannelsen

Som handelsuddannet arbejder du med handel mellem virksomheder. Du lærer både om salg, indkøb og logistik.

En vigtig del af arbejdet går ud på at være med til at øge værdien af virksomhedens produkter og services, så de kan sælges videre med fortjeneste. Du lærer at indhente tilbud, sammenligne priser og kvalitet, arbejde med logistik samt at indkøbe varer.

Som handelsuddannet kan du arbejde i handelsvirksomheder eller starte din egen handelsvirksomhed.

 

Detail-/butiksuddannelsen

Du lærer at vejlede kunder og præsentere varerne, så butikken fremstår indbydende. Du lærer også at købe varer ind og styre et lager og får viden om butikkens økonomi.

Du bliver uddannet inden for en bestemt branche og får et indgående kendskab til de varer, der hører til branchen.

Eksempler på brancher: Kolonial, tekstil, elektronik, sport og fritid eller sko.

 

Eventkoordinatoruddannelsen (kræver uddannelsesaftale)

En eventkoordinator planlægger og arrangerer aktiviteter, fx koncerter, fester og bryllupper. Du lærer at udvikle nye ideer og at realisere ideerne i praksis.

En vigtig del af arbejdet går ud på at finde den rette oplevelse, der passer til kundens behov. Det foregår ofte i samarbejde med mange forskellige mennesker. Som eventkoordinator lærer du også om økonomi, booking og kontrakter.

En eventkoordinator kan arbejde i pr-bureauer, feriecentre, forlystelsesparker, storcentre m.m.

For EUS i Californien opkræves 29.500* kroner. Dette inkluderer: 

 • Rejseforsikring
 • Del af visumgebyr, $160
 • Ophold på studiehotel 13 uger
 • Fly t/r København-Californien
 • Undervisning i Californien med fag som virksomhedsøkonomi, informationsteknologi, afsætning og cases
 • For skolen opkræves $100 for vejledning og praktisk hjælp under opholdet.

Ekstra omkostninger, som ikke er inkluderet i grundprisen: 

 • Depositum på studiehotellet ( refunderes før afrejse)
 • Del af visum gebyr. $200 betales med kreditkort
 • Valgfrie sociale aktiviteter som camping i naturen, sightseeing, bål på stranden, tur til Los Angeles mm.
 • Lokal transport
 • Udover dette skal du regne med ca. $20-40 om dagen til mad.

Sammen med dit optagelsesbrev vil du modtage yderligere informationer om dette.

 

SU

Studiet i Californien er SU-berettiget. Se www.SU.dk for gældende regler eller spørg Niels Brock’s SU vejledere.

* Læs mere under afsnittet Boligforhold i Californien

* I vor beregning af egenbetalingen har vi fra starten af beregnet ca. DKK 3.000 for en introtur for alle til Grand Canyon m.v. Du har mulighed for at fravælge introturen. Såfremt tilbuddet om introtur ikke benyttes vil det ”for meget” indbetalte beløb blive refunderet.

 

Forår 2019

10 februar - medio maj 2019

Tilmeldingsfrist: 9. januar 2019

Infomøder: 

Facebook Live Q/A:

Fag

Undervisningen består af 10 ugers grundforløb med undervisning i erhvervsøkonomi, afsætning og informationsteknologi (IT) der giver indsigt i virksomhedsdrift. Fagene komplimenterer hinanden, og du vil komme til at afprøve alle tre fag i praksis i din egen øve-virksomhed.

I tilknytning er der et uddannelsesspecifikt fag med toning efter den valgte linie, kontor, handel, event eller butik. Eventlinien kan ikke vælges på holdet i Californien. Linien bestemmer tillige den elevplads, du kan starte på efter grundforløbet

Undervisningen er fordelt på grundfag, tværfaglige eksempler og temaprojekter. Det betyder, at du kommer til at arbejde med temaer og emner på tværs af fagområder.

Grundfag på EUS i Californien

 • Erhvervsøkonomi

Erhvervsøkonomi er det fag, du vil få mest undervisning i gennem forløbet, da det er grundlaget for alle virksomheder og organisationer. Faget giver dig en forståelse for virksomhedsdrift og  hvad der skal til for at udvikle en forretning, der giver overskud. Du vil lære om virksomhedsbudgetter, prissætning i forhold til udgifter og meget mere.  

 • Informationsteknologi  

Informationsteknologi (IT) får en større og større betydning i et digitaliseret samfund som det danske. Faget vil gøre dig til en dygtig bruger af Office-pakken med fokus på Excel og PowerPoint. Du vil også få kompetencer inden for opstart og drift af hjemmesider. Samtidigt vil faget give en forståelse for mulighederne som den stigende digitalisering tilbyder.   

 • Afsætning

Afsætning skal sikre, at du kan få dine eller virksomhedens produkter solgt. Marketing er ofte et brugt navn for faget, men det går faktisk en smule længere. Du vil gennem forløbet lære at analysere, hvad dit produkt kan tilbyde, du lærer at sætte mål og kommunikere korrekt til omverdenen. Gennem forløbet vil du blive indført i markeds- og målgruppeanalyse og vil ende med en viden om, hvordan man markedsfører produkter gennem forskellige kanaler for at ramme ens kunder bedst muligt.

 • Bestået eksamen fra STX, HTX, HF eller lign.
 • Ingen HHX og BA/HA eller højere der giver merit til alle fag på EUS 
 • Engelsk på A(B)-niveau (skal formulere sig godt i skrift og tale)
 • Du har bestået Dansk og Matematik fra gymnasiet eller folkeskolen.
 • At du er ansvarsfuld, moden og seriøs

Som på det traditionelle EUS kræver Niels Brock en bestået studentereksamen eller HF, og hvis du vil med på turen til USA, kræver det samtidig et godt niveau i engelsk. Undervisningen foregår udelukkende sammen med dine danske medstuderende fra Niels Brock og på universitetet vil du få undervisning, der ligger tæt op af undervisningen i Danmark.

Vi optager elever, vi tror, har de rette kvalifikationer til at kunne klare sig på et ophold på en mindre amerikansk uddannelsesinstitution. Vi kan derfor ikke garantere, at alle der ansøger og kommer til samtale, vil kunne komme til Californien. Vi forbeholder os samtidig retten til at aflyse, hvis mindre end 25 elever tilmelder sig EUS i Californien.

Er du over 25 år? 

Er du over 25 år indledes din erhvervsuddannelse med en realkompetencevurdering (RKV). Læs mere her.

Når du tilmelder dig EUS Californien foretages din RKV automatisk. Du behøver ikke at tilmelde dig en RKV særskilt. 

Som udgangspunkt vil du blive indkvarteret i et ”studiehotel\studiehostel”, der ligger forholdshvis tæt på universitetet. Stedet har en 24 timers check-in/controlled access entry, gratis WiFi, fælles køkken og vaskefaciliteter, samt rengøring af værelser. I alle værelser er der TV, mikrobølgeovn, tallerkner/bestik, køleskab og håndklæder. Der er selvfølgelig skrivebord, toilet og bad på alle værelser.

Du skal regne med at dele værelse med en af samme køn.

Vi kan ikke garantere indkvartering på dette studiehotel. Det vil afhænge af tilgængelighed, antal elever og periode. Alternativt indkvarteres på det bedst mulige alternativ til rådighed.

Indkvartering

Egenbetalingen på DKK 29.500 er oprindeligt beregnet ud fra indkvartering på det studiehostel, Vantaggio, State Street, som vi sædvanligvis benytter. Vi kan desværre kun påregne et begrænset antal pladser her, hvorfor vi er nødsaget til at bruge et alternativ, forventeligt Consulate Hotel. Her er prisen højere, ca. DKK 3.600 i merpris for hele opholdet. I yderste konsekvens kan vi måske komme ud for et tredje indkvarteringssted.

Rækkefølge

Vi prioriterer derfor tilmeldingerne i den rækkefølge man oprindeligt tilmeldte sig og i den rækkefølge man skrev sig på interesselisten. Konsekvensen er at de første i rækkefølgen med indkvartering på Vantaggio opkræves DKK 29.500, medens efterfølgende tilmeldinger med indkvartering på Consulate opkræves DKK 33.100.

Forbehold 

De anførte priser er baseret på dagens US-dollarkurs. Såfremt US-dollarkursen ændrer sig forbeholder vi os retten til at ændre priserne i takt hermed.

Vi har endvidere forudsat priser for fly, indkvartering m.v.  Ved ændringer, f.eks. som følge af prisændringer eller indkvarteringssted forbeholder vi os retten til at ændre opkrævningen i takt hermed.

Såfremt dette medfører en prisstigning er du ikke bundet af din tilmelding. Når du har modtaget en faktura fra os ligger prisen fast.

Du kan framelde dig indtil betalingsfristens udløb og få det fulde indbetalte beløb refunderet. Herefter refunderes indbetalte beløb kun i det omfang Niels Brock ikke har påtaget sig betalingsforpligtelser på dine vegne, såsom køb af ikke refunderbare billetter o.l.

Afbestillingsforsikring

Niels Brock har ikke tilkøbt en afbestillingsforsikring, så ønsker du det, skal du selv tilkøbe det. Man kan bl.a. købe afbestillingsforsikring hos Gouda.

Du vil modtage yderligere information om hvordan du skal forholde dig i forhold til visum.

Casearbejdsdagen 08.30 – 16.00:

 1. Du skal møde kl. 08:30 på casearbejdsdagen, sted fremgår af din eksamensplan.
 2. Ved casearbejdsdagens start får du udleveret dit eksamenssæt. En prøve er begyndt, når uddelingen af opgaverne er begyndt. Du skal underskrive personligt ved uddeling
 3. Det er vigtigt at du møder til tiden. Kommer du for sent, vil du blive afvist, med mindre skolen finder, at forsinkelsen er rimeligt begrundet. Alle sager behandles individuelt. Bliver du afvist kan det betyde, at du har afbrudt din uddannelse.

Caseeksamen: Kom i god tid, minimum 20 minutter før, du skal ind til caseeksamen.

Din præsentation, dvs. overheads, plancher, PowerPoint eller andet materiale, du vil benytte under fremlæggelsen, skal du udarbejde i god tid. Regn ikke med, at du kan nå det på selve eksamensdagen.

Er du syg på casearbejdsdagen eller eksamensdagen, skal du:

 1. Ringe til skolens administrationskontor og sygemelde dig på dagen inden kl. 8.30.
 2. Udfylde ”Tro & love erklæring”, som bliver sendt til dig, når du sygemelder dig, og sende den til skolen senest fem dage efter arbejdsdagen eller eksamensdagen.

Hvis ikke punkt a og b overholdes, har du afbrudt din uddannelse og dermed meldt dig selv ud.

Når skolen har modtaget erklæringen, indstilles du til sygeeksamen. En sygeeksamen koster 300 kr. i depositum, som du får tilbage efter sygeeksamen.

Udebliver du fra sygeeksamen, er pengene tabt, og Niels Brock kan ikke udskrive et grundforløbsbevis til dig. Du skal derfor møde op til eksamen.

Kommer du for sent til eksamen, kan du afvises. Bliver du afvist til eksamen, skal du straks henvende dig til skolens administration.

Mobiltelefon må ikke medbringes.

Består du ikke eksamen, har du mulighed for at gå til reeksamen én gang. Herefter kræves en dispensation fra Undervisningsministeriet.

Klager over eksamen skal indgives skriftligt til skolen senest to uger efter bedømmelsen af prøven. Der henvises til kapitel 10 i ”Bekendtgørelse om prøver og eksamen i grundlæggende erhvervsrettede uddannelser”.

Du kan finde vores studie- og ordensregler her.

Kontakt

Olav Achton-Gråthen Studiekoordinator

Start 10. februar 2019 Tilmeldingsfrist 9. januar