EUD Salg

Niels Brocks EUD Salg er en salgsassistentuddannelse, hvor du lærer at vejlede kunder og præsentere varerne, så butikken fremstår indbydende. På EUD uddannelsen EUD Salg lærer du også at købe varer ind, styre et lager og får viden om økonomi, samt en stor viden om branchens varer.

EUD_butik_sko_dreng.jpg
Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af et EUD Business grundforløb og et hovedforløb med praktik. Grundforløbet varer mellem 20 og 40 uger. Hovedforløbet er selve praktikdelen, som typisk varer 2 år. I løbet af hovedforløbet (praktikdelen) vil du skulle på skole i alt i cirka 6-8 uger hvor du vil få konkret undervisning, der er tilpasset den butiksbranche, som du bliver ansat i.

Praktiske oplysninger

En salgsassistentuddannelse fra Niels Brock giver mulighed for ansættelse i nogle af Danmarks største og mest populære butikskæder og vi er stolte af at være detailbranchens foretrukne uddannelsespartner.  Detailbranchen er også hurtig til at spotte talenter, så hvis du drømmer om at lede, er der god mulighed for at du på sigt vil kunne blive butikschef.

På salgsassistentuddannelsen bliver du uddannet inden for en bestemt branche og får et indgående kendskab til de varer, der hører til branchen. Eksempler på brancher du kan arbejde i, når du har taget en salgsassistentuddannelse fra Niels Brock: Kolonial, tekstil, elektronik, sport og fritid eller sko.

Uddannelsen er gratis og SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og skoleperioderne.

Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne ligger typisk mellem 9.500 kr. og 12.500 kr. om måneden. 

Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter.

Efter endt grundforløb skal du i praktik. Du får lov at prøve kræfter med det rigtige arbejdsliv samtidig med, at du skal lære en masse. Praktikken tager et til to år afhængig af hvilken tidligere uddannelse og erhvervserfaring du kommer med. Du får løn i hele praktikperioden.

Praktikken begynder efter EUD

Praktikken kan begynde umiddelbart efter bestået EUD grundforløb på 20-40 uger.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder som du har kontakt med. Denne person følger dig også gennem din erhvervsuddannelse.

Sådan søger du praktikplads

På grundforløbet har du faget praktikpladssøgning. Du skal selv finde din praktikplads, men vi hjælper dig med at formulere en søgestrategi, CV og ansøgning, så du får den helt rigtige elevplads der matcher dig og dine karrieredrømme. 

Løn og arbejdstid

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere. Læs mere her.

Adgangskravet på alle erhvervsuddannelser er mindst 02 i dansk og matematik ved afgangsprøverne i 9. eller 10. klasse og du skal være erklæret uddannelsesparat. 

Opfylder du ikke kravene til at blive optaget på en erhvervsuddannelse på Niels Brock, kan du tilmelde dig optagelsesprøver i dansk og/eller matematik her.

Derudover skal du til en kort vejledningssamtale, hvor vi screener dig i dansk, inden vi kan byde dig velkommen på skolen.

Du søger optagelse gennem tilmeldingslinket her på siden.

Grundforløbet består af en række grundfag og et uddannelsesspecifikt fag, som bestemmer den slags elevplads, du kan starte på.

EUD Salg består af:

  • Et grundforløb, der varer 20 eller 40 uger
  • Et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. 

Fag

På grundforløbet undervises du fx i:

  • Virksomhedsøkonomi
  • It
  • Afsætning
  • Dansk
  • Engelsk
  • Uddannelsesspecifikt fag, der retter sig mod det speciale, du vælger.

Lokal undervisningsplan

Studieretningsoversigt
Klik på oversigten for at finde fagene på EUD Business.

Praktikservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en elevplads når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock Praktikservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af elevplads til indgåelse af uddannelsesaftale og praktikplan. Se mere her.

Studievejledning

Vejledning, erhvervsuddannelser

På studievejledningen for Niels Brocks erhvervsuddannelser vejleder vi om EUX gymnasiet, EUD, EUS og Hovedforløbet. Du kan kontakte os i vores åbningstid eller sende en mail.

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk