EUX Business

EUX Business er for dig, der gerne vil have en erhvervsfaglig studentereksamen og som drømmer om at arbejde med salg eller handel, gerne vil stå i butik eller arbejde på kontor. Vores EUX Business-elever er attraktive på arbejdsmarkedet og du kan blandt andet få arbejde i ministerier og store danske virksomheder, når du er færdig.

DI_indgang_business_tre_taler.jpg
Hold mulighederne åbne på EUX Business

EUX Business på Niels Brock åbner op for mange muligheder. Du kan blandt andet få en elevplads og dygtiggøre dig inden for kontor, handel eller salg eller tage en kort eller mellemlang videregående uddannelse.

Om uddannelsen

På EUX Business går vi op i, at undervisningen er virkelighedsnær - derfor kommer de fleste af vores undervisere fra det private erhvervsliv og kan omsætte teorier til praksis. Undervisning med udgangspunkt i virkeligheden er både til gavn for dig, når du læser grundforløb og det studieforberedende år på EUX Business, men er især vigtigt, når du får en elevplads på hovedforløbet. Det gør dig nemlig klar til at møde virkeligheden i den virksomhed, hvor du får en elevplads.

Praktiske oplysninger

Efter første års grundforløb og det studieforberedende år, får du et bevis for, at du har opnået generel studiekompetence.

Herefter kan du vælge enten at fortsætte på hovedforløbet og få en elevplads i to år og dermed gennemføre en fuld EUX, eller du kan stoppe og tage en mellemlang videregående uddannelse på f.eks. et erhvervsakademi.

Går du hele vejen og tager en fuld EUX, får du både en studenterhue og et fagbrev – og et hav af muligheder efterfølgende. Med en erhvervsfaglig studentereksamen kan du nemlig læse videre på CBS eller universitetet eller få arbejde i ministerier og større danske virksomheder. 

Praktik er en vigtig del af uddannelsen. Du tager både uddannelse og får en masse værdifuld erhvervserfaring med henblik på den spændende karriere der venter derude. I de fleste tilfælde tager praktikken 2 år, og du får løn i praktikken.

Praktikken begynder efter EUX 1. del

Praktikken kan begynde umiddelbart efter du har afsluttet EUX som er et års grundforløb og et års studieforberedende år.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder som du har kontakt med. Denne person følger dig også gennem din erhvervsuddannelse.

Sådan søger du praktikplads

På grundforløbet har du faget praktikpladssøgning. Du skal selv finde din praktikplads, men vi hjælper dig med at formulere en søgestrategi, CV og ansøgning, så du får den helt rigtige elevplads der matcher dig og dine karrieredrømme. 

Løn og arbejdstid

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere. Læs mere her.

Optagelseskravet på EUX Business er mindst 02 i dansk og matematik ved afgangsprøverne i 9. eller 10. klasse, men vi anbefaler et snit på mindst 4. Endvidere skal du være erklæret uddannelsesparat. 

Opfylder du ikke kravene til at blive optaget på en erhvervsuddannelse på Niels Brock, kan du tilmelde dig optagelsesprøver i dansk og/eller matematik her.

Derudover skal du til en kort vejledningssamtale, hvor vi screener dig i dansk, inden vi kan byde dig velkommen på skolen.

Du kan søge om optagelse på uddannelsen via linket her på siden.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

EUX Business - oversigt
Klik på oversigten for at finde fagene på EUX Business.

Praktikservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en elevplads når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock Praktikservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af elevplads til indgåelse af uddannelsesaftale og praktikplan. Se mere her.

Studievejledning

LouiseChristensen.jpg
Louise Dons Christensen Studievejleder

Telefon: 23 21 46 05 E-mail: Lod@brock.dk