EUX Business International

EUX Business International er for dig, der ønsker en erhvervsuddannelse med et internationalt udsyn. Uddannelsen indledes med et 12 ugers studieophold i Californien, hvor du får en unik mulighed for at styrke dine engelskkundskaber og udvidet din internationale kultur- og forretningsforståelse. De fleste brancher bliver mere og mere internationalt orienteret, og ud over de traditionelle merkantile fag bliver du med en EUX Business International klogere på international handel og forretningsdrift. Vores ambition er at give dig en uddannelse, der giver dig de bedste forudsætninger for at gøre karriere på et globalt arbejdsmarked.

013_3Y9A9161.jpg
12 ugers indledende studieophold i Californien efterfulgt af to mindre studieture

På Niels Brocks EUX Business International lærer du om forretningsdrift, international handel, sprog, kultur og markedsføring i et internationalt miljø. Din uddannelse starter med et 12 ugers studieophold hos en af vores samarbejdsskoler i Californien. Derudover over vil der i løbet af uddannelsen være to mindre studieture på henholdsvis én uge og to ugers varighed.

Om uddannelsen

Med en  EUX Business International får du en 4-årig erhvervsfaglig studentereksamen med et internationalt fokus, som er adgangsgivende til både praktikplads inden for handel-, salg- og kontorområdet, til videregående uddannelser og til den internationalt anerkendte eksamen Entrepreneurial Skills Pass (ESP).

Praktiske oplysninger

EUX Business International er for dig, der drømmer om at opleve verden mens du tager en erhvervsfaglig studentereksamen. Du kan vælge at blive faglært, læse en videregående uddannelse eller forfølge forfølge dine iværksætterdrømme - både i ind- og udland.

Praktik er en vigtig del af uddannelsen. Du får lov at prøve kræfter med det rigtige arbejdsliv samtidig med, at du skal lære en masse. I de fleste tilfælde tager praktikken to år, og du får løn i praktikken.

Praktikken begynder efter EUX Business International

Praktikken kan begynde umiddelbart efter du har afsluttet et års grundforløb og et års studieforberedende år på EUX Business International.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder som du har kontakt med. Denne person følger dig også gennem din erhvervsuddannelse.

Sådan søger du praktikplads 

Du skal selv finde din praktikplads. Niels Brock kan hjælpe dig med at finde ledige stillinger, men det er dit ansvar at søge dem.

Godkendelse af praktikstedet

Niels Brock skal godkende alle virksomheder, der vil have praktikanter. Uden godkendelsen kan du ikke søge praktikplads i virksomheden. Spørg skolens studievejledere, hvis du gerne vil i praktik et helt bestemt sted.

Løn og arbejdstid

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere.

Adgangskravet på EUX Business International er mindst 02 i dansk og matematik ved afgangsprøverne i 9. eller 10. klasse, men vi anbefaler et snit på mindst 4. Endvidere skal du være erklæret uddannelsesparat. 

Opfylder du ikke kravene til at blive optaget på en erhvervsuddannelse på Niels Brock, kan du tilmelde dig optagelsesprøver i dansk og/eller matematik her.

Derudover skal du til en kort vejledningssamtale, hvor vi screener dig i dansk, inden vi kan byde dig velkommen på skolen.

Herudover bør du have gode engelskkundskaber, da undervisning på studieophold i udlandet foregår på engelsk.

Optagelse og pris

Du søger om optagelse via tilmeldingslinket på denne side. Studiestart er august 2019. 

Ansøgningsfristen er 1. marts. Du får skriftligt svar i slutningen af juni. Læs mere i Ansøgning og optagelse, hvis du går i 9. eller 10. klasse.

Rejseudgifter på EUX Business International

12 ugers indledende studieophold i Californien

Undervisningen betales af Niels Brock. Udgifter til transport, ophold, forsikring, sociale aktiviteter i skoleregi og visum er i alt ca. 37.000 kr. for semestret.

Så snart du har fået brev fra administrationen om, at du er optaget på studiet, bliver du bedt om at betale 10.000 kroner i depositum. De resterende 27.000 kr. skal betales senest den 1. april 2019. Regler og lovkrav er beskrevet her.

Ekstra omkostninger som ikke er beskrevet her:

  • Visum, og de derved forbundne omkostninger til den amerikanske ambassade
  • VALGFRI: Sociale aktiviteter som sightseeing, tur til Los Angeles mm.
  • Lommepenge og udgifter til frokost

Sammen med dit optagelsesbrev vil du modtage yderligere informationer om dette.

Afbestillingsforsikring

Niels Brock har ikke tilkøbt en afbestillingsforsikring, så ønsker du det, skal du selv købe det. Man kan bl.a. købe afbestillingsforsikring hos Gouda.

Visum

Det er vigtigt at vide, at du selv er ansvarlig for, om du har gyldigt pas og visum, inden rejsen til Californien. Niels Brock betragter ikke et manglende pas eller visum som grundlag for at ændre studieopholdet eller annullere det. 

Niels Brock tilbyder i god tid et visummøde, PDF guide, I-20 (bevis på at du skal gå på en bestemt skole i Californien) og en Proof of Finance (hvor der står, at I har betalt for fly t/r Californien, forsikring og housing). 

Du skal selv betale for et digitalt + papirbillede til den amerikanske visumansøgning. Reglerne for størrelse og kvalitet er ret specielle set med danske øjne. Sammen med dit optagelsesbrev vil der derfor være en instruktion, der fortæller, hvordan dette billede skal se ud.

Studieture

På første år er der ud over det 12 ugers studieophold i Californien én obligatorisk studietur til London (ca. 4-5 dage). 

På andet år en obligatorisk studietur til Bruxelles og Geneve (ca. 10-12 dage)

Vi forventer, at man skal afsætte ca. 14.000 kr. i alt + forplejning og lommepenge for de to obligatoriske studieture.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

Uddannelsen indledes med et studieophold på 12 uger i Californien. Her modtager du undervisning i engelsk, samfundsfag samt en række merkantile projekter, cases og erhvervsfag med fokus på innovation, virksomhedslærer og markedsføring. Efter de 12 ugers studieophold i Californien fortsætter du dit grundforløb på Niels Brocks EUX Gymnasium i København. Efter det første halve år skal du til eksamen i enten dansk, samfundsfag eller engelsk. Danskfaget læser du delvist online via Niels Brock i København, mens du er i Californien og fysisk når du er tilbage i København. Al undervisning de første 12 uger i Californien foregår således på engelsk. Efter det første halve år på uddannelsen skal du vælge, hvilken retning du ønsker at gå med din uddannelse: Kontor og administration; B-2-B eller Retail, og du påbegynder undervisning i grundfagene: afsætning c, IT C, erhvervsøkonomi c, organisation c samt matematik c. 2 halvår afsluttes med to eksaminer en fageksamen og en grundforløbsprøve. Består du din grundforløbsprøve kan du starte på 2. år af din uddannelse. Her læser du de syv grundfag: Dansk A, Engelsk B, IT B, Afsætning B, International handel B, Virksomhedsøkonomi B og erhvervsret c. Parallelt med disse fag læser du to erhvervsområder og udarbejder et erhvervsområdeprojekt. Ud over det 12 ugers indledende studieophold i Californien indeholder uddannelsen 2 mindre obligatoriske studieture på henholdsvis 5-7 dage og 10-12 dage. Disse studieture går forventeligt til London, Bruxelles samt Geneve.

EUX Business International - oversigt
Klik på oversigten for at finde fagene på EUX Business International.

Praktikservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en elevplads når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock Praktikservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af elevplads til indgåelse af uddannelsesaftale og praktikplan. Se mere her.

Studievejledning

LouiseChristensen.jpg
Louise Dons Christensen Studievejleder

Telefon: 23 21 46 05 E-mail: Lod@brock.dk