EUX gymnasiet

EUX gymnasiet henvender sig til dig, der er ambitiøs og fagligt stærk, og som ønsker at holde mange fremtidsmuligheder åbne. På Niels Brock tror vi på, at flere og flere unge og deres forældre får øjnene op for de fantastiske muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Derfor åbnede vi i 2019 et EUX-gymnasium på Nørre Voldgade, som er nabo til vores HHX-gymnasium Handelsgymnasiet Nørre Voldgade. 

 

Annemerete Esmark Thers - Rektor på Niels Brocks EUX gymnasium.jpg
Du kan søge ind på EUD og EUX Business helt frem til august

En EUX Business-uddannelse åbner mange døre til din fremtid. Tager du en fuld EUX Business (fire år i alt), bliver du uddannet inden for kontor, handel eller detail – samtidig med, at du får en erhvervsfaglig studentereksamen. Du kan altså både tage arbejde inden for din branche, og du kan holde muligheden åben for at søge ind på videregående uddannelse, hvis du senere ønsker det. Vi har stadig ledige pladser til studiestart i august 2021, så søg her.

Læs om vores seks studieretninger:

Praktiske oplysninger

EUX Business er en fireårig uddannelse, der er delt op i to års teoretisk undervisning og to års elevtid i en virksomhed. (Vælger du EUD studieretningen er den kortere og består kun af et års grundforløb og er ikke en erhvervsrettet gymnasial uddannelse).

De to første år består af et års grundforløb og et års studieforberedende år. Herefter får du din EUX-hue på.

Efter de to års teoretisk undervisning, starter du i en elevplads i den virksomhed, hvor du uddanner dig. Du kan søge elevplads inden for: Kontorområdet (bl.a. administration, økonomi, spedition m.m.) og Salg og indkøb (detail, butiksområdet og B2B). På salgsområdet kan du få en masse ansvar og spændende arbejdsopgaver i en ung alder.

Med en fire-årig EUX uddannelse, får du både en studenterhue og en faguddannelse – og et hav af muligheder efterfølgende. Med en erhvervsfaglig studentereksamen kan du nemlig læse videre på CBS eller universitetet eller få arbejde i ministerier og større danske virksomheder.

Praktik er en vigtig del af uddannelsen. Du tager både EUX uddannelse, og får en masse værdifuld erhvervserfaring, med henblik på den spændende karriere der venter derude. I de fleste tilfælde tager praktikken 2 år, og du får løn i praktikken.

Du finder selv din elevplads, men vi gør, hvad vi kan for at hjælpe dig:

Du får praktikpladssøgning som fag, vi arrangerer jobbørs, hvor du kan møde en masse spændende virksomheder, der søger elever, og vi har praktikpladskonsulenter ansat, som formidler elevpladser, og som du altid kan tage en snak med.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold på EUX Business har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder, som du har kontakt med. Denne person følger dig også gennem din erhvervsuddannelse.

Sådan søger du praktikplads

På EUX Business grundforløbet har du faget praktikpladssøgning. Du skal selv finde din praktikplads, men vi hjælper dig med at formulere en søgestrategi, CV og ansøgning, så du får den helt rigtige elevplads, der matcher dig og dine karrieredrømme.

Løn og arbejdstid under din praktik

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere. Læs mere her.

Som noget nyt har vi indført praktikpladsgaranti for EUX-elever på Niels Brock. Når du tilmelder dig ordningen, bli­ver du en del af et særligt forløb, hvor vi arbejder målrettet på at finde en 2-årig elevplads sammen med dig. Vi stiller krav til dem, der deltager i praktikpladsgarantien, som fx, at du kan møde til tiden, aflevere dine opgaver rettidigt osv. Alt sammen fordi, vi skal være med til at sikre, at du kan få en elevplads. Niels Brock samarbejder med en række virksomheder om at løfte denne opgave, og de ser frem til at tage godt imod dygtige elever fra Niels Brock. 

Læs mere om praktikpladsgarantien her

Du kan søge om optagelse på uddannelsen her

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

Din kontor-, detail- eller handelsuddannelse består af EUX 1. del og EUX 2. del (se oversigten nedenfor).

EUX 1. del består af grundforløb 1 og 2 samt det studieforberedende år.

EUX 2. del er hovedforløbet, hvor du er elev to år i en virksomhed.

EUX 1. DEL

Grundforløb 1 (GF1)

Du starter på grundforløb 1. På grundforløb 1 har du tre grundfag (dansk, engelsk og samfundsfag) samt erhvervsfag. Erhvervsfagene skal gøre dig mere afklaret omkring, om du vil uddanne dig inden for kontor, detail eller handel.
Ved afslutningen på grundforløb 1 vælger du dit uddannelsesspecifikke fag (USF). Du får USF på grundforløb 2. USF bestemmer det område, du kan starte som elev inden for – d.v.s. kontor, detail eller handel.
Ved afslutningen af grundforløb 1 kommer du til en caseeksamen i et af dine grundfag.

Grundforløb 2

På grundforløb 2 har du fem grundfag samt dit USF. Grundfagene er it, virksomhedsøkonomi, afsætning, organisation og matematik.
Ved afslutningen på grundforløb 2 skal du til en caseeksamen i et af dine grundfag og til en grundforløbsprøve i dit uddannelsesspecifikke fag.

Overgangskrav til det studieforberedende år og til hovedforløbet

Er dit USF detail eller handel, skal du for at have adgang til det studieforberedende år og/eller til hovedforløbet (en elevplads) bestå grundfagene dansk, engelsk, erhvervsøkonomi, IT og afsætning med et gennemsnit på mindst 02.

Derudover skal du gennemføre samfundsfag, organisation og matematik og særskilt bestå grundforløbsprøven i dit uddannelsesspecifikke fag.

Er dit USF kontor, skal du for at få adgang til det studieforberedende år bestå dine 8 grundfag med et gennemsnit på mindst 02 og særskilt bestå grundforløbsprøven i dit uddannelsesspecifikke fag.

Det studieforberedende år
Her kan du se en oversigt over de fag og niveauer, du skal have på det studieforberedende år.

EUX Business  

EUX Business Iværksætter

EUX Business

International

 

Dansk A

Engelsk B

Informatik B

Virksomhedsøkonomi B

Afsætning A og B

Samfundsfag B

Erhvervsjura C

 

 

Dansk A

Engelsk B

Informatik B

Virksomhedsøkonomi B

Afsætning A

Erhvervsjura C

 

Dansk A

Engelsk B

Informatik B

Virksomhedsøkonomi B

Afsætning A

Erhvervsjura C

Studieretningstur til udlandet

Det studieforberedende år afsluttes med seks mundtlige og/eller skriftlige eksamener samt et erhvervsområdeprojekt.

Du skal bestå det studieforberedende år med et gennemsnit på mindst 02 for at få dit eksamensbevis.

Læs mere om EUX Business

Du kan læse mere om EUX Business,  EUX Business Iværksætter samt EUX Business International her:

https://nielsbrock.dk/erhvervsuddannelser/erhvervsuddannelse-for-unge/eux-business 

EUX 2. DEL

Hovedforløbet

Dit hovedforløb og dermed 2. del af din uddannelse består af to år som elev i en virksomhed, hvor du specialiserer dig inden for det område, som interesserer dig. Det kan f.eks. kontor med speciale i økonomi, handelsassistent inden for bilsalg eller salgsassistent med speciale i f.eks. tøj, møbler eller elektronik.

Du er i virksomheden 37 timer om ugen, hvor du gennem de to år følger en praktikplan, som sikrer, at du lærer alt det, der skal til for at blive uddannet.

Sideløbende med din uddannelse i virksomheden er du på fagskole mellem 8 og 15 uger fordelt hen over de to år. På fagskolen lærer du det, der er relevant for lige præcis det område, du uddanner dig inden for. Dit hovedforløb afsluttes med en fagprøve, som tager udgangspunkt i den virksomhed, som du uddanner dig i.

På Niels Brock støtter vi vores elever i at finde elevplads. Praktikpladssøgning har du som fag gennem hele dit grundforløb.

Vi arbejder med CV og ansøgning og lægger i fællesskab en plan for, hvordan du kan finde og søge relevante praktikpladser.

Praktikpladsgaranti
På Niels Brock ønsker vi at skabe de bedste forudsætninger for, at du kan afslutte din erhvervsuddannelse med en praktikplads. Derfor tilbyder vi praktikpladsgaranti til EUX-elever indenfor kontor-, handels- og detailuddannelserne.

Praktikpladsgarantien betyder, at vi kan garantere dig mindst tre elevpladssamtaler med relevante virksomheder. I løbet af de første to år (EUX 1. del) vil du få tilbudt at være en del af praktikpladsgarantien. Du skal være villig til at yde en ekstra indsats for at være med - til gengæld får du også et individuelt forløb med vejledning, hjælp og støtte.

Du kan læse mere om uddannelserne og grundfag via disse links:

Kontoruddannelsen med speciale

Detailhandelsuddannelsen   

Handelsassistentuddannelsen

Eventkoordinator 

Fag på grundforløbet

Fag på det studieforberedende år

Uddannelsesnævnet 

Du kan læse mere om eksamen her

Du kan læse vores eksamensreglement her

Du finder studie- og ordensregler her: Studie- og ordensregler

Kontakt

Vejledning, erhvervsuddannelser

På studievejledningen for Niels Brocks erhvervsuddannelser vejleder vi om EUX gymnasiet, EUD, EUS og Hovedforløbet. Du kan kontakte os i vores åbningstid eller sende en mail.

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk
EUX gymnasiet ligger centralt i København ved Nørreport Station