EUX Business

Den klassiske udgave for dig, der gerne vil arbejde med salg eller handel, stå i butik eller arbejde på kontor

EUX Business er for dig, der gerne vil have en erhvervsfaglig studentereksamen og som drømmer om at arbejde med salg eller handel, gerne vil stå i butik eller arbejde på kontor. Vores EUX Business-elever er attraktive på arbejdsmarkedet, og du kan blandt andet få arbejde i ministerier og store danske virksomheder, når du er færdig.  

Nielsbrock 92
EUX_ung_1.jpg
Opdag EUX Business på EUX gymnasiet

EUX Business er en attraktiv studieretning på EUX-gymnasiet, der er skabt til dig, der ønsker at forfølge en karriere inden for salg eller handel samt trives med at arbejde i en butik eller på et kontor. Det er en erhvervsfaglig studentereksamen, der giver dig en bred vifte af muligheder inden for forretningsverdenen.

Xander EUX Business På EUX Gymnasiet 2022

Virkelighedsnær undervisning

Du får, som på de andre studieretninger, fag som afsætning, virksomhedsøkonomi, informatik og organisation. Fag, du ikke kender fra folkeskolen, og som du heller ikke får, hvis du fx vælger et stx-gymnasium. Disse fag er virkelighedsnære i forhold til det erhvervsliv, du senere skal ud i. Og det er netop styrken ved EUX-uddannelsen: At du får fag, du kan oversætte til noget brugbart i den verden, du møder efter folkeskolen.

5637

Fremtidsudsigter med EUX Business

Når du vælger EUX Business, åbner du dørene til spændende jobmuligheder samt mulighed for at læse videre. Vores EUX Business-elever er eftertragtede på arbejdsmarkedet, da de opnår en kombination af teoretisk undervisning og praktisk erfaring inden for salg, handel og forretningsdrift. Efter du har afsluttet uddannelsen, har du mulighed for at finde ansættelse inden for handelsbranchen, butikker og andre erhvervsmæssige områder, der kræver ekspertise inden for erhvervsøkonomi. Du har også mulighed for at læse videre på blandt andet CBS.

Niels Brock 2021 Norrevoldgade Dag1 85629 (1)

Fokus på erhvervsfag og studieretning

EUX Business på EUX-gymnasiet er kendetegnet ved et solidt fundament af erhvervsfaglige emner, der er relevante for arbejdsmarkedets behov. Du vil blive introduceret til områder som markedsføring, økonomi, ledelse og kommunikation, der giver dig en bred forståelse for virksomheders drift og succes. Gennem praktisk arbejde og projekter vil du udvikle de nødvendige færdigheder til at håndtere komplekse forretningsudfordringer og træffe strategiske beslutninger. Er EUX ikke noget for dig? Så tilbyder Niels Brock også, at du kan læse en HHX uddannelse.

Praktisk undervisning og professionelle vejledere

På EUX-gymnasiet får du ikke kun teoretisk undervisning, men også praktiske oplevelser, der er nøglen til at styrke dine kompetencer. 

Vores dygtige undervisere og professionelle vejledere er dedikerede til at støtte din læring og personlige udvikling. 

De vil guide dig gennem faglige projekter og præsentere dig for virkelighedstro forretningscase-studier, der giver dig mulighed for at anvende dine teoretiske kundskaber i praksis.

Samlet set tilbyder EUX Business på EUX-gymnasiet en spændende mulighed for dig, der ønsker en erhvervsfaglig studentereksamen og drømmer om at arbejde inden for salg eller handel, enten i en butik eller på et kontor. Hvis du ønsker at starte tidligere på din læreplads, kan EUD Business være noget for dig. 

Du vil blive rustet til at påtage dig udfordringerne i erhvervslivet og skabe en lovende fremtid inden for EUX Business.

Herunder kan du se, hvordan uddannelsen er bygget op:

Praktiske oplysninger

Efter første års grundforløb og det studieforberedende år, får du et bevis for, at du har opnået generel studiekompetence.

Herefter kan du vælge enten at fortsætte på hovedforløbet og få en læreplads i to år og dermed gennemføre en fuld EUX, eller du kan stoppe og tage en mellemlang videregående uddannelse på f.eks. et erhvervsakademi.

Går du hele vejen og tager en fuld EUX, får du både en studenterhue og en faglig uddannelse – og et hav af muligheder efterfølgende. Med en erhvervsfaglig studentereksamen kan du nemlig læse videre på CBS eller universitetet eller få arbejde i ministerier og større danske virksomheder. 

Læreplads er en vigtig del af uddannelsen. Du tager både uddannelse og får en masse værdifuld erhvervserfaring med henblik på den spændende karriere der venter derude. I de fleste tilfælde tager lærepladsen 2 år, og du får løn i perioden.

Lærepladsen begynder efter EUX 1. del

Lærepladsen kan begynde umiddelbart efter du har afsluttet EUX som er et års grundforløb og et års studieforberedende år.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder som du har kontakt med. Denne person følger dig også gennem din erhvervsuddannelse.

Sådan søger du læreplads

På grundforløbet har du faget lærepladssøgning. Du skal selv finde din læreplads, men vi hjælper dig med at formulere en søgestrategi, CV og ansøgning, så du får den helt rigtige læreplads der matcher dig og dine karrieredrømme. 

Løn og arbejdstid

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere. Læs mere her.

For at blive optaget på EUX Business skal du
• Have bestået folkeskolens afgangseksamen med et gennemsnit på mindst 02, men vi anbefaler, at du har et gennemsnit på omkring 04
• Dansk i 9. eller 10. klasse: bestået alle delprøver med et gennemsnit på mindst 02
• Matematik i 9. klasse: Bestået alle skriftlige delprøver med et gennemsnit på mindst 02
• Eller matematik i 10. klasse: Bestået de skriftlige og mundtlige prøver med et gennemsnit på mindst 02
• Til en screening i dansk og en personlig samtale inden vi kan byde dig velkommen på Niels Brock

Du kan søge om optagelse på uddannelsen her

 

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

Mød os

Kontakt studievejledningen

Vejledning på erhvervsuddannelserne

Find vores åbningstider her

 

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk