EUX Business

Den klassiske udgave for dig, der gerne vil arbejde med salg eller handel, stå i butik eller arbejde på kontor

EUX Business er for dig, der gerne vil have en erhvervsfaglig studentereksamen og som drømmer om at arbejde med salg eller handel, gerne vil stå i butik eller arbejde på kontor. Vores EUX Business-elever er attraktive på arbejdsmarkedet, og du kan blandt andet få arbejde i ministerier og store danske virksomheder, når du er færdig. 

 

DI_kontor_computer_dreng_pige_taler_voksen.jpg
Virkelighedsnær undervisning

Du får, som på de andre studieretninger, fag som afsætning, virksomhedsøkonomi, informatik og organisation. Fag, du ikke kender fra folkeskolen, og som du heller ikke får, hvis du fx vælger et stx-gymnasie. Disse fag er virkelighedsnære i forhold til det erhvervsliv, du senere skal ud i. Og det er netop styrken ved EUX-uddannelsen: At du får fag, du kan oversætte til noget brugbart i den verden, du møder efter folkeskolen. 

Herunder kan du se, hvordan uddannelsen er bygget op:

Mød os

Praktiske oplysninger

Efter første års grundforløb og det studieforberedende år, får du et bevis for, at du har opnået generel studiekompetence.

Herefter kan du vælge enten at fortsætte på hovedforløbet og få en læreplads i to år og dermed gennemføre en fuld EUX, eller du kan stoppe og tage en mellemlang videregående uddannelse på f.eks. et erhvervsakademi.

Går du hele vejen og tager en fuld EUX, får du både en studenterhue og en faglig uddannelse – og et hav af muligheder efterfølgende. Med en erhvervsfaglig studentereksamen kan du nemlig læse videre på CBS eller universitetet eller få arbejde i ministerier og større danske virksomheder. 

Som noget nyt har vi indført lærepladsgaranti for EUX-elever på Niels Brock. Når du tilmelder dig ordningen, bli­ver du en del af et særligt forløb, hvor vi arbejder målrettet på at finde en 2-årig læreplads sammen med dig. Vi stiller krav til dem, der deltager i lærepladsgarantien, som fx ,at du kan møde til tiden, aflevere dine opgaver rettidigt osv. Alt sammen fordi, vi skal være med til at sikre, at du kan få en læreplads. Niels Brock samarbejder med en række virksomheder om at løfte denne opgave, og de ser frem til at tage godt imod dygtige elever fra Niels Brock. 

Læs mere om lærepladsgarantien her

Læreplads er en vigtig del af uddannelsen. Du tager både uddannelse og får en masse værdifuld erhvervserfaring med henblik på den spændende karriere der venter derude. I de fleste tilfælde tager lærepladsen 2 år, og du får løn i perioden.

Lærepladsen begynder efter EUX 1. del

Lærepladsen kan begynde umiddelbart efter du har afsluttet EUX som er et års grundforløb og et års studieforberedende år.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder som du har kontakt med. Denne person følger dig også gennem din erhvervsuddannelse.

Sådan søger du læreplads

På grundforløbet har du faget lærepladssøgning. Du skal selv finde din læreplads, men vi hjælper dig med at formulere en søgestrategi, CV og ansøgning, så du får den helt rigtige læreplads der matcher dig og dine karrieredrømme. 

Løn og arbejdstid

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere. Læs mere her.

For at blive optaget på EUX Business skal du
• Være erklæret uddannelsesparat
• Have bestået folkeskolens afgangseksamen med et gennemsnit på mindst 02
• Dansk i 9. eller 10. klasse: bestået alle delprøver med et gennemsnit på mindst 02
• Matematik i 9. klasse: Bestået alle skriftlige delprøver med et gennemsnit på mindst 02
• Eller matematik i 10. klasse: Bestået de skriftlige og mundtlige prøver med et gennemsnit på mindst 02
• Til en screening i dansk og en personlig samtale inden vi kan byde dig velkommen på Niels Brock

Du kan søge om optagelse på uddannelsen her

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

Lærepladsservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en læreplads når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock lærepladsservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af læreplads til indgåelse af uddannelsesaftale og lærepladsplan. Se mere her.

Kontakt os

Vejledning, erhvervsuddannelser

Vejledningscenteret holder lukket i efterårsferien/uge 42.

Telefontider: mandag, onsdag og fredag kl. 9.00-11.00 samt mandag og onsdag kl. 13.00-15.00. 

Åben vejledning i vejledningscentret hver mandag og onsdag 13.00-15.00

Du er altid velkommen til at sende en mail som besvares dagligt.

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk