EUX Business

EUX Business er for dig, der gerne vil have en erhvervsfaglig studentereksamen og som drømmer om at arbejde med salg eller handel, gerne vil stå i butik eller arbejde på kontor. Vores EUX Business-elever er attraktive på arbejdsmarkedet og du kan blandt andet få arbejde i ministerier og store danske virksomheder, når du er færdig.

 

 

 

DI_indgang_business_tre_taler.jpg
Hold mulighederne åbne på EUX Business

EUX Business på Niels Brock åbner op for mange muligheder. Du kan blandt andet få en elevplads og dygtiggøre dig inden for kontor, handel eller salg eller tage en kort eller mellemlang videregående uddannelse.

Om uddannelsen

På EUX Business går vi op i, at undervisningen er virkelighedsnær - derfor kommer de fleste af vores undervisere fra det private erhvervsliv og kan omsætte teorier til praksis. Undervisning med udgangspunkt i virkeligheden er både til gavn for dig, når du læser grundforløb og det studieforberedende år på EUX Business, men er især vigtigt, når du får en elevplads på hovedforløbet. Det gør dig nemlig klar til at møde virkeligheden i den virksomhed, hvor du får en elevplads.

Mød en elev og en underviser

EUX Business

Christer Stoltz er underviser på EUX Business. Hør ham fortælle om, hvad du kan bruge den 4-årige erhvervsfaglige studentereksamen til, fx få job i økonomi eller HR i en privat eller offentlig virksomhed. Eller du kan fortsætte på en videregående uddannelse.

Praktiske oplysninger

Efter første års grundforløb og det studieforberedende år, får du et bevis for, at du har opnået generel studiekompetence.

Herefter kan du vælge enten at fortsætte på hovedforløbet og få en elevplads i to år og dermed gennemføre en fuld EUX, eller du kan stoppe og tage en mellemlang videregående uddannelse på f.eks. et erhvervsakademi.

Går du hele vejen og tager en fuld EUX, får du både en studenterhue og en faglig uddannelse – og et hav af muligheder efterfølgende. Med en erhvervsfaglig studentereksamen kan du nemlig læse videre på CBS eller universitetet eller få arbejde i ministerier og større danske virksomheder. 

Som noget nyt har vi indført praktikpladsgaranti for EUX-elever på Niels Brock. Når du tilmelder dig ordningen, bli­ver du en del af et særligt forløb, hvor vi arbejder målrettet på at finde en 2-årig elevplads sammen med dig. Vi stiller krav til dem, der deltager i praktikpladsgarantien, som fx ,at du kan møde til tiden, aflevere dine opgaver rettidigt osv. Alt sammen fordi, vi skal være med til at sikre, at du kan få en elevplads. Niels Brock samarbejder med en række virksomheder om at løfte denne opgave, og de ser frem til at tage godt imod dygtige elever fra Niels Brock. 

Læs mere om praktikpladsgarantien her

Praktik er en vigtig del af uddannelsen. Du tager både uddannelse og får en masse værdifuld erhvervserfaring med henblik på den spændende karriere der venter derude. I de fleste tilfælde tager praktikken 2 år, og du får løn i praktikken.

Praktikken begynder efter EUX 1. del

Praktikken kan begynde umiddelbart efter du har afsluttet EUX som er et års grundforløb og et års studieforberedende år.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder som du har kontakt med. Denne person følger dig også gennem din erhvervsuddannelse.

Sådan søger du praktikplads

På grundforløbet har du faget praktikpladssøgning. Du skal selv finde din praktikplads, men vi hjælper dig med at formulere en søgestrategi, CV og ansøgning, så du får den helt rigtige elevplads der matcher dig og dine karrieredrømme. 

Løn og arbejdstid

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere. Læs mere her.

For at blive optaget på EUX Business skal du
• Være erklæret uddannelsesparat
• Have bestået folkeskolens afgangseksamen med et gennemsnit på mindst 02
• Dansk i 9. eller 10. klasse: bestået alle delprøver med et gennemsnit på mindst 02
• Matematik i 9. klasse: Bestået alle skriftlige delprøver med et gennemsnit på mindst 02
• Eller matematik i 10. klasse: Bestået de skriftlige og mundtlige prøver med et gennemsnit på mindst 02
• Til en screening i dansk og en personlig samtale inden vi kan byde dig velkommen på Niels Brock

Du kan søge om optagelse på uddannelsen via linket her på siden.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

EUX Business - oversigt
Klik på oversigten for at finde fagene på EUX Business.

Praktikservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en elevplads når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock Praktikservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af elevplads til indgåelse af uddannelsesaftale og praktikplan. Se mere her.

Studievejledning

Vejledning, erhvervsuddannelser

På studievejledningen for Niels Brocks erhvervsuddannelser vejleder vi om EUX gymnasiet, EUD, EUS og Hovedforløbet. Du kan kontakte os i vores åbningstid eller sende en mail.

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk