EUX Business International

Med et otte ugers studieophold i udlandet og to mindre studieture undervejs.

EUX Business International er for dig, der ønsker en erhvervsuddannelse med et internationalt udsyn. På første del af uddannelsen skal du på et otte ugers studieophold i udlandet, hvor du får en unik mulighed for at styrke dine engelskkundskaber og udvide din internationale kultur- og forretningsforståelse. Derudover vil der i løbet af uddannelsen være yderligere to studieture á ca. en uges varighed. 

Hvis det lyder interessant for dig, har vi stadig åbent for optag med studiestart i august 2022. 

Niels Brock 2021 Norrevoldgade Dag1 85017
Fokus på international handel og forretningsdrift

De fleste brancher bliver mere og mere internationalt orienteret og ud over de traditionelle merkantile fag, bliver du med en EUX Business International klogere på international handel og forretningsdrift. Vores ambition er at give dig en uddannelse, der giver dig de bedste forudsætninger for at gøre karriere på et globalt arbejdsmarked.

Praktiske oplysninger

Efter første års grundforløb og det studieforberedende år på din EUX-uddannelse, får du et bevis for, at du har opnået generel studiekompetence.

Herefter kan du vælge enten at fortsætte på hovedforløbet og få en læreplads i to år og dermed gennemføre en fuld EUX, eller du kan stoppe din EUX-uddannelse og fortsætte på en mellemlang videregående uddannelse på f.eks. et erhvervsakademi.

Går du hele vejen og tager en fuld EUX-uddannelse, får du både en studenterhue og et fagbrev – og et hav af muligheder efterfølgende. Med en erhvervsfaglig studentereksamen kan du nemlig læse videre på CBS eller universitetet eller få arbejde i ministerier og større danske virksomheder.

Læreplads er en vigtig del af uddannelsen. Du tager både en EUX-uddannelse og får en masse værdifuld erhvervserfaring, med henblik på den spændende karriere, der venter derude. I de fleste tilfælde tager lærepladsen 2 år, og du får løn i perioden.

Lærepladsen kan begynde umiddelbart efter du har afsluttet de første to år af uddannelsen - et års grundforløb og det  studieforberedende år.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold på EUX Business har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder, som du har kontakt med. Denne person følger dig gennem din uddannelse.

Sådan søger du læreplads

På EUX Business-grundforløbet har du faget lærepladssøgning. Du skal selv finde din læreplads, men vi hjælper dig med at formulere en søgestrategi, CV og ansøgning, så du får den helt rigtige læreplads, der matcher dig og dine karrieredrømme.

Løn og arbejdstid under din læreplads

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere. Læs mere her.

For at blive optaget på EUX Business skal du
• Være erklæret uddannelsesparat
• Have bestået folkeskolens afgangseksamen med et gennemsnit på mindst 02
• Dansk i 9. eller 10. klasse: bestået alle delprøver med et gennemsnit på mindst 02
• Matematik i 9. klasse: Bestået alle skriftlige delprøver med et gennemsnit på mindst 02
• Eller matematik i 10. klasse: Bestået de skriftlige og mundtlige prøver med et gennemsnit på mindst 02
• Til en screening i dansk og en personlig samtale inden vi kan byde dig velkommen på Niels Brock

Herudover bør du have gode engelskkundskaber, da undervisning på studieophold i udlandet foregår på engelsk.

Du kan søge om optagelse på uddannelsen her

Ansøgningsfristen er 1. marts. 

Udgifter for 8 ugers udlandsophold

Undervisningen betales af Niels Brock. Udgifter til transport, ophold, forsikring og sociale aktiviteter i skoleregi er i alt ca. 37.000 kr. for semestret. 

Depositum

Så snart du har fået brev fra administrationen om, at du er optaget på studiet, bliver du bedt om at betale 10.000 kroner i depositum her.

BEMÆRK: Når du udfylder felterne i - 3) Betaling - skal du skrive ”EUX International” i feltet ”klasse” og din egen mailadresse i feltet ”Niels Brock mail”, idet du fjerner ”@niels.brock.dk”

De resterende 27.000 kr. skal betales senere.

Regler og lovkrav er beskrevet her.
Bemærk der i prisen på de 37.000 kun inkluderet rejseforsikring. Du skal således selv afholde udgiften til afbestillingsforsikring.

Ekstra omkostninger, som ikke er beskrevet her:

  • Visum, og de derved forbundne omkostninger til ambassade
  • VALGFRI: Sociale aktiviteter som sightseeing, dagsture mm.
  • Lommepenge og udgifter til frokost

Sammen med dit optagelsesbrev vil du modtage yderligere informationer om dette.

Afbestillingsforsikring

Niels Brock har ikke tilkøbt en afbestillingsforsikring, så ønsker du det, skal du selv købe det. Man kan bl.a. købe afbestillingsforsikring hos Gouda.

Visum

Det er vigtigt at vide, at du selv er ansvarlig for, om du har gyldigt pas og visum, inden dit udlandophold. Niels Brock betragter ikke et manglende pas eller visum som grundlag for at ændre studieopholdet eller annullere det. 

Niels Brock tilbyder i god tid et informationsmøde, hvor vi gennemgår regler og ansøgningsproces for visum. 

Studieture

På første år er der ud over det 8 ugers udlandsophold én obligatorisk studietur til Dublin eller London (ca. 4-5 dage). 

På andet år en obligatorisk studietur til Bruxelles og Geneve (ca. 10-12 dage)

Vi forventer, at man skal afsætte ca. 14.000 kr. i alt + forplejning og lommepenge for de to obligatoriske studieture.

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

Uddannelsen indledes normalt med et studieophold på 8 uger i Californien, men grundet COVID-19 har vi truffet en beslutning om at flytte studieopholdet til foråret 2021 og destination er endnu ukendt. 

I stedet starter du på EUX Business International på Nørre Voldgade i København K. I løbet af dit første halve år på uddannelsen skal du vælge, hvilken retning du ønsker at gå med din uddannelse: kontor og administration; B-2-B eller retail, og du påbegynder undervisning i grundfagene: afsætning c, erhvervsinformatik, virksomhedsøkonomi c, organisation c samt matematik c. 2. halvår afsluttes med to eksaminer: en fageksamen og en grundforløbsprøve. Består du din grundforløbsprøve, kan du starte på 2. år af din uddannelse. Her læser du de syv grundfag: dansk A, engelsk B, it B, afsætning A, virksomhedsøkonomi B og erhvervsret c. Parallelt med disse fag læser du to erhvervsområder og udarbejder et erhvervsområdeprojekt.

Når du kommer på det 8 ugers studieophold i udlandet får du undervisning i engelsk, samfundsfag samt en række merkantile projekter, cases og erhvervsfag med fokus på innovation, virksomhedslære og markedsføring. Efter studieopholdet skal du til eksamen i enten dansk, samfundsfag eller engelsk. Danskfaget læser du delvist online via Niels Brock i København, mens du er i udlandet, og fysisk, når du er tilbage i København. 

Derudover indeholder uddannelsen to mindre obligatoriske studieture på henholdsvis 5-7 dage og 10-12 dage. Disse studieture går forventeligt til London, Bruxelles samt Geneve.

Mød os

Kontakt studievejledningen

EUX gymnasiets studievejledning

Der er flere måder du kan komme i gang. Skal vi hjælpe dig på vej?

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk