EUX Business International

EUX Business International er for dig, der ønsker en erhvervsuddannelse med et internationalt udsyn. Uddannelsen indeholder et 8 ugers studieophold i udlandet, hvor du får en unik mulighed for at styrke dine engelskkundskaber og udvide din internationale kultur- og forretningsforståelse. Ud over de traditionelle merkantile fag, bliver du med en EUX Business International klogere på international handel og forretningsdrift. Med denne uddannelse får du de bedste forudsætninger for at gøre karriere på et globalt arbejdsmarked.

 

 

San Diego dreng havestol.jpg
8 ugers studieophold i udlandet og to kortere studieture

På Niels Brocks EUX Business International lærer du om forretningsdrift, international handel, sprog, kultur og markedsføring i et internationalt miljø. Din uddannelse indeholder et 8 ugers studieophold i udlandet. Derudover over vil der i løbet af uddannelsen være to kortere studieture på henholdsvis én uge og to ugers varighed.

Om uddannelsen

Med en  EUX Business International får du en 4-årig erhvervsfaglig studentereksamen med et internationalt fokus, som er adgangsgivende til både praktikplads inden for handel-, salg- og kontorområdet og til videregående uddannelser.

Mød en elev og en underviser

Frank underviser på EUX Business International

På EUX Business International lægger den 4-årige erhvervsfaglige studentereksamen op til, at du skal ud og rejse og opleve, hvordan det er at arbejde i en international virksomhed. Du kommer 8 uger til udlandet og på forskellige studieture i løbet af de første to års teori. Dernæst lægger vi op til, at du tager dine to års praktik i udlandet. Hør underviser Frank Hinnerskov fortælle mere her.

Praktiske oplysninger

Efter første års grundforløb og det studieforberedende år på din EUX-uddannelse, får du et bevis for, at du har opnået generel studiekompetence.

Herefter kan du vælge enten at fortsætte på hovedforløbet og få en elevplads i to år og dermed gennemføre en fuld EUX, eller du kan stoppe din EUX-uddannelse og fortsætte på en mellemlang videregående uddannelse på f.eks. et erhvervsakademi.

Går du hele vejen og tager en fuld EUX-uddannelse, får du både en studenterhue og et fagbrev – og et hav af muligheder efterfølgende. Med en erhvervsfaglig studentereksamen kan du nemlig læse videre på CBS eller universitetet eller få arbejde i ministerier og større danske virksomheder.

Som noget nyt har vi indført praktikpladsgaranti for EUX-elever på Niels Brock. Når du tilmelder dig ordningen, bli­ver du en del af et særligt forløb, hvor vi arbejder målrettet på at finde en 2-årig elevplads sammen med dig. Vi stiller krav til dem, der deltager i praktikpladsgarantien, som fx, at du kan møde til tiden, aflevere dine opgaver rettidigt osv. Alt sammen fordi, vi skal være med til at sikre, at du kan få en elevplads. Niels Brock samarbejder med en række virksomheder om at løfte denne opgave, og de ser frem til at tage godt imod dygtige elever fra Niels Brock. 

Læs mere om praktikpladsgarantien her

Praktik er en vigtig del af uddannelsen. Du tager både en EUX-uddannelse og får en masse værdifuld erhvervserfaring, med henblik på den spændende karriere, der venter derude. I de fleste tilfælde tager praktikken 2 år, og du får løn i praktikken.

Praktikken kan begynde umiddelbart efter du har afsluttet de første to år af uddannelsen - et års grundforløb og det  studieforberedende år.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold på EUX Business har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder, som du har kontakt med. Denne person følger dig gennem din uddannelse.

Sådan søger du praktikplads

På EUX Business-grundforløbet har du faget praktikpladssøgning. Du skal selv finde din praktikplads, men vi hjælper dig med at formulere en søgestrategi, CV og ansøgning, så du får den helt rigtige elevplads, der matcher dig og dine karrieredrømme.

Løn og arbejdstid under din praktik

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere. Læs mere her.

For at blive optaget på EUX Business skal du
• Være erklæret uddannelsesparat
• Have bestået folkeskolens afgangseksamen med et gennemsnit på mindst 02
• Dansk i 9. eller 10. klasse: bestået alle delprøver med et gennemsnit på mindst 02
• Matematik i 9. klasse: Bestået alle skriftlige delprøver med et gennemsnit på mindst 02
• Eller matematik i 10. klasse: Bestået de skriftlige og mundtlige prøver med et gennemsnit på mindst 02
• Til en screening i dansk og en personlig samtale inden vi kan byde dig velkommen på Niels Brock

Herudover bør du have gode engelskkundskaber, da undervisning på studieophold i udlandet foregår på engelsk.

Du søger om optagelse via tilmeldingslinket på denne side. Studiestart er august 2020. 

Ansøgningsfristen er 1. marts. Du indkaldes til en optagelsessamtale i starten af marts.

Udgifter for 8 ugers udlandsophold

Grundet den globale Covid-19 pandemi bliver det 8 ugers udlandsophold tidligst i foråret 2021. 

Undervisningen betales af Niels Brock. Udgifter til transport, ophold, forsikring og sociale aktiviteter i skoleregi er i alt ca. 37.000 kr. for semestret. 

Depositum

Så snart du har fået brev fra administrationen om, at du er optaget på studiet, bliver du bedt om at betale 10.000 kroner i depositum her.

BEMÆRK: Når du udfylder felterne i - 3) Betaling - skal du skrive ”EUX International” i feltet ”klasse” og din egen mailadresse i feltet ”Niels Brock mail”, idet du fjerner ”@niels.brock.dk”

De resterende 27.000 kr. skal betales senere.

Regler og lovkrav er beskrevet her.
Bemærk der i prisen på de 37.000 kun inkluderet rejseforsikring. Du skal således selv afholde udgiften til afbestillingsforsikring.

Ekstra omkostninger, som ikke er beskrevet her:

  • Visum, og de derved forbundne omkostninger til ambassade
  • VALGFRI: Sociale aktiviteter som sightseeing, dagsture mm.
  • Lommepenge og udgifter til frokost

Sammen med dit optagelsesbrev vil du modtage yderligere informationer om dette.

Afbestillingsforsikring

Niels Brock har ikke tilkøbt en afbestillingsforsikring, så ønsker du det, skal du selv købe det. Man kan bl.a. købe afbestillingsforsikring hos Gouda.

Visum

Det er vigtigt at vide, at du selv er ansvarlig for, om du har gyldigt pas og visum, inden dit udlandophold. Niels Brock betragter ikke et manglende pas eller visum som grundlag for at ændre studieopholdet eller annullere det. 

Niels Brock tilbyder i god tid et informationsmøde, hvor vi gennemgår regler og ansøgningsproces for visum. 

Studieture

På første år er der ud over det 8 ugers udlandsophold én obligatorisk studietur til Dublin eller London (ca. 4-5 dage). 

På andet år en obligatorisk studietur til Bruxelles og Geneve (ca. 10-12 dage)

Vi forventer, at man skal afsætte ca. 14.000 kr. i alt + forplejning og lommepenge for de to obligatoriske studieture.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

Uddannelsen indledes normalt med et studieophold på 8 uger i Californien, men grundet COVID-19 har vi truffet en beslutning om at flytte studieopholdet til foråret 2021 og destination er endnu ukendt. 

I stedet starter du på EUX Business International på Nørre Voldgade i København K. I løbet af dit første halve år på uddannelsen skal du vælge, hvilken retning du ønsker at gå med din uddannelse: kontor og administration; B-2-B eller retail, og du påbegynder undervisning i grundfagene: afsætning c, it C, virksomhedsøkonomi c, organisation c samt matematik c. 2. halvår afsluttes med to eksaminer: en fageksamen og en grundforløbsprøve. Består du din grundforløbsprøve, kan du starte på 2. år af din uddannelse. Her læser du de syv grundfag: dansk A, engelsk B, it B, afsætning A, virksomhedsøkonomi B og erhvervsret c. Parallelt med disse fag læser du to erhvervsområder og udarbejder et erhvervsområdeprojekt.

Når du kommer på det 8 ugers studieophold i udlandet får du undervisning i engelsk, samfundsfag samt en række merkantile projekter, cases og erhvervsfag med fokus på innovation, virksomhedslære og markedsføring. Efter studieopholdet skal du til eksamen i enten dansk, samfundsfag eller engelsk. Danskfaget læser du delvist online via Niels Brock i København, mens du er i udlandet, og fysisk, når du er tilbage i København. 

Derudover indeholder uddannelsen to mindre obligatoriske studieture på henholdsvis 5-7 dage og 10-12 dage. Disse studieture går forventeligt til London, Bruxelles samt Geneve.

EUX Business International - oversigt
Klik på oversigten for at finde fagene på EUX Business International.

Praktikservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en elevplads, når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock Praktikservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af elevplads til indgåelse af uddannelsesaftale og praktikplan. Se mere her.

Studievejledning

Vejledning, erhvervsuddannelser

På studievejledningen for Niels Brocks erhvervsuddannelser vejleder vi om EUX gymnasiet, EUD, EUS og Hovedforløbet. Du kan kontakte os i vores åbningstid eller sende en mail.

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk