EUX Business Sustainability

Kombinerer Niels Brocks klassiske merkantile dyder med et grønt og bæredygtigt fokus.

Vil du hellere handle end se til? Og tænker du på, hvordan du selv kan være med til at gøre verden grønnere? EUX Business Sustainability er linjen, der kombinerer Niels Brocks klassiske merkantile dyder med et grønt og bæredygtigt fokus.

Dette fokus gennemsyrer undervisningen og de enkelte fag, og du lærer at drive forretning, der er bæredygtig – både økonomisk og klimamæssigt.

 

Business Sustainability på NIels Brock EUX.jpg
Læreplads i grønne virksomheder

I erhvervslivet vil elever fra EUX Business Sustainability være særligt attraktive. Den grønne omstilling er i fuld gang inden for fx transport, shipping, mode, detailbranchen, forsyningssektoren og fødevarer, og det er brancher, hvor mange af vores EUX-elever typisk får elevplads. EUX Business Sustainability er for dig, der tror på, at det betaler sig at handle grønt. Gennem en skræddersyet fagpakke arbejder vi med, hvordan man kan gøre de eksisterende samfundsstrukturer og etablerede virksomheder grønnere. Men vi gør også, hvad vi selv kan. Studieturen er CO2-venlig, og vi har øremærket moduler hvert semester til grønt projektarbejde.

Herunder kan du se, hvordan uddannelsen er bygget op:

Praktiske oplysninger

Efter første års grundforløb og det studieforberedende år, får du et bevis for, at du har opnået generel studiekompetence.

Herefter kan du vælge enten at fortsætte på hovedforløbet og få en læreplads i to år og dermed gennemføre en fuld EUX, eller du kan stoppe og tage en mellemlang videregående uddannelse på f.eks. et erhvervsakademi.

Går du hele vejen og tager en fuld EUX, får du både en studenterhue og en faglig uddannelse – og et hav af muligheder efterfølgende. Med en erhvervsfaglig studentereksamen kan du nemlig læse videre på CBS eller universitetet eller få arbejde i ministerier og større danske virksomheder. 

Som noget nyt har vi indført lærepladsgaranti for EUX-elever på Niels Brock. Når du tilmelder dig ordningen, bli­ver du en del af et særligt forløb, hvor vi arbejder målrettet på at finde en 2-årig læreplads sammen med dig. Vi stiller krav til dem, der deltager i lærepladsgarantien, som fx ,at du kan møde til tiden, aflevere dine opgaver rettidigt osv. Alt sammen fordi, vi skal være med til at sikre, at du kan få en læreplads. Niels Brock samarbejder med en række virksomheder om at løfte denne opgave, og de ser frem til at tage godt imod dygtige elever fra Niels Brock. 

Læs mere om lærepladsgarantien her

Læreplads er en vigtig del af uddannelsen. Du tager både uddannelse og får en masse værdifuld erhvervserfaring med henblik på den spændende karriere der venter derude. I de fleste tilfælde tager lærepladsen 2 år, og du får løn i perioden.

Læreplads begynder efter EUX 1. del

Læreplads kan begynde umiddelbart efter du har afsluttet EUX som er et års grundforløb og et års studieforberedende år.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder som du har kontakt med. Denne person følger dig også gennem din erhvervsuddannelse.

Sådan søger du læreplads

På grundforløbet har du faget lærepladssøgning. Du skal selv finde din læreplads, men vi hjælper dig med at formulere en søgestrategi, CV og ansøgning, så du får den helt rigtige elevplads der matcher dig og dine karrieredrømme. 

Løn og arbejdstid

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere. Læs mere her.

For at blive optaget på EUX Business skal du
• Være erklæret uddannelsesparat
• Have bestået folkeskolens afgangseksamen med et gennemsnit på mindst 02
• Dansk i 9. eller 10. klasse: bestået alle delprøver med et gennemsnit på mindst 02
• Matematik i 9. klasse: Bestået alle skriftlige delprøver med et gennemsnit på mindst 02
• Eller matematik i 10. klasse: Bestået de skriftlige og mundtlige prøver med et gennemsnit på mindst 02
• Til en screening i dansk og en personlig samtale inden vi kan byde dig velkommen på Niels Brock

Du kan søge om optagelse på uddannelsen her

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

Praktikservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en elevplads når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock Praktikservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af elevplads til indgåelse af uddannelsesaftale og praktikplan. Se mere her.

Studievejledning

Vejledning, erhvervsuddannelser

På studievejledningen for Niels Brocks erhvervsuddannelser vejleder vi om EUX gymnasiet, EUD, EUS og Hovedforløbet. Du kan kontakte os i vores åbningstid eller sende en mail.

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk