Jesper Buchs Iværksætterakademi

- for dig, der har store drømme om iværksætteri og entreprenørskab og som er superambitiøs

På Iværksætterakademiet lærer du fra de bedste – både Jesper Buch og dygtige folk fra hans netværk vil undervise på forskellige masterclasses. Skoledagene kan til tider være længere end normalt, og de kan starte tidligere eller slutte senere end på andre ungdomsuddannelser. Til gengæld får du en dannelsesrejse i iværksætteri og lærer om alt, du skal vide for at begå dig på 'de bonede gulve' for eksempel hos investorer. Du bliver hardcore i kold kanvas og ikke mindst lærer du, hvordan du får dine projektideer omsat til succes.

På Jesper Buchs Iværksætterakademi lærer du at se muligheder og omsætte dine gode ideer til handling og iværksætteri, som skaber værdi for andre. Værdi kan være af økonomisk, social eller af kulturel art, og den er naturligvis bæredygtig i forhold til mennesker og klima. Derfor skal du have viden og indsigt i, hvordan samfundet, virksomheder og arbejdspladser fungerer.

DSC7916
Kold kanvas, sprogrejse og iværksætterbesøg

Først og fremmest kan du forvente at blive taget med på en 2-årig dannelsesrejse. Du kan forvente, at det vil fylde rigtig meget af din tid, og det vil få betydning for, hvem du er, når du er færdig med uddannelsen. Undervejs kommer du på et utal af virksomhedsbesøg – på nogle af landets mest succesfulde virksomheder. Det er afgørende, at du er god til engelsk, så derfor skal du i løbet af uddannelsen også på et intensivt engelskkursus – i England – naturligvis. Du betaler selv for studierejsen med de penge, du har tjent ved kold kanvassalg, som bliver en del af din undervisning.

 

Fremtidens deltager i Løvens Hule

Student i iværksætteri

Elev hos branchens bedste iværksættere

6 gode grunde til at blive student med Jesper Buch

Du deltager i spændende masterclasses hver 14. dag med dygtige folk fra Jesper Buchs netværk.

Du kommer på virksomhedsbesøg hos nogle af Danmarks mest spændende iværksættervirksomheder.

Turen går til England allerede på dit første semester, så du bliver trænet godt i det engelske sprog. Du betaler selv for studierejsen med de penge, du har tjent ved kold kanvassalg. 

Vi modner dig til at blive entreprenør. Der skal du bla. kunne begå dig på de bonede gulve. Derfor afholder vi en stor gallafest hvert år, hvor Jesper Buch også vil deltage.

Ved din sidste beståede eksamen får du din studenterhue på, som er helt særligt designet til uddannelsen. 

Når du afslutter de første to år på Iværksætterakademiet, fejrer vi det med en dimission på Børsen, hvor din nærmeste familie selvfølgelig også er inviteret med. 

Herunder kan du se, hvordan uddannelsen er bygget op:

Praktiske oplysninger

Jesper Buchs Iværksætterakademi er en studieretning under Niels Brocks EUX-gymnasium, som tager fire år. Efter to års uddannelse får du din studenterhue og er klar til at få en læreplads i en virksomhed indenfor kontor, handel eller butik, hvor du kan dyrke dit iværksættermindset. Læretiden modner dig, sådan, at du eventuelt kan starte dit eget efter to år. 

Hvis du ikke er klar til at starte dit eget, når du er færdig med uddannelsen og hellere vil læse videre, kan du søge ind på en videregående uddannelse. Din fordel er, at du har teoretisk erfaring og praktisk erfaring fra din tid som elev, som du kan bruge i undervisningen på en videregående uddannelse på et erhvervsakademi, en professionsskole eller et universitet.  

Læreplads er en vigtig del af uddannelsen. Du tager både en ungdomsuddannelse, hvor du bliver student og du får samtidig en masse erhvervserfaring, som du kan bruge i din videre karriere. I de fleste tilfælde tager elevtiden to år, og du får løn i elevperioden.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold får du også en studievejleder, som du har kontakt med om uddannelsen og opgaverne. Denne person følger dig gennem de første to år af uddannelsen.

Sådan søger du læreplads

På Jesper Buchs Iværksætterakademi bliver du introduceret til Jesper Buchs netværk, hvor du vil blive opfordret til at finde din læreplads. Og vi gør, hvad vi kan for at hjælpe dig:

Du får lærepladssøgning som fag, vi arrangerer jobbørs, hvor du kan møde de spændende virksomheder i og udenfor Jesper Buchs netværk, der søger elever, og vi har lærepladskonsulenter ansat, som formidler lærepladser, og som du altid kan tage en snak med.

Løn og arbejdstid

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere. Læs mere her.

For at blive optaget på Iværksætterakademiet og EUX Business skal du både søge ind via www.optagelse.dk OG sende en 60 sekunders video, hvor du fortæller, hvorfor du gerne vil ind på uddannelsen. Videoen skal indsendes senest den 13. marts til ansoegning_jesperbuch@brock.dk

Optagelseskrav

Du skal først og fremmest opfylde nogle grundlæggende krav: 

• have bestået folkeskolens afgangseksamen med et gennemsnit på mindst 02
• dansk i 9. eller 10. klasse skal være bestået i alle delprøver med et gennemsnit på mindst 02
• matematik i 9. klasse skal være bestået i alle skriftlige delprøver med et gennemsnit på mindst 02
• eller matematik i 10. klasse skal være bestået i de skriftlige og mundtlige prøver med et gennemsnit på mindst 02

Vi gør opmærksom på, at der på nuværende tidspunkt er en systemfejl på www.optagelse.dk som gør, at nogle ansøgere med et folkeskolebevis fra 2021 ikke kan søge grundforløb 1 (inklusive Jesper Buchs Iværksætterakademi).

Hvis du mener, at du opfylder adgangskravene til grundforløb 1, men ikke kan søge ind via www.optagelse.dk, beder vi dig sende din ansøgning til os ved at klikke her, hvorefter vi vil behandle din ansøgning manuelt. Du bedes vedhæfte en word-fil eller lignende, hvor du skriver hvilken uddannelse på grundforløb 1, du ønsker at søge ind på.

Video ansøgning

Når du kan dokumentere, at du har søgt via www.optagelse.dk skal du: 

  • sende din 60 sekunders video om, hvorfor du vil optages på Jesper Buchs Iværksætterakademi (upload via wetransfer.com, hvis linket er for stort)  

Hvis du bliver udvalgt, kommer du til en optagelsessamtale hos Jesper Buch og en studievejleder. 

Du sender video til ansoegning_jesperbuch@brock.dk

Optagelse på Jesper Buchs Iværksætterakademi fordrer, at du er særligt nysgerrig og har masser af energi og virkelyst. Vi tror på, at disse egenskaber også har medført, at dine karakterer fra folkeskolen mere end opfylder ovenstående mindstekrav. 

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

Iværksætterakademiet ligger i hjertet af København - få minutters gang fra både Vesterport og Nørreport station:

Adressen er Nørre Voldgade 54, 1358 Kbh. K

Værd at vide

Kontakt

Vejledning på erhvervsuddannelserne

Find vores åbningstider her

 

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk

Samarbejdspartnere