EUD salgsuddannelse for voksne

Drømmer du om at starte din butikskarriere med lærepladsløn og praktisk erfaring i en virksomhed hurtigst muligt, så er Niels Brocks butiksuddannelse måske noget for dig. På salgsassistentuddannelsen lærer du at vejlede kunder og præsentere varerne, så butikken fremstår indbydende. Du lærer også at købe varer ind, styre et lager og får viden om butikkens økonomi. Uddannelsen består af et EUD Business grundforløb og et hovedforløb med praktik som er SU-berettiget.

Grundforløbet varer 20 uger. Hovedforløbet er selve praktikdelen, som typisk varer mellem et til 2 år afhængig af din tidligere uddannelse og erhvervserfaring. I løbet af hovedforløbet (praktikdelen) vil du skulle på skole i alt i cirka 6-8 uger, hvor du vil få konkret undervisning, der er tilpasset den butiksbranche, som du bliver ansat i.

I øjeblikket kan du kun læse EUD salg hos Niels Brock som onlineforløb. 

EUD Salg som onlineforløb

EUD Salg Online er et grundforløb for dig der gerne vil have mulighed for at tage din EUD salgsuddannelse hjemmefra. Du er ikke bundet af et skoleskema, da al undervisning foregår online. Alt du behøver er en computer og en internetforbindelse. Bøger, undervisning, aflevering af opgaver, fremlæggelser og eksamen kører 100 % online, hvor du blot logger dig på via din computer. Det gennemgående tema er iværksætteri, og forløbet afsluttes med to eksaminer. Du kan starte på din uddannelse helt uden at have styr på IT, det lærer vi dig hen ad vejen. Vælg onlineforløbet når du tilmelder dig. 

Praktiske oplysninger

En salgsassistentuddannelse fra Niels Brock giver mulighed for ansættelse i nogle af Danmarks største og mest populære butikskæder og vi er stolte af at være detailbranchens foretrukne uddannelsespartner.  Detailbranchen er også hurtig til at spotte talenter, så hvis du drømmer om at lede, er der god mulighed for at du på sigt vil kunne blive butikschef.

På salgsassistentuddannelsen bliver du uddannet inden for en bestemt branche og får et indgående kendskab til de varer, der hører til branchen. Eksempler på brancher du kan arbejde i, når du har taget en salgsassistentuddannelse fra Niels Brock: Kolonial, tekstil, elektronik, sport og fritid eller sko.

Uddannelsen er gratis. Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i læreplads- og skoleperioderne.

Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne ligger typisk mellem 9.500 kr. og 12.500 kr. om måneden og stiger for hvert år.

Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. Har du ikke det, kan du søge SU, fordi du er fyldt 18 år.

Er du i skolepraktik, er ydelsen ca. 7.335 kr. pr. måned, når du er over 18 år.

Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter.

Efter end grundforløb starter du i læreplads. Du får lov at prøve kræfter med det rigtige arbejdsliv samtidig med, at du skal lære en masse. Lærepladsen tager et til to år afhængig af hvilken tidligere uddannelse og erhvervserfaring du kommer med, Du får løn i hele praktikperioden.

Lærepladsen begynder efter EUD

Lærepladsen kan begynde umiddelbart efter bestået EUD grundforløb på 20 uger.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder som du har kontakt med. Denne person følger dig også gennem din erhvervsuddannelse.

Sådan søger du læreplads

I løbet af de 20 uger har du faget lærepladssøgning. Du skal selv finde din læreplads, men vi hjælper dig med at formulere en søgestrategi, CV og ansøgning, så du får den helt rigtige elevplads der matcher dig og dine karrieredrømme. 

Løn og arbejdstid

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere.

Optagelseskravet til EUD Business er mindst 02 i dansk og skriftlig matematik ved afgangsprøverne i 9. eller 10. klasse. Vi anbefaler ligeledes et godt fagligt niveau i engelsk.

Opfylder du ikke kravene til at blive optaget på en erhvervsuddannelse på Niels Brock, kan du tilmelde dig optagelsesprøver i dansk og/eller matematik her.

Kontakt vores voksenvejledning for at høre om du har de rette kvalifikationer her

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

Du søger optagelse gennem tilmeldingslinket her på siden.

Er du over 25 år? 

Er du over 25 år indledes din erhvervsuddannelse med en realkompetencevurdering (RKV). Læs mere her.

Når du tilmelder dig EUD Business 20 uger indkaldes du automatisk til en RKV hos en af vores studievejledere. 

Lærepladsservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en læreplads når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock lærepladsservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af læreplads til indgåelse af uddannelsesaftale og praktikplan. Se mere her.

Kontakt studievejledningen

Vejledning, erhvervsuddannelser

Du er altid velkommen til at sende en mail som besvares dagligt eller henvende dig i vores træffetider, som er:                                 

Mandag:                                                                                                                            

10:00-11:00: Telefontid                                                 

13:00-15.00: Telefontid og åben vejledning

Onsdag: 

13:00-15.00: Telefontid og åben vejledning

Fredag:

10:00-11:00: Telefontid

 

Sommerferie

Uge 27 telefontid 9.00-11.00 mandag, onsdag og fredag

Lukket uge 28, 29, 30

Uge 31 telefontid 9.00-11.00 onsdag og fredag

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk