EUV for voksne

EUV Business er en erhvervsuddannelse for dig på 25 år eller derover. EUV Business byder på et målrettet uddannelsesforløb, der sammensættes med udgangspunkt i din erfaring fra tidligere arbejde og uddannelse og der bliver altid lavet en realkompetencevurdering (RKV) før du starter. På uddannelsen bliver du faglært inden for kontor, handel eller salg og kvalificeret til praktik med voksenelevløn.

Selvom en erhvervsuddannelse for unge tager længere tid end en erhvervsuddannelse for voksne, så er resultatet det samme. EUV Business har nemlig samme læringsmål som de øvrige erhvervsuddannelser, og det betyder, at du med en erhvervsuddannelse for voksne er lige så kvalificeret til at ansøge om en elevplads som alle andre med en erhvervsuddannelse. Du kan tilmelde dig EUV Business under hver af de tre retninger nedenfor.

Du skal være opmærksom på at der pt. ikke er flere pladser på EUD voksen. Tilmelder du dig vil du blive tilmeldt vores venteliste, når du har været til visitation.

Bemærk, at hvis du har en HF, HTX eller STX studentereksamen skal du tilmelde dig en EUS herunder. 

 

DI_indgang_business_dreng_pige_taler.jpg
Læs om og tilmeld dig en af de tre EUV uddannelser nedenfor

SU og voksenløn

Uddannelsen er gratis. Du kan få SU på grundforløbsdelen af din erhvervsuddannelse. Hvis du er fyldt 25 år, når du starter i praktik, kan du få voksenløn i praktikperioden. Voksenlønnen er højere end en normal elevløn. Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Læs mere her.

  • Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og skoleperioderne.
  • Er du EUV 1 elev og er du ikke ansat i en virksomhed, kan du få SU på hovedforløbets skoleperioder. 
  • Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. 

Praktiske oplysninger

Fordi du er fyldt 25 år, er EUV en særligt tilrettelagte erhvervsuddannelse for dig som voksen. Uddannelsen tilrettelægges på baggrund af en kompetencevurdering, dvs. en vurdering af den uddannelse og den erfaring, du allerede har. Din uddannelse bliver dermed i de fleste tilfælde kortere. Læs mere om euv i Erhvervsuddannelser for voksne.

Vær opmærksom på, at alle, der ønsker at tage kontoruddannelsen, skal gennemføre det studiekompetencegivende forløb, som er en række fag på gymnasialt niveau (EUX-fag). Har du i forvejen en gymnasial uddannelse, indgår den i vurderingen af dine kompetencer, og dit grundforløb afkortes.

Fordi du er fyldt 25 år, kan du blive ansat som voksenlærling til en forhøjet lærlingeløn. Læs om muligheder og betingelser i Voksenlærling.

Vi anbefaler, at du kontakter Studievejledningen for voksne hurtigst muligt, som kan hjælpe dig med om du mangler kurser for at kunne starte på EUV for voksne. Du kan kontakte dem her.

Næste studiestart er 14. januar 2019. Du søger optagelse gennem tilmeldingslinket her på siden.

Hvis du ikke allerede har fagene: dansk, engelsk og samfundsfag på C-niveau, kan du tilmelde dig en EUX forberedelsespakke med opstart 10. september 2018. 

Du finder studie- og ordensregler her: Studie- og ordensregler

Praktikservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en elevplads når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock Praktikservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af elevplads til indgåelse af uddannelsesaftale og praktikplan. Se mere her.

Kontakt studievejledningen

Vejledning, erhvervsuddannelser

På studievejledningen for Niels Brocks erhvervsuddannelser vejleder vi om EUX gymnasiet, EUD, EUS og Hovedforløbet. Du kan kontakte os i vores åbningstid eller sende en mail.

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk