EUV for voksne

EUV Business er en erhvervsuddannelse for dig på 25 år eller derover. EUV Business byder på et målrettet uddannelsesforløb, der sammensættes med udgangspunkt i din erfaring fra tidligere arbejde og uddannelse og der bliver altid lavet en realkompetencevurdering (RKV) før du starter. På uddannelsen bliver du faglært inden for kontor, handel eller salg og kvalificeret til læreplads med voksenelevløn.

Selvom en erhvervsuddannelse for unge tager længere tid end en erhvervsuddannelse for voksne, så er resultatet det samme. EUV Business har nemlig samme læringsmål som de øvrige erhvervsuddannelser, og det betyder, at du med en erhvervsuddannelse for voksne er lige så kvalificeret til at ansøge om en læreplads som alle andre med en erhvervsuddannelse. Du kan tilmelde dig EUV Business under hver af de tre retninger nedenfor.

Bemærk, at hvis du har en HF, HTX eller STX studentereksamen skal du i stedet tilmelde dig en EUS. 

 

DI_indgang_business_dreng_pige_taler.jpg
Læs om og tilmeld dig en af de tre EUV uddannelser nedenfor

SU og voksenløn

Uddannelsen er gratis. Du kan få SU på grundforløbsdelen af din erhvervsuddannelse. Hvis du er fyldt 25 år, når du starter på en læreplads, kan du få voksenløn i lærepladsperioden. Voksenlønnen er højere end en normal elevløn. Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Læs mere her.

  • Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i læreplads- og skoleperioderne.
  • Er du EUV 1 elev og er du ikke ansat i en virksomhed, kan du få SU på hovedforløbets skoleperioder. 
  • Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også lærepladsløn på grundforløbet. 

Praktiske oplysninger

Fordi du er fyldt 25 år, er EUV en særligt tilrettelagte erhvervsuddannelse for dig som voksen. Uddannelsen tilrettelægges på baggrund af en kompetencevurdering, dvs. en vurdering af den uddannelse og den erfaring, du allerede har. Din uddannelse bliver dermed i de fleste tilfælde kortere. Læs mere om euv i Erhvervsuddannelser for voksne.

Vær opmærksom på, at alle, der ønsker at tage kontoruddannelsen, skal gennemføre det studiekompetencegivende forløb, som er en række fag på gymnasialt niveau (EUX-fag). Har du i forvejen en gymnasial uddannelse, indgår den i vurderingen af dine kompetencer, og dit grundforløb afkortes.

Fordi du er fyldt 25 år, kan du blive ansat som voksenlærling til en forhøjet lærlingeløn. Læs om muligheder og betingelser i Voksenlærling.

Vi anbefaler, at du kontakter Studievejledningen for voksne hurtigst muligt, som kan hjælpe dig med om du mangler kurser for at kunne starte på EUV for voksne. Du kan kontakte dem her.

Du finder studie- og ordensregler her: Studie- og ordensregler

Lærepladsservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en læreplads når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock lærepladsservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af læreplads til indgåelse af uddannelsesaftale og lærepladsplan. Se mere her.

Kontakt studievejledningen

Vejledning på erhvervsuddannelserne

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk