EUX Business for voksne

EUX Business for voksne er for dig over 20 år, der drømmer om en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver mulighed for at læse på en videregående uddannelse, arbejde på kontor, med salg, handel, events eller blive iværksætter. Du går 1,5 år på Niels Brock, hvorefter du får en lønnet læreplads i op til to år som fx økonomielev, kontorelev, salgselev eller handelselev.

 Tilmeld dig her eller kontakt vores voksenvejledning for at høre om dine muligheder.

Læs om de tre EUX uddannelser her

SU og elevløn

Uddannelsen er gratis. Du kan få SU på grundforløbsdelen af din erhvervsuddannelse. Hvis du er fyldt 25 år, når du starter på din læreplads, kan du få voksenløn i lærepladsperioden. Voksenlønnen er højere end en normal elevløn. Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Læs mere her.

 • Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i læreplads- og skoleperioderne.
 • Er du EUV 1 elev og er du ikke ansat i en virksomhed, kan du få SU på hovedforløbets skoleperioder. 
 • Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. 

Praktiske oplysninger

På EUX Business kombinerer du dit grundforløb med en gymnasial eksamen. Du går 1,5 år på Niels Brock, hvorefter du får en lønnet læreplads i op til to år som fx økonomielev, administrationselev, salgselev eller handelselev.

Med en fuld EUX-uddannelse kan du senere læse en lang videregående uddannelse.

Nogle vælger også at læse videre på en kort/mellemlang videregående uddannelseuddannelse, fx markedsføringsøkonom, finansøkonom eller handelsøkonom. Dette er muligt efter 1,5 år på Niels Brock - altså inden hovedforløbet/lærepladstiden starter. 

Med en EUX Business fra Niels Brock får du gode muligheder for fremtiden. Du kan vælge at søge en læreplads i en virksomhed, men du kan også vælge at starte egen virksomhed eller begynde på en videregående uddannelse. 

Virkelighedsnær undervisning

På Niels Brock EUX voksen er undervisningen virkelighedsnær. Det betyder, at cases og virksomhedsbesøg er en integreret del af undervisningen - og så har de fleste undervisere på EUX erfaring fra det private erhvervsliv. Det er med til at forberede dig på det liv, der venter dig i en virksomhed - uanset om du søger en elevplads inden for salg, handel, kontor eller event, eller om EUX er et springbræt til en videregående uddannelse eller et liv som iværksætter.

Vi anbefaler, at du kontakter voksenvejledningen hurtigst muligt, som kan hjælpe dig med om du mangler kurser for at kunne starte på EUX for voksne. Du kan kontakte dem her.

Optagelseskravet på alle erhvervsuddannelser er et gennemsnit på mindst 02 i dansk og skriftlig matematik ved afgangsprøverne i 9. eller 10. klasse.

Opfylder du ikke kravene til at blive optaget på en erhvervsuddannelse på Niels Brock, kan du tilmelde dig optagelsesprøver i dansk og/eller matematik her.

For at komme på EUX-forløbet kræves der endvidere dansk, engelsk og samfundsfag på C-niveau. Har du ikke disse tre fag, har Niels Brock indgået et samarbejde med Nørrebro Gymnasium, som udbyder en SU-berettiget EUX-forberedelsespakke. 

Du kan tilmelde dig en EUX-forberedelsespakke her

Du søger om optagelse via tilmeldingslinket her på siden

Er du over 25 år? 

Er du over 25 år indledes din erhvervsuddannelse med en realkompetencevurdering (RKV). Læs mere her.

Når du tilmelder dig EUX Business for voksne indkaldes du automatisk til en RKV hos en af vores studievejledere. 

Fag

Grundforløbet består af følgende fag:

 • organisation C
 • matematik C
 • virksomhedsøkonomi C
 • erhvervsinformatik C
 • afsætning C
 • uddannelsesspecifikt fag: handel, detail eller kontor

Fag på det studieforberedende år:

 • dansk A
 • afsætning A
 • engelsk B
 • virksomhedsøkonomi B
 • it B
 • valgfag på C-niveau

På Niels Brock har vi lærepladsgaranti for EUX-elever. Når du tilmelder dig ordningen, bli­ver du en del af et særligt forløb, hvor vi arbejder målrettet på at finde en 2-årig læreplads sammen med dig. Vi stiller krav til dem, der deltager i lærepladsgarantien, som fx at du kan møde til tiden, aflevere dine opgaver rettidigt osv. Alt sammen fordi, vi skal være med til at sikre, at du kan få en læreplads. Niels Brock samarbejder med en række virksomheder om at løfte denne opgave, og de ser frem til at tage godt imod dygtige elever fra Niels Brock. 

Læs mere om lærepladsgarantien her

Du finder undervisningsbeskrivelser for holdene på EUX Voksen her.

 

Du finder studie- og ordensregler her: Studie- og ordensregler

Sådan er EUX forløbet

Praktikservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en elevplads når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock Praktikservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af elevplads til indgåelse af uddannelsesaftale og praktikplan. Se mere her.

Kontakt studievejledningen

Vejledning, erhvervsuddannelser

Vejledningscenteret holder lukket i efterårsferien/uge 42.

Telefontider: mandag, onsdag og fredag kl. 9.00-11.00 samt mandag og onsdag kl. 13.00-15.00. 

Åben vejledning i vejledningscentret hver mandag og onsdag 13.00-15.00

Du er altid velkommen til at sende en mail som besvares dagligt.

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk