Adgangskrav og optagelse

Optagelseskravet på alle Niels Brocks erhvervsuddannelser er et gennemsnit på mindst 02 i dansk og skriftlig matematik ved afgangsprøverne i 9. eller 10. klasse. Der er dog forskel på, om du kommer direkte fra folkeskolen og skal starte direkte på grundforløb 1 eller om du har et par års erfaring og dermed kan starte på grundforløb 2. 

Nielsbrock 92

Adgangskrav på EUX-gymnasiet

EUX-gymnasiet er for dig, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse i folkeskolen. For at blive optaget på EUX-gymnasiet skal du:

 • have bestået folkeskolens afgangseksamen

 • have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i dansk (skriftlig og mundtlig) ved folkeskolens afgangseksamen eller 10. klasseprøver - eller et tilsvarende resultat ved tilsvarende prøve.

 • have mindst 2,0 i gennemsnit af karaktererne i matematik enten ved 9. klasseprøven (skriftlig) eller ved 10. klasseprøverne (skriftlig og mundtlig) - eller et tilsvarende resultat ved tilsvarende prøve

 • være vurderet uddannelsesparat ved afslutningen af henholdsvis 9. eller 10. klasse og

 • have indsendt din studievalgsportfolio

Eller: 

 • du skal have en uddannelsesaftale med en virksomhed, som omfatter grundforløbet. (Med en uddannelsesaftale springer du grundforløbets 1. del over, medmindre uddannelsesaftalen omfatter denne del af grundforløbet).

 • der er her ikke forskel på EUD og EUX, men vejlederne vil vurdere om man er egnet til en EUX.

Hvordan søger du om optagelse? 

Du søger om optagelse på EUX-gymnasiet via www.optagelse.dk. Ansøgningsfristen er officielt 13. marts, men har vi stadig ledige pladser inden studiestart i august, så du kan sagtens nå det. 

Vi gør opmærksom på, at der på nuværende tidspunkt er en systemfejl på www.optagelse.dk som gør, at nogle ansøgere med et folkeskolebevis fra 2021 ikke kan søge grundforløb 1 (inklusive Jesper Buchs Iværksætterakademi).

Hvis du mener, at du opfylder adgangskravene til grundforløb 1, men ikke kan søge ind via www.optagelse.dk, beder vi dig sende din ansøgning til os ved at klikke her, hvorefter vi vil behandle din ansøgning manuelt. Du bedes vedhæfte en word-fil eller lignende, hvor du skriver hvilken uddannelse på grundforløb 1, du ønsker at søge ind på.

Adgangskrav på grundforløbet for voksne

Grundforløbet for voksne er for dig, der ikke kommer direkte fra folkeskolen, og som enten har har læst på en anden uddannelse eller arbejdet i nogle år. For at blive optaget på et af Niels Brocks grundforløb for voksne, skal du:

 • have bestået folkeskolens afgangseksamen (dette krav gælder kun ansøgere, der har afsluttet folkeskolen i 2018 eller senere)
 • have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i dansk (skriftlig og mundtlig) ved folkeskolens afgangseksamen eller 10. klasseprøver - eller et tilsvarende resultat ved tilsvarende prøve.
 • Vi anbefaler, at du kontakter studievejledningen for voksne hurtigst muligt, som kan hjælpe dig med, om du mangler kurser for at kunne starte på grundforløbet.
 • have mindst 2,0 i gennemsnit af karaktererne i matematik enten ved 9. klasseprøven (skriftlig) eller ved 10. klasseprøverne (skriftlig og mundtlig) (kun skriftlig, hvis du har afsluttet folkeskolen før 2018) - eller et tilsvarende resultat ved tilsvarende prøve og
 • på baggrund af en samtale skal Niels Brock vurdere, at du kan gennemføre en erhvervsuddannelse.

Eller:

 • du skal have en uddannelsesaftale med en virksomhed, som omfatter grundforløbet.
 • have bestået folkeskolens afgangseksamen med et gennemsnit på mindst 02 i dansk og skriftlig matematik ved adgangsprøverne i 9. eller 10. klasse. 

Er du over 25 år indledes din erhvervsuddannelse med en realkompetencevurdering (RKV). Læs mere her.

Når du tilmelder dig EUD Business for voksne indkaldes du automatisk til en RKV hos en af vores studievejledere. 

 

Hvordan søger du om optagelse?

 • Du søger om optagelse via tilmeldingsformularen her på siden. 

   

Adgangskrav på Niels Brocks kontor- eller detailspecialer

Kontor- og detailspecialerne er Niels Brocks to hovedforløbsretninger, som er fortsættelsen af grundforløbsuddannelsen.

For at starte på et af Niels Brocks kontor eller detailspecialer skal du: 

 • Have bestået et grundforløb på EUD, EUX, EUS eller HHX. Det er ikke et krav, at det er fra Niels Brock. 
 • Have en lærepladsaftale med en virksomhed. Det er din lærepladsansvarlige i virksomheden, som tilmelder dig hovedforløbet på Niels Brock, som er din uddannelse mens du er elev i to år.

Optagelse på kontor og detailspecialerne 

 • Din læreplads skal indgå en uddannelsesaftale med Niels Brock som du kan læse mere om her.