Matematik A

På Matematik A styrker du dine kompetencer inden for abstraktion, logisk tænkning og matematiske ræsonnementer. Afhængigt af dit gennemsnit kan du med Matematik på A-niveau for eksempel søge ind på Økonomi, Medicin eller en naturvidenskabelig uddannelse på Københavns Universitet, samt tekniske uddannelser på Danmarks Tekniske Universitet.

Formål og undervisning

Matematik A (HHX) kan være særligt relevant for dig, der ønsker at tage en videregående uddannelse inden for det økonomiske og samfundsvidenskabelige område. Vi tilbyder kurser i både Matematik C-A og Matematik B-A, så du kan vælge efter dit behov.

Hovedemnet på Matematik A er arbejdet med matematisk analyse, som omfatter differential- og integralregning, herunder løsning af differentialligninger. Herudover arbejder vi med sandsynlighedsregning og statistisk hypotesetest, vektorregning og kvadratiske funktioner. 

Matematik A giver dig forudsætninger for at starte på f.eks. en naturvidenskabelig universitetsuddannelse, tekniske universitetsuddannelser, CBS, medicinstudiet, økonomistudiet med flere. Indgangsniveauet forudsætter afsluttet B-niveau.

Kurserne starter med en kort repetition af stof fra det forudgående niveau i faget som for eksempel lineær programmering, finansiel regning og differentialregning, da det kan være længe siden du har arbejdet med matematik.

Type
GSK/SOF

Undervisningsform
Fysisk eller online

 

 

Praktiske oplysninger

Adgangskrav

For at blive optaget på et suppleringskursus skal du have en afsluttet gymnasial eksamen. Du kan søge ind, hvis du for eksempel har en STX, HF, HHX, EUX, HTX, GIF, GU (Grønland) eller en afsluttet erhvervsuddannelse.

Det er en forudsætning, at du har afsluttet Matematik på B-niveau.

Kursets indhold

Er du interesseret i at vide mere om fagets indhold, kan du finde læreplanen på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside. 

Eksamen

Matematik A afsluttes med både en skriftlig og en mundtlig eksamen, som begge foregår fysisk i København.

Eksamensdatoer oplyses af din underviser efter kursusstart. Præcise datoer for alle eksamener er typisk først kendt umiddelbart inden eksamensperiodens start.

Se kurser og tilmeld dig

Du tilmelder dig Matematik B-A som fysisk forløb eller som onlineforløb i vores Kursusportal.

I Kursusportalen kan du se, hvor mange SU-timer et kursus giver. Vær opmærksom på, at kurset skal have mindst 16 SU-timer om ugen for at være SU-berettiget. Er du berettiget til SU, kan du også søge om Ungdomskort i den periode, du tager kurset.

Læs mere om SU og Ungdomskort.

Ofte stillede spørgsmål om Matematik A

Se alle vores enkeltfag og suppleringskurser

Niels Brock udbyder supplerende kurser i en lang række fag, der gør dig klar til at søge ind på din drømmeuddannelse.

Se alle fag

Nyttige informationer

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du spørgsmål til fagene på GSK og SOF, hvordan du tilmelder dig eller lignende.

Du kan også finde svar i vores "Værd at vide om GSK og SOF".

Kontakt os