Matematik B

Matematik B giver adgang til en lang række videregående uddannelser som for eksempel statskundskab på KU eller HA-uddannelser på CBS. HHX-matematik kan være særligt relevant for dig, der ønsker at tage en videregående uddannelse inden for de økonomiske og samfundsvidenskabelige områder.

Formål og undervisning

Matematik B repeterer grundlæggende matematik og de forskellige begreber fra C-niveau som teori om lineære- og eksponentielle funktioner samt andengradspolynomier og deskriptiv statistik. På Matematik B lærer du blandt andet at håndtere formler og bruge symboler til at løse matematiske opgaver. Vi tilbyder kurser i både Matematik 0-B og Matematik C-B, så du kan vælge efter dit behov.

Matematikken på HHX (højere handelseksamen) adskiller sig fra STX særligt ved et større fokus på finansiel regning, og hvordan man kan anvende matematisk teori inden for økonomisk videnskab. 

Det største emne på B-niveau er differentialregning, og du får kendskab til mange forskellige måder at anvende differentialregning inden for økonomi. Det andet store emne er sandsynlighedsregning og teori om fordelinger. 

Matematik B giver adgang til en lang række videregående uddannelser som statskundskab på KU eller HA-uddannelser på CBS. HHX-matematik kan være særligt relevant for dig, der ønsker at tage en videregående uddannelse inden for det økonomiske og samfundsvidenskabelige område

Type
GSK/SOF

Undervisning
Fysisk eller online

 

 

Praktiske oplysninger

Adgangskrav

For at blive optaget på et suppleringskursus skal du have en afsluttet gymnasial eksamen. Du kan søge ind, hvis du for eksempel har en STX, HF, HHX, EUX, HTX, GIF, GU (Grønland) eller en afsluttet erhvervsuddannelse.

Det er en forudsætning, at du har afsluttet Matematik på C-niveau.

Kursets indhold

Er du interesseret i at vide mere om fagets indhold, kan du finde læreplanen på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside. 

Eksamen

Matematik B afsluttes med en mundtlig eksamen, som foregår fysisk i København. Den mundtlige eksamen tager blandt andet udgangspunkt i en projektopgave, du skal aflevere på kurset.

Eksamensdatoer oplyses af din underviser efter kursusstart. Præcise datoer for alle eksamener er typisk først kendt umiddelbart inden eksamensperiodens start.

Se kurser og tilmeld dig

Du tilmelder dig Matematik C-B som fysisk forløb i dagtimerne eller som onlineforløb i vores Kursusportal.

I Kursusportalen kan du se, hvor mange SU-timer et kursus giver. Vær opmærksom på, at kurset skal have mindst 16 SU-timer om ugen for at være SU-berettiget. Er du berettiget til SU, kan du også søge om Ungdomskort i den periode, du tager kurset.

Læs mere om SU og Ungdomskort.

Ofte stillede spørgsmål om Matematik B

Se alle vores enkeltfag og suppleringskurser

Niels Brock udbyder supplerende kurser i en lang række fag, der gør dig klar til at søge ind på din drømmeuddannelse.

Se alle fag

Nyttige informationer

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du spørgsmål til fagene på GSK og SOF, hvordan du tilmelder dig eller lignende.

Du kan også finde svar i vores "Værd at vide om GSK og SOF".

Kontakt os