Studieophold i udlandet

Vi tillægger det stor betydning, at man på en international uddannelse prioriterer at opleve internationale forhold i praksis. Derfor anbefaler vi, at du tager et længere ophold i udlandet. Opholdene er seriøse og spændende, giver et stort fagligt udbytte og er med til at udvikle dig personligt.

  1. år: Valgfrit 4 måneders studieophold i Solvang, USA eller Cambrian, Canada.
  2. år: Obligatorisk 8 ugers studieophold i enten Irland, England, Tyskland eller Canada.
  3. år: Obligatorisk 2 ugers praktikophold i en udenlandsk virksomhed - du finder selv praktikvirksomheden, men vi hjælper dig også gerne.

 

Masterclass samarbejde på HHX

Work placement på 3. år

På Niels Brocks internationale gymnasium har vi work placement på 3. år. Work placement er et 1-3 ugers  praktikforløb, som alle vores elever i 3.g har mulighed for at deltage i.

Eleverne skal selv finde en praktikplads i en virksomhed, de finder interessant, som de mener kan bidrage til udvikling af deres faglige kompetencer. Da vi er et internationalt gymnasium, anbefaler vi at finde praktik i udlandet for at udvikle en bredere forståelse af diverse internationale kulturer samt arbejdsmarkeder. Det er dog også tilladt at finde en virksomhed i Danmark.

For at give eleverne den bedst mulige oplevelse, har vi sat nogle bestemte krav til de virksomheder, som vores elever kan søge praktik i:

  • virksomheden skal have minimum 2 ansatte, og kan ikke være dit eget firma
  • virksomheden skal underskrive en kontrakt fra skolen, men informationer såsom adresse, lokation, ansvarlige, samt et overslag for hvad man skal lave mens man er i praktik

Alle elever uafhængigt af linje bliver tilbudt at komme på work placement. Det ligger ofte op til efterårsferien, så man har mulighed for at inkorporere den som en ekstra arbejdsuge.

IBB- og BIC- eleverne har 2-3 uger work placement, hvorimod Elite-eleverne har 1-2 ugers work placement. Hvis man vælger at rejse udlands, står man selv for vis og andre udfordringer, der kan opstå undervejs. Da det kun er et krav at arbejde i hverdagene, er weekenderne i udlandet typisk en god mulighed for at opleve et nyt land og en anderledes kultur.

Når eleverne vender tilbage, skal de selvstændigt forberede en fremlæggelse omhandlende deres work placement. Her skal de blandt andet perspektivere den til SO6, som handler om globalisering samt perspektivere til relevante merkantile termer.

Work placement er derfor en god mulighed for eleven til at udvide deres horisonter, og lære et internationalt arbejdsmarked at kende på egen hånd.

Praktikophold i London

Vanessa går i 3.g og er på to ugers praktikophold i London, hvor hun arbejder hos Ole & Steen. Hør om hendes oplevelse af forløbet her.

Rejseudgifter på IBB

Du skal påregne udgifter til et valgfrit semester på High School i USA eller på College i Canada på 1. år, et studieophold i 8 uger på 2. år, samt udgifter til 2 ugers work placement på 3. år, som ligeledes er obligatorisk.

Vælger du at ansøge om at tage andet semester i USA eller Canada skal du påregne følgende udgifter:

Undervisningen betales af Niels Brock. Udgifter til transport, lokaltransport under opholdet, ophold (boligudgifter herunder vask af tøj o.lign., morgenmad og aftensmad), forsikring og visum er i alt ca. 36.000 kr. for semestret. Udgifterne til rejserne på 2. år ligger på mellem 11.000 og 26.000 kr. afhængig af destination. Bemærk: Desværre skal vi forvente, at priserne for flytransport og leveomkostninger stiger og det betyder, at det kan blive dyrere.

Undervisningen betales af Niels Brock. Udgifter til transport, lokaltransport under opholdet, ophold (boligudgifter herunder vask af tøj o.lign., morgenmad og aftensmad) og forsikring.

Udgifter til praktikopholdet på 3. år afhænger meget af, hvor du vælger at tage i praktik. Der er mulighed for at tage i praktik i en udenlandsk virksomhed med placering i Danmark eller rejse til udlandet i praktik.