HHX Business, finans & matematik

Hvis du vil have matematik på højeste niveau og ønsker at beskæftige dig med virksomhedsøkonomi og finansiering, så er denne HHX Business, finans og matematik relevant for dig. Her kommer du til at arbejde med praksisnære problemstillinger og virkelige cases, hvor fagene virksomhedsøkonomi og finansiering supplerer hinanden, og dermed bidrager til at styrke din faglighed.

Er du allerede tilmeldt et andet gymnasium, men vil hellere skifte til et af Niels Brocks HHX gymnasier, kan du skrive dig op via linket til højre. 

Business, finans og matematik - JTP.jpg

Om studieretningslinjen

På JTPs nye studieretningslinje Business, finans & matematik kommer du bl.a. til at arbejde med analyser af regnskaber og finansiel strategi for en konkret virksomhed, hvor du skal forholde dig til styrker og svagheder i virksomheden. Der er en naturlig kobling til investering i f.eks. aktier, hvor fagenes samspil styrker dig. Matematisk viden skaber også grundlaget for et stærkt fundament under finansiering på B-niveau, hvor vi bl.a. arbejder med optimering af investeringsporteføljer. For at du kan få en god forståelse for internationale finansielle forhold, kommer du på studietur til Frankfurt, som er hjemsted for Den Europæiske Centralbank, Deutsche Bank, Allianz Forsikring og andre store finansielle koncerner, der er en del af Europas finanscentrum.

Praktiske oplysninger

Business, finans og matematik henvender sig til dig, der har ambitioner om at arbejde med virksomhedsøkonomi og finansiering. I det private erhvervsliv er der et utal af jobs, hvor matematik i samspil med økonomiske fag, har en central rolle i forhold til at skabe stærke virksomheder. Eller i den finansielle sektor, hvor risikostyring, investering i værdipapirer og analytikere findes i mange udformninger.

Niels Brocks gymnasier har landets højeste gennemsnit for HHX, men ellers er adgangskravene de samme som for andre handelsskoler. For at blive optaget på HHX skal du have gennemført 9. klasse i en dansk grundskole eller have modtaget tilsvarende undervisning og have aflagt folkeskolens obligatoriske afgangsprøve. 

Du kan blive indkaldt til optagelsesprøve, hvis:

 • Du mangler en eller flere af folkeskolens obligatoriske afgangsprøver
 • Din skole erklærer dig 'ikke uddannelsesparat'
 • Du har gået på en udenlandsk skole
 • Du ikke kommer direkte fra grundskolen

Skoleåret på HHX starter i august og ansøgningsfristen er altid d. 1. marts, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse og er erklæret uddannelsesparat. Ved spørgsmål om optag og venteliste på HHX på Niels Brock er du meget velkommen til at kontakte vores studievejleder.

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 1. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 2. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 3. år (fra august måned) klik her

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte julius@brock.dk

Her finder du en oversigt over fag for hver studieretning.

De dygtigste og ekstra ihærdige elever deltager i en række MasterClass-forløb, hvor der udbydes særundervisning på universitetet, inden for forskellige emner og fagretninger, der giver dig mulighed for at få en forsmag på, hvad du har i vente, når studenterhuen er kommet på. Af tidligere udbudte forløb kan nævnes:

 • Matematik
 • Jura
 • Tysk
 • Fransk
 • International økonomi og verdenshandel (i samarbejde med Maersk)
 • Revision (i samarbejde med Deloitte)
 • Privatøkonomi (i samarbejde med Finansrådet)
 • Virksomhedsanalyse (i samarbejde med E&Y)
 • Business English (i samarbejde med Cambridge University)
 • Innovation (i samarbejde med Patent- og Varemærkestyrelsen)
 • Office-pakken (i samarbejde med Microsoft)
 • Kulturledelse og økonomi (i samarbejde med Det Kongelige Teater)

Der udvikles hele tiden nye MasterClass-forløb, der er tidssvarende ift., hvad erhvervslivet efterspørger.

It

Du får ved skolestart udleveret en bærbar computer (MacBook eller Lenovo), der følger dig gennem din gymnasietid, hvis du har tilmeldt dig skolens computerordning. Skolens It-afdeling tilbyder dig et kursus, så du er godt rustet til undervisningen, der konstant appellerer til en aktiv og seriøs brug af mange forskellige former for digital teknologi, som for eksempel: iBøger, programmer til både matematik og økonomi, udarbejdelse af selvstændige podcasts og anvendelse af sociale medier.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

I elevhåndbogen finder du flere praktiske oplysninger om livet på Niels Brocks HHX gymnasier, samt studie- og ordensregler: Elevhåndbog

Du finder studie- og ordensregler her: Studie- og ordensregler

Niels Brock er som udgangspunkt en alkoholfri skole. Det er dog tilladt at drikke alkohol på skolen i forbindelse med fester og fredagscaféer. Til Niels Brocks fester sælges kun drikkevarer med alkoholprocenter på op til 6 %.

På Niels Brock tolererer vi ikke brug af euforiserende stoffer. Møder elever påvirket op til undervisning eller andre aktiviteter, kan de blive bortvist. Bliver en elev taget med alkohol eller stoffer på skolen, bliver eleven permanent bortvist og om nødvendigt politianmeldt.

 

Kontakt

Studievejleder
Kristina Olsen Studievejleder

Telefon: 23 21 46 62 E-mail: ols@brock.dk