Business, finans & matematik

Skab løsninger med din flair for tal

Hvis du vil arbejde med virksomhedsøkonomi og finansiering og samtidig have matematik på A-niveau, så er denne linje relevant for dig. Der er et utal af job i det private erhvervsliv, hvor matematik i samspil med økonomiske fag har en central rolle i forhold til at skabe vækst. Virksomheder vil fremover have adgang til flere og flere data om kunder, produktion, distribution, sociale medier m.m., som gemmer på store muligheder, hvis de kan anvendes i forbindelse med f.eks. kunstig intelligens. Økonomi- og matematikforståelse vil være en kombination, som fremover vil være stærkt efterspurgt. I den finansielle sektor er der ligeledes en stor efterspørgsel efter kombinationen økonomi, finansiering og matematik. Det kan være i forbindelse med risikostyring, investering i værdipapirer og analyser i mange udformninger.

Studietur til Frankfurt Skyline - Niels Brock HHX
Studietur til Europas finansielle centrum

Studieturen går til Frankfurt, som er hjemsted for Den Europæiske Centralbank og flere store finansielle virksomheder, som bidrager til en forståelse af internationale finansielle forhold. Men Frankfurt er meget mere end finans, hvilket du også kommer til at opleve.

Om undervisningen

I undervisningen kommer du til at arbejde med praksisnære problemstillinger og virkelige cases, hvor fagene virksomhedsøkonomi, finansiering og matematik supplerer hinanden, hvilket bidrager til at styrke din faglighed. Du kommer bl.a. til at arbejde med analyser af finansielle nøgletal, regnskaber og finansiel strategi for virksomheder, hvor du skal forholde dig til styrker og svagheder. Matematisk viden styrker desuden forståelsen af virksomhedsøkonomi på A-niveau og ikke mindst finansiering på B-niveau. 

Mød os