HHX Eliteidræt

Er du elitesportsudøver og har du behov for særlig pædagogik og fleksibilitet i hverdagen? På Eliteidræt er vi de professionelle sportsklubbers foretrukne uddannelsespartner Det betyder, at klubberne og sportsudøverne individuelt kan lægge træningspas. Alt dette sker i samarbejde og i en tæt dialog med klubberne, Team Danmark og Team Copenhagen.

Er du allerede tilmeldt et andet gymnasium, men vil hellere skifte til et af Niels Brocks HHX gymnasier, kan du skrive dig op via linket til højre. 

 

JTP_Marcus Corey og Linnea Borbye Eliteidræt.jpg

Om studieretningen

På HHX Eliteidræt er alle klar over, at balancen mellem skole, venner og eliteidræt kan være svær og kræver planlægning – på Niels Brock vil vi gerne hjælpe med at få hverdagen til at gå op i en højere enhed. Derfor tager HHX Eliteidræt de nødvendige hensyn, som giver store talenter optimale muligheder for at forfølge drømmen om en karriere som professionel sportsudøver.

Mød en elev og en underviser

Hør underviser Stefan Søltoft fortælle om, hvorfor erhvervsjura er et spændende fag på HHX JTP.

Praktiske oplysninger

Selvom eliteidrætsgymnasiet har et lidt anderledes skema, bliver der undervist på samme niveau som på de andre HHX-linjer på Niels Brock. Derfor giver Team Copenhagen Gymnasiet også samme muligheder for videreuddannelse som en almindelig HHX. Det betyder, at eleverne på eliteidrætsgymnasiet får adgang til både erhvervsakademiuddannelser, universitetsuddannelser i Danmark og udlandet samt traineeforløb.

I løbet af grundforløbet bliver du præsenteret for de forskellige studieretninger, som gymnasiet tilbyder, og du vil også blive tilbudt en vejledende samtale med en af dine teamlærere, så du er godt rustet til at træffe dit valg af studieretning. 

Niels Brocks gymnasier har landets højeste gennemsnit for HHX, men ellers er adgangskravene de samme som for andre handelsskoler. For at blive optaget på HHX Eliteidræt skal du have gennemført 9. klasse i en dansk grundskole eller have modtaget tilsvarende undervisning og have aflagt folkeskolens obligatoriske afgangsprøve. 

Du kan blive indkaldt til optagelsesprøve, hvis:

 • Du mangler en eller flere af folkeskolens obligatoriske afgangsprøver
 • Din skole erklærer dig 'ikke uddannelsesparat'
 • Du har gået på en udenlandsk skole
 • Du ikke kommer direkte fra grundskolen

Eftersom elitedrætslinjen er et Team Copenhagen Gymnasium skal du være på eliteidrætsniveau når du kommer ind, og derfor skal du også have en sportslig godkendelse. Det kan du få, hvis dit forbund har en aftale med Team Copenhagen, og du opfylder de kriterier, som forbundet og Team Copenhagen laver i fællesskab. Man behøver dog ikke være på Team Danmark-ordning for at gå på HHX Idræt. HHX Idræt er for alle, der dyrker elitesport og som gerne vil have mulighed for at dyrke deres sportsgren mange gange om ugen. 

Læs mere om Team Copenhagens Eliteidrætsakademi her.

Skoleåret på HHX starter i august og ansøgningsfristen er altid d. 1. marts, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse og er erklæret uddannelsesparat. Ved spørgsmål om optag og venteliste på HHX på Niels Brock er du meget velkommen til at kontakte vores studievejleder.

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 1. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 2. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 3. år (fra august måned) klik her

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte julius@brock.dk

Der bliver også holdt informationsmøder flere gange årligt, hvor du får en grundig introduktion til, hvordan du kan kombinere elitesport med en uddannelse på et Team Copenhagen Gymnasium som Niels Brock JTP.

Du kan læse om fag og studieretninger på JTP her.

Du finder studieplaner for alle tre år her.

Du finder undervisningsbeskrivelser her.

Her finder du en oversigt over fag for hver studieretning.

De dygtigste og ekstra ihærdige elever deltager i en række MasterClass-forløb, hvor der udbydes særundervisning på universitetet, inden for forskellige emner og fagretninger, der giver dig mulighed for at få en forsmag på, hvad du har i vente, når studenterhuen er kommet på. Af tidligere udbudte forløb kan nævnes:

 • Matematik
 • Jura
 • Tysk
 • Fransk
 • International økonomi og verdenshandel (i samarbejde med Maersk)
 • Revision (i samarbejde med Deloitte)
 • Privatøkonomi (i samarbejde med Finansrådet)
 • Virksomhedsanalyse (i samarbejde med E&Y)
 • Business English (i samarbejde med Cambridge University)
 • Innovation (i samarbejde med Patent- og Varemærkestyrelsen)
 • Office-pakken (i samarbejde med Microsoft)
 • Kulturledelse og økonomi (i samarbejde med Det Kongelige Teater)

Der udvikles hele tiden nye MasterClass-forløb, der er tidssvarende ift., hvad erhvervslivet efterspørger.

It

Du får ved skolestart udleveret en bærbar computer (MacBook eller Lenovo), der følger dig gennem din gymnasietid, hvis du har tilmeldt dig skolens computerordning. Skolens It-afdeling tilbyder dig et kursus, så du er godt rustet til undervisningen, der konstant appellerer til en aktiv og seriøs brug af mange forskellige former for digital teknologi, som for eksempel: iBøger, programmer til både matematik og økonomi, udarbejdelse af selvstændige podcasts og anvendelse af sociale medier.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

I elevhåndbogen finder du flere praktiske oplysninger om livet på Niels Brocks HHX gymnasier, samt studie- og ordensregler: Elevhåndbog

Du finder studie- og ordensregler her: Studie- og ordensregler

Niels Brock er som udgangspunkt en alkoholfri skole. Det er dog tilladt at drikke alkohol på skolen i forbindelse med fester og fredagscaféer. Til Niels Brocks fester sælges kun drikkevarer med alkoholprocenter på op til 6 %.

På Niels Brock tolererer vi ikke brug af euforiserende stoffer. Møder elever påvirket op til undervisning eller andre aktiviteter, kan de blive bortvist. Bliver en elev taget med alkohol eller stoffer på skolen, bliver eleven permanent bortvist og om nødvendigt politianmeldt.

Kontakt

Studievejleder
Ulla Legaard Justesen Studievejleder

Telefon: 33 41 93 15 E-mail: ulj@brock.dk