HHX Økonomi

Du har allerede en interesse for tal, og ønsker at blive dygtigere til økonomi. Studieretningen Økonomi klæder dig solidt på til at læse videre på CBS eller KU. Mange af vores elever på denne retning søger også ind på jurastudiet.

Er du allerede tilmeldt et andet gymnasium, men vil hellere skifte til et af Niels Brocks HHX gymnasier, kan du skrive dig op via linket til højre. 

Inno_Cornelius Kiær.jpg
Kombiner økonomi med samfundsfag på A-niveau

På HHX Økonomi underviser vi i forskellige økonomiske fag, og der er også mulighed for at læse samfundsfag på A-niveau. At forstå økonomi og samfundsfag er en forudsætning for at kunne forklare fænomener som fx finanskrisen. At læse både økonomi og samfundsfag kan give en bedre forståelse for nogle af de udfordringer, virksomheder og andre organisationer står overfor i dag.

Om studieretningen

HHX Økonomi på Niels Brock lærer du at bruge det, du lærer i undervisningen på virkelighedens problemstillinger. Du kommer bl.a. på studietur til Bruxelles, hvor vi besøger NATO og Europa-Parlamentet samt AUDI og bryggeriet Stella Artois. Vi har særlig fokus på den merkantile dannelse i samspil med den almene dannelse, når vi på tredje år har en kort studietur til Oslo, hvor vi besøger Munch Museet og Nasjonalgalleriet. På de flerfaglige forløb kan du blandt andet lære, hvordan britiske virksomheder implementerer CSR-strategier, få kendskab til årsregnskab på engelsk eller hvordan borgernes frihed udfordres af BIG data, der samtidigt giver virksomheder et bedre beslutningsgrundlag for at fastsætte priser på produkter, fordi de får en bredere videre om kunderne.

Mød en elev og en underviser

Victoria Brygger 3 JTP Økonomi.JPG
Victoria Brygger læser økonomi på 2. år

Er du ligesom Victoria vild med økonomi og alle dets aspekter, så læs med her.

Stefan Søltoft underviser i erhvervsjura

Mange elever på JTP vælger også at læse jura på Københavns Universitet bagefter. Hør hvorfor.

Praktiske oplysninger

En eksamen fra HHX Økonomi kan bl.a. bruges til at læse økonomi, handel og jura på en videregående uddannelse på CBS eller Københavns universitet. En HHX giver adgang til alle uddannelser på lige fod med STX. Studieretningen Økonomi giver adgang til videregående studier på universiteter og CBS som fx. Cand.Polit, Cand.Jur, Cand.Merc. og Cand.Scient.Oecon.

Niels Brocks gymnasier har landets højeste gennemsnit for HHX, men ellers er adgangskravene de samme som for andre handelsskoler. For at blive optaget på HHX skal du have gennemført 9. klasse i en dansk grundskole eller have modtaget tilsvarende undervisning og have aflagt folkeskolens obligatoriske afgangsprøve. 

Du kan blive indkaldt til optagelsesprøve, hvis:

 • Du mangler en eller flere af folkeskolens obligatoriske afgangsprøver
 • Din skole erklærer dig 'ikke uddannelsesparat'
 • Du har gået på en udenlandsk skole
 • Du ikke kommer direkte fra grundskolen

Skoleåret på HHX starter i august og ansøgningsfristen er altid d. 1. marts, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse og er erklæret uddannelsesparat. Ved spørgsmål om optag og venteliste på HHX på Niels Brock er du meget velkommen til at kontakte vores studievejleder.

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 1. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 2. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 3. år (fra august måned) klik her

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte julius@brock.dk

På HHX Økonomi kan du tage 5 fag på A-niveau, hvilket giver mulighed for at gange det endelige eksamenssnit med 1,03 og dermed forbedre mulighederne for at komme ind på drømmestudiet.

Du finder studieplaner for alle tre år her.

Du finder undervisningsbeskrivelser her.

Her finder du en oversigt over fag for hver studieretning.

 

De dygtigste og ekstra ihærdige elever deltager i en række MasterClass-forløb, hvor der udbydes særundervisning på universitetet, inden for forskellige emner og fagretninger, der giver dig mulighed for at få en forsmag på, hvad du har i vente, når studenterhuen er kommet på. Af tidligere udbudte forløb kan nævnes:

 • Matematik
 • Jura
 • Tysk
 • Fransk
 • International økonomi og verdenshandel (i samarbejde med Maersk)
 • Revision (i samarbejde med Deloitte)
 • Privatøkonomi (i samarbejde med Finansrådet)
 • Virksomhedsanalyse (i samarbejde med E&Y)
 • Business English (i samarbejde med Cambridge University)
 • Innovation (i samarbejde med Patent- og Varemærkestyrelsen)
 • Office-pakken (i samarbejde med Microsoft)
 • Kulturledelse og økonomi (i samarbejde med Det Kongelige Teater)

Der udvikles hele tiden nye MasterClass-forløb, der er tidssvarende ift., hvad erhvervslivet efterspørger.

It

Du får ved skolestart udleveret en bærbar computer (MacBook eller Lenovo), der følger dig gennem din gymnasietid, hvis du har tilmeldt dig skolens computerordning. Skolens It-afdeling tilbyder dig et kursus, så du er godt rustet til undervisningen, der konstant appellerer til en aktiv og seriøs brug af mange forskellige former for digital teknologi, som for eksempel: iBøger, programmer til både matematik og økonomi, udarbejdelse af selvstændige podcasts og anvendelse af sociale medier.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

I elevhåndbogen finder du flere praktiske oplysninger om livet på Niels Brocks HHX gymnasier, samt studie- og ordensregler: Elevhåndbog

Du finder studie- og ordensregler her: Studie- og ordensregler

Niels Brock er som udgangspunkt en alkoholfri skole. Det er dog tilladt at drikke alkohol på skolen i forbindelse med fester og fredagscaféer. Til Niels Brocks fester sælges kun drikkevarer med alkoholprocenter på op til 6 %.

På Niels Brock tolererer vi ikke brug af euforiserende stoffer. Møder elever påvirket op til undervisning eller andre aktiviteter, kan de blive bortvist. Bliver en elev taget med alkohol eller stoffer på skolen, bliver eleven permanent bortvist og om nødvendigt politianmeldt.

Kontakt

Studievejleder
Kristina Olsen Studievejleder

Telefon: 23 21 46 62 E-mail: ols@brock.dk