HHX Samfund, Økonomi & Globale Studier

Har du en stærk interesse for politik, økonomi og globale samfundsforhold og ambitioner om at videreuddanne dig inden for de økonomiske og samfundsvidenskabelige fag? Den øgede globalisering har medført en lang række udfordringer både globalt og nationalt. Globale udfordringer kræver globale løsninger, og det er netop omdrejningspunktet i studieretningsprofilen Samfund, økonomi & globale studier.

Er du allerede tilmeldt et andet gymnasium, men vil hellere skifte til et af Niels Brocks HHX gymnasier, kan du skrive dig op via linket til højre. 

JTP_Marcus Corey og Linnea Borbye 3.jpg

Om studieretningslinjen

HHX Samfund, Økonomi & Globale Studier er en studieretningslinje under HHX Økonomi. Kombinationen af de to linjefag international økonomi og samfundsfag og andre beslægtede fag giver dig i flerfagligt samspil særdeles gode muligheder til at forstå og anvende fagenes teorier og metoder i virkelighedsnære situationer, og du lærer i udpræget grad at arbejde problembaseret. Du kommer til at arbejde med autentiske problemstillinger og cases fra nogle af de virksomheder og statslige organisationer, som Niels Brock samarbejder med.

Mød en elev

Feline Drachmann 1 Økonomi, samfund og globale studier JTP.JPG
Mød Feline

Feline har altid været meget interesseret i politik og samfund og elsker at fagligheden hos underviserne altid er i top på JTP.

Praktiske oplysninger

Profilen henvender sig til dig, der har ambitioner om at videreuddanne dig inden for de økonomiske og samfundsvidenskabelige fag. I løbet af de tre år på Niels Brock vil du få mulighed for at besøge relevante studier på CBS og Københavns Universitet, ligesom vi ønsker at styrke brobygningen mellem HHX og de videregående uddannelser ved at udvikle undervisningsforløb i samarbejde med udvalgte uddannelsesinstitutioner.

På denne baggrund ønsker vi at udbyde en lokal studieretningslinje under HHX Økonomi med International økonomi A og Samfundsfag A som studieretningsfag, så vi fortsat kan imødekomme elever, der søger en uddannelse med højt fagligt niveau, som er målrettet videregående uddannelser i spændet mellem de økonomiske & merkantile fag, samfundsfag og jura.

Niels Brocks gymnasier har landets højeste gennemsnit for HHX, men ellers er adgangskravene de samme som for andre handelsskoler. For at blive optaget på HHX skal du have gennemført 9. klasse i en dansk grundskole eller have modtaget tilsvarende undervisning og have aflagt folkeskolens obligatoriske afgangsprøve. 

Du kan blive indkaldt til optagelsesprøve, hvis:

 • Du mangler en eller flere af folkeskolens obligatoriske afgangsprøver
 • Din skole erklærer dig 'ikke uddannelsesparat'
 • Du har gået på en udenlandsk skole
 • Du ikke kommer direkte fra grundskolen

Skoleåret på HHX starter i august og ansøgningsfristen er altid d. 1. marts, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse og er erklæret uddannelsesparat. Ved spørgsmål om optag og venteliste på HHX på Niels Brock er du meget velkommen til at kontakte vores studievejleder.

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 1. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 2. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 3. år (fra august måned) klik her

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte julius@brock.dk

På HHX Økonomi kan du tage 5 fag på A-niveau, hvilket giver mulighed for at gange det endelige eksamenssnit med 1,03 og dermed forbedre mulighederne for at komme ind på drømmestudiet.

Du finder studieplaner for alle tre år her.

Du finder undervisningsbeskrivelser her.

Her finder du en oversigt over fag for hver studieretning.

De dygtigste og ekstra ihærdige elever deltager i en række MasterClass-forløb, hvor der udbydes særundervisning på universitetet, inden for forskellige emner og fagretninger, der giver dig mulighed for at få en forsmag på, hvad du har i vente, når studenterhuen er kommet på. Af tidligere udbudte forløb kan nævnes:

 • Matematik
 • Jura
 • Tysk
 • Fransk
 • International økonomi og verdenshandel (i samarbejde med Maersk)
 • Revision (i samarbejde med Deloitte)
 • Privatøkonomi (i samarbejde med Finansrådet)
 • Virksomhedsanalyse (i samarbejde med E&Y)
 • Business English (i samarbejde med Cambridge University)
 • Innovation (i samarbejde med Patent- og Varemærkestyrelsen)
 • Office-pakken (i samarbejde med Microsoft)
 • Kulturledelse og økonomi (i samarbejde med Det Kongelige Teater)

Der udvikles hele tiden nye MasterClass-forløb, der er tidssvarende ift., hvad erhvervslivet efterspørger.

it

Du får ved skolestart udleveret en bærbar computer (MacBook eller Lenovo), der følger dig gennem din gymnasietid, hvis du har tilmeldt dig skolens computerordning. Skolens It-afdeling tilbyder dig et kursus, så du er godt rustet til undervisningen, der konstant appellerer til en aktiv og seriøs brug af mange forskellige former for digital teknologi, som for eksempel: iBøger, programmer til både matematik og økonomi, udarbejdelse af selvstændige podcasts og anvendelse af sociale medier.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

I elevhåndbogen finder du flere praktiske oplysninger om livet på Niels Brocks HHX gymnasier, samt studie- og ordensregler: Elevhåndbog

Du finder studie- og ordensregler her: Studie- og ordensregler

Niels Brock er som udgangspunkt en alkoholfri skole. Det er dog tilladt at drikke alkohol på skolen i forbindelse med fester og fredagscaféer. Til Niels Brocks fester sælges kun drikkevarer med alkoholprocenter på op til 6 %.

På Niels Brock tolererer vi ikke brug af euforiserende stoffer. Møder elever påvirket op til undervisning eller andre aktiviteter, kan de blive bortvist. Bliver en elev taget med alkohol eller stoffer på skolen, bliver eleven permanent bortvist og om nødvendigt politianmeldt.

 

Kontakt

Studievejleder
Ulla Legaard Justesen Studievejleder

Telefon: 33 41 93 15 E-mail: ulj@brock.dk