Business Elite - Mød Katrine

Katrine Ida 3 BE DIG.JPG

Hvad fik dig til at vælge Business Elite på Det Internationale Gymnasium?

Det er ganske simpelt, Business Elite havde og har et ekstremt godt ry, og jeg vidste, at det ville passe min profil. Det er en linje, hvor man kan få lov at maximere sit potentiale i og uden for undervisningen, og man bliver derved absolut fagligt stimulleret. Jeg vidste, at jeg gerne ville hen et sted, hvor folk giver den lidt mere gas, og derfor valgte jeg Business Elite, på trods af, at jeg er nødt til at bruge 3-4 timers transport om dagen. Det er det hele værd, hver dag. Med uden for undervisningen, mener jeg alle de muligheder, som følger, muligheder for at gøre noget for sig selv og for andre mennesker i form af velgørenhedsprojekter og Masterclasses.

Hvad er godt og anderledes ved at læse HHX på Niels Brock?

 Det der er anderledes ved HHX på Niels Brock, er mulighederne. Mange andre steder, så møder man kl. 8 og går hjem kl. 16, og så er det det. For os, som ønsker at skabe og gøre en forskel, så er det stedet. Når folk spørger mig, om uddannelsen lever op til mine forventninger, så svarer jeg altid, at det som ikke er en del af uddannelsen, det skaber man selv – og netop dette, gør det anderledes.

Ved du hvad du vil bruge Business Elite til?

Absolut, da jeg søgte ind på Business Elite, vidste jeg hvad jeg skulle bruge det til. Allerede som lille besøgte jeg University of Oxford med min far, og blev med det samme dybt forelsket i byen. Jeg vidste fra det øjeblik, at det skulle være mig og Oxford og siden hen, har jeg arbejdet hver dag, for at kvalificere mig til netop dette. Min plan fra nu er en bachelor på CBS i Business Administration and sociology, hvor 5. semester skal være i udlandet. Efterfølgende skal jeg på arbejdsmarkedet i to år, for ydermere at kvalificere mig til en MBA på Oxford University.

Hvilke fag kan du bedst lide og hvorfor?

Jeg kan rigtigt godt lide alle de fag, som man har på HHX, men særligt sprogfagene er fede. Verden er kæmpe stor, men med kundskaber indenfor sprog, bliver verden langt mindre. Engelsk på A niveau er obligatorisk på HHX, og det er en kæmpe gave. Samtidig havde jeg selv tysk på B-niveau, og var ekstremt glad for det, og bruger det skam stadig.

Hvilke sjove traditioner og sociale aktiviteter er der på skolen?

Vi har mange fede traditioner og sociale aktiviteter, hvor jeg særligt vil fremhæve dem, som forbinder hele skolen og årgangene på kryds og tværs. Vi har fredagscaféer, med sjove temaer og så har vi i en lidt anden boldgade, vores årlige Charity run, som jeg selv har været med til at starte. Her er vi med til at give de nye 1.g’ere en smag på, hvad det vil sige at være elev på det internationale gymnasium. Vi har stort fokus på velgørenhed, og at give tilbage, til dem, som ikke er så privilegerede som os selv. Vores fantastiske rektor Birgitte Faber siger det selv: ”evne forpligter”, og det tror jeg på, dybt inde i hjertet – vi har ressourcerne, overskuddet og viljen til at give, og det er noget helt specielt, når 900 unge mennesker er fælles om dette.