Business & International Culture - Mød Lasse

Lasse Axelsen v2 4.JPG

Hvad fik dig til at vælge Business & International Culture på Det Internationale gymnasium? 

Jeg har rejst rigtig meget igennem mit liv og kommer fra et hjem, hvor kultur og musik har fyldt meget. Gennem årene er jeg blevet overbevist om, at jeg skal beskæftige mig med det internationale, da det har fanget mig. Jeg synes at det er interessant at dykke ned i en kultur og se måden et samfund er struktureret på i et andet land, da det sætter mit eget liv i perspektiv til andre mennesker og kulturer. Jeg ville gerne tage en HHX-uddannelse som havde en undervisning, der tog udgangspunkt i de internationale problemstillinger, og som samtidig gav mig ny viden om den globale situation, så jeg kunne få en bredere bevidsthed om, hvilken retning verdenssamfundet bevæger sig. Jeg ville gerne tage en HHX uddannelse, fordi man ikke lærer om økonomi i hverken grundskolen eller på andre gymnasiale studieretninger, så man får en grundlæggende forståelse for, hvordan privat, mikro- og makroøkonomi fungerer. 

Hvad vil du bruge BIC til? 

I dag er jeg ikke sikker på hvad jeg skal efter gymnasiet, men jeg ved, at jeg vil bruge min kulturelle viden til udenlandske jobs, virksomheder og i andre internationale sammenhænge. Uanset hvad jeg ender med at foretage mig vil min viden fra BIC være med til at drive mig fremad.

Hvad er godt og anderledes ved at læse HHX på Niels Brock? 

Ved at gå på Niels Brock får man en selvtillid, der gør, at man tør gå sine egne veje. Selvsikkerheden ligger i ens evner, og man lærer, at man ikke går på kompromis med sin idé. På Niels Brock er der en masse forskellige studieretninger inden for HHX, hvilket giver én rig mulighed for at vælge den linje der passer til ens interesser. Det er også tydeligt at mærke, at det merkantile aspekt inddrages i alle fag og ikke kun i økonomifagene. Niels Brock er en skole med elever, der kommer langvejs fra, så man møder en masse forskellige mennesker med forskellige baggrunde, som er med til at udvikle ens sociale horisonter.

Hvilke fag kan du bedst lide og hvorfor? 

Kulturforståelse er et fag jeg synes er spændende, da jeg har fundet ud af at vores opførsel, normer og værdier er meget mere komplekse end jeg selv havde troet. I faget lærer man om de forskelligheder, der er mellem de forskellige kulturer, og hvorfor folk opfører sig som de gør, og dertil hvad den kulturelle årsag er. Kulturforståelse var et af de fag som jeg valgte studieretning ud fra.

Hvilke sjove traditioner og sociale aktiviteter er der på skolen? 

Festudvalget sørger løbende for fester, fx årets gallafest og dertil har vi også en masse fredagscaféer med forskellige temaer, hvor der altid er et solidt fremmøde. De seneste år har vi også haft Niels Brock-løbet, hvor hele DIG løber/går rundt om bryggen i starten af skoleåret.

Hør underviser Joan fortælle om hvordan eleverne bliver forberedt på en karriere i udlandet på deres mange udlandsophold.