Business & Science Elite - Mød Kristian

Kristian Milla 3 MES DIG.JPG

Hvad fik dig til at tage en HHX hos Niels Brock?
Jeg har altid interesseret mig for økonomi og naturvidenskab. Dog var det meget svært efter niende klasse at finde en ungdomsuddannelse, der kunne sammensætte disse to interesser. Det tætteste jeg kom var at tage en naturfaglig linje på et STX-gymnasium med valgfaget erhvervsøkonomi C. Til mit store held fik jeg anbefalet Business & Science Elite, som er en økonomisk linje med fysik og kemi, der er krydret med et højt fagligt niveau. Jeg vidste med det samme, at det var den linje jeg skulle tage.

Hvad er godt og anderledes ved at tage en HHX fra Niels Brock?
Det fortæller meget om Niels Brock og Det Internationale Gymnasium, at det er det eneste gymnasium, der tør lave en linje sammensat af to så forskellige ting som økonomi og naturvidenskab. Niels Brock er meget fremme i skoene og tør prøve ting af. Jeg går som sagt også på en elitelinje, hvilket jeg er meget glad for. Det er heller ikke alle, der tør dyrke "de dygtige" i et samfund præget af janteloven. 

Kristian Francisco Milla Nielsen 2.jpg

Hvad skal du bruge uddannelsen til?
Jeg drømmer om at starte en naturvidenskabelig virksomhed. Gerne inden for kræftforskning. 

Hvis du skulle få andre til at starte på HHX hos Niels Brock, hvad ville du så fortælle dem? Hvis du er interesseret i handel og økonomi, så er Niels Brock det oplagte sted i København. Alle gymnasierne ligger centralt i København, og det giver en følelse af business og byliv at møde i skole. Hvis du tilmed har ageret "hjælpelærer" i folkeskolen, er elite-linjerne lige noget for dig.

Kristian Francisco Milla Nielsen 5.jpg

Beskriv kort nogle af de sociale aktiviteter, der er på Niels Brock.
På Det Internationale Gymnasium er skolen og vores rektor rigtig gode til at støtte elevinitiativer. De hjælper med fredagscaféer, fester, løbeklubben, fodboldklubben, filmholdet og mange flere initiativer, hvor man kan mødes på tværs af klasser.

Beskriv kort, hvad der er godt/anderledes ved en typisk undervisningsdag på Niels Brock.
Noget jeg ikke har været vant til før er engagementet fra mine klassekammerater. I min klasse er det ikke en kikset ting at række hånden op. Alle deltager aktivt i gruppearbejde. Vi har nogle fede diskussioner i klassen; men vi har det stadig sjovt sammen, så der er ikke et koldt og ”kinesisk” præstationsmiljø, og det er okay at lave fejl. Også selvom vi alle tager skolen seriøst. Det er fantastisk.

Kan du fremhæve et eksempel på en specielt god undervisnings/social situation på Niels Brock, der gør, at du er særligt glad for at gå her?
Der er ingen tvivl om, at det vigtigste er det sociale og at være glad for et sted. Alt det faglige kan være fantastisk, men uden gode venner kan det hele være lige meget. Det bedste ved Niels Brock er menneskerne. Jeg elsker mine klassekammerater og alle vores forskelligheder. Hver frokostpause tager nogle af os af ud for at finde noget mad. Det er blevet til en dejlig tradition, hvor vi prøver noget nyt mad i det mylder af madtilbud, der er i området. Disse små øjeblikke sætter jeg stor pris på.