Anastacia Jørgensen 3 E-Business Innovationsgymnasiet.JPG

Hvad fik dig til at vælge e-business på Innovationsgymnasiet?

Jeg valgte e-business på Innovationsgymnasiet, da jeg synes, at det lød som en utrolig unik og kreativ linje. Det, at man selv lærer at starte og drive sin egen webshop samt lærer at udvikle apps, fangede min interesse rigtig meget, og jeg har bestemt ikke fortrudt på noget tidspunkt, at jeg har valgt denne linje. Derudover bliver alt mere og mere digitaliseret, og derfor vidste jeg, at uddannelsen ville være rigtig brugbar for min fremtid. Jeg valgte også innovationsgymnasiet, da jeg vidste at det har et højt fagligt niveau, og fordi det ligger meget centralt i København.

 

Hvad er godt og anderledes ved at læse HHX på Niels Brock?

Man lærer rigtig, rigtig meget på Niels Brock, som man kan bruge uanset om man vil læse videre eller ej. Allerede nu, kan jeg anvende den teori og de modeller, som jeg har lært, i praksis. Derudover synes jeg det er fedt, at undervisningen er meget digital, så vi har kun e-bøger. Niels Brock kan virkelig uddanne, og lærerne er super gode til at blande innovation ind med fagene. Når man for eksempel ikke har et økonomisk fag, men i stedet har tysk, er der alligevel fokus på ens linje. Det synes jeg er rigtig fedt. Det man lærer er meget brugbart for ens fremtid, og man forstår hvad man kan bruge det til i det virkelige liv. De fleste elever på gymnasiet, vil også gerne noget med iværksætteri i fremtiden. Derfor deler mange af eleverne samme interesse, og der er også plads til de mange forskellige personligheder, som der er, og det at være sig selv. Niels Brock har stort fokus på både det sociale og det faglige, og det faglige starter på et niveau, hvor alle i klassen kan være med.

 

Ved du hvad du vil bruge e-business til?

E-business er adgangsgivende til de fleste videregående uddannelser. Derfor er det en god linje, hvis man ikke helt ved, hvad man vil være endnu. Den egner sig også rigtig godt til journalistik, som er noget jeg godt selv kunne tænke mig, at arbejde med i fremtiden.

 

Hvilke fag kan du bedst lide og hvorfor?

Jeg kan bedst lide de “nye fag”, som jeg ikke har mødt før. Det er fag som afsætning, virksomhedsøkonomi og international økonomi. Det er her min interesse ligger, og det er disse fag jeg forbinder mest med HHX, fordi det er fag, som man hverken har på STX eller HTX. Jeg synes, at afsætning er rigtig spændende, fordi vi ofte arbejder med virksomheder, som man kender i forvejen. Faget er meget virkelighedsnært og der er også et psykologisk aspekt på det, fordi vi også lærer om kundernes købsadfærd, hvilket jeg synes er super fedt.

 

Hvilke sjove traditioner og sociale aktiviteter er der på skolen?

Vi har et festudvalg, som sørger for nogle rigtig sjove fredagscafeer, hvor man danner et godt socialt fællesskab på tværs af klasserne. Derudover bliver der også afholdt galla og gode gymnasiefester. I starten af 1G, havde vi et rigtig godt tutorforløb og en rigtig hyggelig introtur. Der var meget fokus på det sociale i starten, da Niels Brock godt ved, at man ikke kan udvikle sig fagligt, hvis man ikke har det godt socialt. Derudover skal jeg på studietur til San Fransisco med min klasse her i 2G, som jeg glæder mig helt vildt meget til! Man kan også udnytte sit potentiale til DM i erhvervscase, og andre elever har åbnet en madbod på Refshaleøen, som de har lært meget af.

Hør underviser Sophie fortælle om