Future business - Mød Cecilie

Cecilie Spangsberg 1.JPG

Hvad fik dig til at vælge Future business på NVG?  

Jeg valgte Future business, fordi jeg på denne linje havde mulighed for at få de klassiske hhx-fag kombineret med matematik på A-niveau. Jeg vidste fra starten af at jeg ville have matematik på A-niveau, da det åbner op for en masse videregående uddannelser, så det var fedt at mit gymnasie tilbød en linje hvor jeg kunne få det som studieretningsfag. Derudover tror jeg at det er en rigtig god investering at vælge en linje som denne hvor der er fokus på den digitale udvikling, da dette med stor sandsynlighed er noget der kommer til at spille en stor rolle i fremtiden.

Hvad er godt og anderledes ved at læse HHX på Niels Brock?

Det fede ved at gå på HHX er at alle fagene har fokus på handel, selv i fag som dansk og engelsk er undervisningen knyttet til handel. Niels Brock er desuden et sted for læring, det var jeg slet ikke i tvivl om da jeg første gang besøgte gymnasiet. Lærerne er engagerede og der er rigtig mange af dem som er tidligere erhvervsfolk, hvilket gør undervisningen spændende og relevant.

Ved du allerede hvad du vil efter gymnasiet?

Jeg ved endnu ikke hvad jeg vil efter gymnasiet, derfor har jeg også hele tiden været fast besluttet på at tage Mat A, for at holde så mange muligheder åbne som muligt.

Hvilke fag kan du bedst lide og hvorfor?

Jeg kan faktisk rigtig godt lide alle fagene på HHX, men jeg er særligt glad for international økonomi, virksomhedsøkonomi og matematik. Noget af det jeg rigtig godt kan lide ved de fag vi har på HHX, det er at man meget nemt kan se meningen med dem. Det er fedt at man kan drage paralleller fra undervisningen og ud i virkeligheden.

Hvilke sjove traditioner og sociale aktiviteter er der på skolen?

Handelsgymnasiet Nørre Voldgade er stadigvæk et forholdsvist nyt gymnasie, hvilket betyder at vi elever har enormt meget indflydelse på hvad der skal ske på skolen. Vi har forskellige udvalg på skolen som er med til at arrangere sociale arrangementer, herunder blandt andet festudvalget som står for fredagscaféerne og selvfølgelig festerne.

Her fortæller underviser Troels Ammentorp om hvorfor matematik kan være det vigtigste fag at lære i gymnasiet.