Innovation & startup - Mød Sundos

Sundos Nabulsi 3 Innovation og startup Innovationsgymnasiet.JPG

Hvad fik dig til at vælge Innovation og startup på Innovationsgymnasiet?

Jeg har altid været en meget nysgerrig og energisk elev, der gerne vil udfordres og presses til det yderste. Jeg ville ikke ende med en uddannelse som jeg ikke fandt interesse i, da interessen var min første prioritet. Jeg var nemlig sikker på at jeg ville miste motivationen og evnen til at fokusere på skolen, hvis jeg valgte en uddannelse som bare ikke var noget for mig.

Jeg har altid været en af de elever der virkelig ikke brød sig om alt der havde med naturfag at gøre. Jeg var ude efter noget nyt og anderledes, som ikke mindede om de ”normale” fag fra folkeskolen. Dette var årsagen til udelukkelsen af STX og HTX, hvilket endte med at jeg kun stod tilbage med HHX uddannelsen. Dette var dog kun en positiv ting, da jeg altid har syntes at business er et interessant og relevant emne ude i det virkelige liv efter årene på skolebænken. Herefter begyndte søgningen efter den perfekte uddannelse samt skole, og her vakte især Niels Brock min interesse. Studieretningen Innovation og startup på Innovationsgymnasiet lød ret spændende og fristende, hvilket resulterede i at jeg bare måtte afprøve det som besøgselev. Det var her de store ambitioner og drømme begyndte. Dagene på Niels Brock viste mig en masse fremtidsmuligheder og ideer, og pludselig ville jeg være selvstændig – min helt egen boss. Dette bekræftede mit valg, og studieretningen Innovation og startup var lige for mig.

Hvad er godt og anderledes ved at læse HHX på Niels Brock? 

Niels Brock er ikke som alle andre gymnasier. Her tages der hensyn til alle, samtidige med at ambitiøse elever også får lov til at blive udfordret. Lærerene er enormt dygtige og forstående, hvilket jeg synes er ret vigtigt på et gymnasium. Studieretningerne bliver taget seriøst, og der er, trods de forskellige fag, altid en rød tråd der forbinder fagene med handel og innovation. I undervisningen får vi lov til at tænke selv, samt være kreative, hvilket vi som elever er meget glade for. Eleverne får ofte lov til at være en del af undervisningen, hvor vi kan komme med input til hvorledes undervisningen kan gøres bedre og evt. mere interessant.

Derudover er det vigtigt at nævne at Niels Brock skiller sig ret godt ud, når der er tale om muligheder for at udnytte sit potentiale på et højt niveau. Niels Brock har ret mange ekstraordinære begivenheder, hvor elever får lov til at udvide deres kreativitet og dermed deltage i konkurrencer, hvor de præsenterer forskellige ideer foran professionelle dommere og iværksættere. På min studieretning kan man deltage i Innovation-cup, som er en intern konkurrence på Christiansborg. Her pitcher grupperne deres ideer, der gerne skulle løse et af FNs verdensmål. De tre bedste ideer rykker videre til det regionale entreprenørskab i Rødovre, hvor de ti bedste hold derefter rykker videre til nationalmesterskaberne i Odense, hvilket jeg og min gruppe var med til.

Min gruppe som vi kaldte Innovation Youth, valgte at fokusere på den høje dødelighed blandt gravide og spædbørn i Indien. Vores ide var en drone med et bæredygtigt birth kit, der ville ankomme til gravide indiske kvinder der ikke havde muligheden for at tage på hospitalet, og dermed guide dem til en slags ”hjemfødsel”. Vores ide røg videre til nationalmesterskabet, hvor vi dog herfra ikke kom videre. Hele processen var en meget lærerig og sjov proces.

Ved du hvad du vil bruge Innovation og startup til? 

Jeg vil gerne bruge min viden fra Innovation og startup til min videregående uddannelse, som jeg ønsker at tage på CBS. Her vil jeg som elev have en fordel, da mit gymnasium er et handelsgymnasium. Derudover vil jeg også bruge denne viden til min fremtid, og evt. til min virksomhed som jeg ønsker at drive. For mig er det nemlig vigtigt at undervisningen er relevant, og er noget jeg senere i livet, kan benytte mig af. Min studieretning har i hvert fald lært mig en masse omkring innovation, iværksætteri, markedsføring mm., som jeg allerede nu bruger udenfor skoletiden.

Hvilke fag kan du bedst lide og hvorfor?

Personligt synes jeg at faget International økonomi helt klart er et af de bedste. Jeg kunne virkelig godt lide de forskellige emner og diskussioner vi arbejdede med, heriblandt globalisering, landeanalyse samt politikkens påvirkning på handel. Derudover synes jeg også at erhvervsjura er super sjovt at arbejde med, eftersom man som elev opdager ting man aldrig har vidst eller tænkt over.

Dermed er der også de andre økonomiske fag, som også er super relevante og interessante. Både afsætning, virksomhedsøkonomi og innovation har været ret lærerige, og er helt klart noget man kan gøre brug af i fremtiden.

Hvilke sjove traditioner og sociale aktiviteter er der på skolen?

Niels Brock er kendt for at have en masse store sociale aktiviteter, heriblandt de mange fredagscafeer og fester. Dermed er elevrådet enorm gode til at være kreative, når de forskellige mærkedage nærmer sig. Til Halloween bliver der lavet et Halloween mysterie, til Valentinsdag kan man anonymt sende sukkerstokke på tværs af klasser, og til jul bliver der skruet helt op på julestemningen. Derudover er der også studieturen til bl.a. USA, samt mindre udlandsture til f.eks. Tyskland, som også skulle være enormt fedt og mindeværdige.