UX Design - Mød Quang

Quang-Doy Martin Do 1.JPG

Hvad fik dig til at vælge Digital Business på NVG?  

Jeg tror. at jeg taler for mange når jeg siger, at Matematik på A niveau har været en stor faktor i mit valg af studieretning. Det er en af de eneste fag på HHX, der giver mig flere muligheder efter gymnasiet. NVG er også det eneste gymnasium der har Matematik på A, og fokus på økonomi. Jeg vil blandt andet også være med til at skabe, og forme denne lige linje, så eleverne efter mig kan have den bedste oplevelse på Digital Business. Det er derfor, at jeg valgte Digital Business over Markedsføring i år.

Du læser Digital Business men ville også gerne have valgt NVGs nye studieretning Ux Design. Hvorfor?

Ux Design er et samarbejde mellem Niels Brock og Apple. Grunden til, at jeg også gerne ville have valgt denne linje, er fordi, at linjen går meget op i IT, hvilket er noget jeg brænder for. IT er 100% vores fremtid, og en linje med fokus på det, ville forberede eleverne til den kommende fremtid. Måden undervisningen kommer til at foregå på, er for det meste "projektarbejde", der synes jeg igen, at det er en meget god metode at undervise på, da det forbereder eleverne på at komme ud på arbejdsmarkedet. "Ux" betyder User Experience, hvilket er noget som Apple er eksperter i, derfor synes jeg at dette samarbejde, er det perfekte til at skabe denne nye linje.

Hvad er godt og anderledes ved at læse HHX på Niels Brock?

NVG Niels Brock er et meget spredt gymnasium, med det mener jeg, at vi ikke kun er placeret i Danmark, men også internationalt, det betyder også at vi har en masse samarbejder, med en række forskellige virksomheder, det kan ses i den nye linje på Niels Brock "Ux Design", hvor Niels Brock og Apple har slået sig sammen. Undervisningen på Niels Brock, synes jeg også ligger helt i top, langt de fleste lærere har haft en eller anden form for erfaring inden for deres fag. Miljøet på Niels Brock er virkelig dejligt, mange møder altid op glade og smilende. Og bare fordi du går på NVG betyder det ikke, at du er bedre, eller dårligere end de andre Niels Brockere. Personligt har jeg en ven fra JTP som jeg ofte snakker med.

Ved du allerede hvad du vil efter gymnasiet?

Da jeg har Matematik A, har det åbnet op for nogle flere muligheder. Jeg har overvejet alle mine muligheder, og jeg har besluttet at tage min videregående uddannelse på enten DTU eller CBS. 

Hvilke fag kan du bedst lide og hvorfor?

Både matematik, international økonomi, og engelsk interesserer mig meget. Matematik kan man ikke leve uden, vores verden bliver mere og mere digital, derfor viser jeg stor interesse inden for matematik. international økonomi samt andre økonomiske fag, giver god viden på hvordan omverden fungere økonomisk, det er meget vigtigt da jeg er studerende på Niels Brock. Engelsk er måske det mest udbredte sprog i verden. Sprog har en vigtig rolle i forhold til business, og har en stor betydning i min hverdag, hvor jeg taler både dansk, engelsk, vietnamesisk og delvist tysk. Derfor er det vigtigt kunne engelsk.

Hvilke sjove traditioner og sociale aktiviteter er der på skolen?

På Niels Brock har vi en regel, om, at om fredagen, SKAL alle klasser have fri kl 14:00, det har vi gjort for at gøre plads til en anden tradition, hvilket er fredags café. Her kan vi hygge, drikke, og tale sammen. Hvis du ikke helt er festtypen, er der også en lektie café om onsdagen, hvor du kan blive hjulpet af andre elever. Her hygger vi selvfølgelig også, både med kage, og kaffe eller te.

Hør underviser Troels Ammentorp fortælle om hvorfor filosofi er meget relevant til at løse etiske problemstillinger i bla. Silicon Valley.