HHX E-Business & Digitalisering

På studieretningen HHX E-Business & Digitalisering forbereder vi dig på den digitale virkelighed, der venter dig efter studierne. Du lærer bl.a. om SEO og Google AdWords, men beskæftiger dig også med udvikling af apps og lærer hvordan man starter og driver en webshop. E-Business & Digitalisering er på alle måder en ungdomsuddannelse, der uddanner unge til morgendagens arbejdsmarked.

Er du allerede tilmeldt et andet gymnasium, men vil hellere skifte til et af Niels Brocks HHX gymnasier, kan du skrive dig op via linket til højre. 

Inno_dreng_roede_baenke_baggrund2.jpg
Her kombinerer vi handel med den digitale fremtid

Eleverne på E-Business & Digitalisering har vidt forskellige interesser, men er fælles om deres positive indstilling til digitaliseringen – og den holdning deler de med Niels Brock. På E-Business & Digitalisering kombinerer vi de traditionelle handelsskolefag med fokus på en digital fremtid. Det skaber et godt studiemiljø med gode muligheder for at du kan udtrykke dig kreativt.

Om studieretningen

Selvom studieretningen E-business & Digitalisering har fokus på de digitale muligheder, der er i dag, så er det samtidig en helt almindelig gymnasial uddannelse, der giver adgang til de fleste videregående uddannelser. Det betyder, at studenter fra E-Business & Digitalisering på Niels Brock kan læse videre på erhvervsakademiuddannelser og på universiteter i Danmark og udlandet. Studenter fra E-Business & Digitalisering læser alt fra jura og økonomi til sprog og journalistik. Men der er også mange studenter fra Niels Brock, der fortsætter i det digitale spor og læser videre på ITU.

Praktiske oplysninger

E-Business & Digitalisering er adgangsgivende til de fleste videregående uddannelser og giver et særligt godt udgangspunkt for at læse på CBA og ITU, men egner sig også godt til markedsføring, kommunikation og journalistik. 

Mange fra E-Business & Digitalisering med en iværksætterdrøm vælger også at fortsætte på Niels Brocks Iværksætteruddannelse. Læs mere her.

Niels Brocks gymnasier har landets højeste gennemsnit for HHX, men ellers er adgangskravene de samme som for andre handelsskoler. For at blive optaget på HHX skal du have gennemført 9. klasse i en dansk grundskole eller have modtaget tilsvarende undervisning og have aflagt folkeskolens obligatoriske afgangsprøve. 

Du kan blive indkaldt til optagelsesprøve, hvis:

 • Du mangler en eller flere af folkeskolens obligatoriske afgangsprøver
 • Din skole erklærer dig 'ikke uddannelsesparat'
 • Du har gået på en udenlandsk skole
 • Du ikke kommer direkte fra grundskolen.

Skoleåret på HHX starter i august og ansøgningsfristen er altid d. 1. marts, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse og er erklæret uddannelsesparat. Ved spørgsmål om optag og venteliste på HHX på Niels Brock er du meget velkommen til at kontakte vores studievejleder.

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 1. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 2. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 3. år (fra august måned) klik her

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte julius@brock.dk

Du finder studieplaner for alle tre år her.

Du finder undervisningsbeskrivelser her.

Her finder du en oversigt over fag for hver studieretning.

De dygtigste og ekstra ihærdige elever deltager i en række MasterClass-forløb, hvor der udbydes særundervisning på universitetet, inden for forskellige emner og fagretninger, der giver dig mulighed for at få en forsmag på, hvad du har i vente, når studenterhuen er kommet på. Af tidligere udbudte forløb kan nævnes:

 • Matematik
 • Jura
 • Tysk
 • Fransk
 • International økonomi og verdenshandel (i samarbejde med Maersk)
 • Revision (i samarbejde med Deloitte)
 • Privatøkonomi (i samarbejde med Finansrådet)
 • Virksomhedsanalyse (i samarbejde med E&Y)
 • Business English (i samarbejde med Cambridge University)
 • Innovation (i samarbejde med Patent- og Varemærkestyrelsen)
 • Office-pakken (i samarbejde med Microsoft)
 • Kulturledelse og økonomi (i samarbejde med Det Kongelige Teater)

Der udvikles hele tiden nye MasterClass-forløb, der er tidssvarende ift., hvad erhvervslivet efterspørger.

It

Du får ved skolestart udleveret en bærbar computer (MacBook eller Lenovo), der følger dig gennem din gymnasietid, hvis du har tilmeldt dig skolens computerordning. Skolens It-afdeling tilbyder dig et kursus, så du er godt rustet til undervisningen, der konstant appellerer til en aktiv og seriøs brug af mange forskellige former for digital teknologi, som for eksempel: iBøger, programmer til både matematik og økonomi, udarbejdelse af selvstændige podcasts og anvendelse af sociale medier.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

I elevhåndbogen finder du flere praktiske oplysninger om livet på Niels Brocks HHX gymnasier, samt studie- og ordensregler: Elevhåndbog

Du finder studie- og ordensregler her: Studie- og ordensregler

Niels Brock er som udgangspunkt en alkoholfri skole. Det er dog tilladt at drikke alkohol på skolen i forbindelse med fester og fredagscaféer. Til Niels Brocks fester sælges kun drikkevarer med alkoholprocenter på op til 6 %.

På Niels Brock tolererer vi ikke brug af euforiserende stoffer. Møder elever påvirket op til undervisning eller andre aktiviteter, kan de blive bortvist. Bliver en elev taget med alkohol eller stoffer på skolen, bliver eleven permanent bortvist og om nødvendigt politianmeldt.

Mød en elev

Kontakt

Studievejleder E-Business og Projektleder
Gry Bonde Jacobsen (Barsel) Studievejleder E-Business og Projektleder

Kontakt Annemarie Lübben eller Daniel Kruse mens Gry er på barsel.

Telefon: 23 21 46 65 E-mail: gbj@brock.dk