HHX Innovation & startup

Hvad skal der til for at drive din egen virksomhed? Det lærer du på Innovation og startup. Iværksætteri handler nemlig ikke bare om den gode idé, men også om evnen til at føre den ud i livet. Derfor underviser vi dig ikke kun i innovation og iværksætteri, men også i fag som virksomhedsøkonomi og afsætning på højt niveau.

Er du allerede tilmeldt et andet gymnasium, men vil hellere skifte til et af Niels Brocks HHX gymnasier, kan du skrive dig op via linket til højre. 

Inno_drenge_startup.jpg
Lær alt om iværksætteri

På Innovation og startup lærer du om iværksætteri, kreativitet og markedsføring - og så får du mulighed for at dele dine idéer med succesfulde iværksættere og besøge California International Business University i San Diego, som er USAs mest innovative hotspot.

Om studieretningen

Studieretningen Innovation og startup kombinerer de klassiske handelsskolefag med fag, der er særligt relevante for innovation og iværksætteri. Det betyder, at elever på studieretningen også læser dansk, engelsk, matematik og samfundsfag på et niveau, der giver adgang til de fleste videregående uddannelser. Det åbner mange muligheder for eleverne på studieretningen.

Praktiske oplysninger

Studenter fra Innovation og startup kan læse alt fra økonomi og salg, til markedsføring, jura og journalistik, men der er også mange af vores elever, der går iværksættervejen og arbejder på at få succes med egen startup. Vi gør vores bedste for at uddanne dig, så du bliver klar til næste skridt i karrieren, uanset om den fortsætter på universitet, erhvervsakademiet eller med egen virksomhed.

Du kan også fortsætte på Niels Brocks nye iværksætteruddannelse. Læs mere her.

Niels Brocks gymnasier har landets højeste gennemsnit for HHX, men ellers er adgangskravene de samme som for andre handelsskoler. For at blive optaget på HHX skal du have gennemført 9. klasse i en dansk grundskole eller have modtaget tilsvarende undervisning og have aflagt folkeskolens obligatoriske afgangsprøve. 

Du kan blive indkaldt til optagelsesprøve, hvis:

 • Du mangler en eller flere af folkeskolens obligatoriske afgangsprøver
 • Din skole erklærer dig 'ikke uddannelsesparat'
 • Du har gået på en udenlandsk skole
 • Du ikke kommer direkte fra grundskolen

Skoleåret på HHX starter i august og ansøgningsfristen er altid d. 1. marts, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse og er erklæret uddannelsesparat. Ved spørgsmål om optag og venteliste på HHX på Niels Brock er du meget velkommen til at kontakte vores studievejleder.

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 1. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 2. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 3. år (fra august måned) klik her

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte julius@brock.dk

Du finder studieplaner for alle tre år her.

Du finder undervisningsbeskrivelser her.

Her finder du en oversigt over fag for hver studieretning.

 

De dygtigste og ekstra ihærdige elever deltager i en række MasterClass-forløb, hvor der udbydes særundervisning på universitetet, inden for forskellige emner og fagretninger, der giver dig mulighed for at få en forsmag på, hvad du har i vente, når studenterhuen er kommet på. Af tidligere udbudte forløb kan nævnes:

 • Matematik
 • Jura
 • Tysk
 • Fransk
 • International økonomi og verdenshandel (i samarbejde med Maersk)
 • Revision (i samarbejde med Deloitte)
 • Privatøkonomi (i samarbejde med Finansrådet)
 • Virksomhedsanalyse (i samarbejde med E&Y)
 • Business English (i samarbejde med Cambridge University)
 • Innovation (i samarbejde med Patent- og Varemærkestyrelsen)
 • Office-pakken (i samarbejde med Microsoft)
 • Kulturledelse og økonomi (i samarbejde med Det Kongelige Teater)

Der udvikles hele tiden nye MasterClass-forløb, der er tidssvarende ift., hvad erhvervslivet efterspørger.

It

Du får ved skolestart udleveret en bærbar computer (MacBook eller Lenovo), der følger dig gennem din gymnasietid, hvis du har tilmeldt dig skolens computerordning. Skolens It-afdeling tilbyder dig et kursus, så du er godt rustet til undervisningen, der konstant appellerer til en aktiv og seriøs brug af mange forskellige former for digital teknologi, som for eksempel: iBøger, programmer til både matematik og økonomi, udarbejdelse af selvstændige podcasts og anvendelse af sociale medier.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

I elevhåndbogen finder du flere praktiske oplysninger om livet på Niels Brocks HHX gymnasier, samt studie- og ordensregler: Elevhåndbog

Du finder studie- og ordensregler her: Studie- og ordensregler

Niels Brock er som udgangspunkt en alkoholfri skole. Det er dog tilladt at drikke alkohol på skolen i forbindelse med fester og fredagscaféer. Til Niels Brocks fester sælges kun drikkevarer med alkoholprocenter på op til 6 %.

På Niels Brock tolererer vi ikke brug af euforiserende stoffer. Møder elever påvirket op til undervisning eller andre aktiviteter, kan de blive bortvist. Bliver en elev taget med alkohol eller stoffer på skolen, bliver eleven permanent bortvist og om nødvendigt politianmeldt.

Mød en elev

Kontakt

Studievejleder Innovation & Startup
Daniel Kruse Studievejleder Innovation & Startup

Telefon: 23 21 46 52 E-mail: dakr@niels.brock.dk
Studievejleder
Annemarie Lübben Studievejleder

Telefon: 23 21 46 92 E-mail: anc@brock.dk