HHX Projektleder

De fleste virksomheder arbejder med projektledelse – derfor arbejder vi også med projektledelse på Niels Brocks Innovationsgymnasium. På studieretningen HHX Projektleder har vi fokus på at skabe kreative idéer og føre dem ud i livet. Efter tre år på Innovationsgymnasiets linje HHX Projektleder kan du ikke kun kalde dig student – du bliver også projektleder.

Er du allerede tilmeldt et andet gymnasium, men vil hellere skifte til et af Niels Brocks HHX gymnasier, kan du skrive dig op via linket til højre. 

Inno_piger_tavle_swot.jpg
Kan du lide at organisere og have overblikket?

Studieretningen HHX Projektleder er for dig, der kan lide at organisere og have overblikket – eller for dig, som gerne vil lære om projektledelse. På vores projektlederuddannelse lærer du nemlig at planlægge, organisere og gennemføre projekter, indenfor en fastlagt tidsramme. Projektlederuddannelsen foregår i et obligatorisk treårigt MasterClass-forløb, hvor du lærer om projektledelse og nogle af de forskellige projektværktøjer, der bruges på arbejdsmarkedet.

Studieretningen Projektleder

At tage en uddannelse i projektledelse betyder ikke nødvendigvis, at man skal arbejde som projektleder i fremtiden. Elever på HHX har masser af muligheder for at blive lige præcis det, de gerne vil være. Udover projektledelse bliver eleverne også undervist i dansk, matematik, engelsk og samfundsfag på et niveau, der giver adgang til de fleste videregående uddannelser. Det betyder, eleverne har mulighed for at læse alt fra jura og økonomi til markedsføring og journalistik. For de elever, der brænder for projektledelse, er det også muligt at læse videre på en videregående uddannelse inden for projektledelse.

Praktiske oplysninger

Linjen Projektleder giver dig ikke bare en projektlederuddannelse. HHX Projektleder er en gymnasial uddanelse, der er adgangsgivende til videregående uddannelser og giver et særligt godt udgangspunkt for at læse Cand. Merc. samt en bred palette af uddannelser inden for projektledelse og organisation.

Brugbar uddannelse i projektledelse

Når du vælger studieretningen projektledelse får du ikke kun en HHX. Du får også en projektlederuddannelse som du har mulighed for at bruge i mange år fremover. Med en uddannelse i projektledelse får du nemlig brugbare kompetencer og faglig viden om det at organisere, planlægge og gennemføre projekter. Og en projektlederuddannelse er særlig relevant på arbejdsmarkedet nu og her. For arbejdsopgaver bliver i stigende grad baseret på projektarbejde, der kan betyde, at kompetencer i projektledelse vil blive mere efterspurgte i arbejdsmarkedet i fremtiden. Uanset hvilken videregående uddannelse du vælger, kan erfaringerne fra en projektlederuddannelse være brugbare i dit fremtidige erhvervsliv.

Niels Brocks gymnasier har landets højeste gennemsnit for HHX, men ellers er adgangskravene de samme som for andre handelsskoler. For at blive optaget på Innovationsgymnasiet med linjen Projektleder eller på vores andre handelsgymnasier skal du have gennemført 9. klasse i en dansk grundskole eller have modtaget tilsvarende undervisning og have aflagt folkeskolens obligatoriske afgangsprøve.

Du kan blive indkaldt til optagelsesprøve, hvis:

 • Du mangler en eller flere af folkeskolens obligatoriske afgangsprøver
 • Din skole erklærer dig 'ikke uddannelsesparat'
 • Du har gået på en udenlandsk skole
 • Du ikke kommer direkte fra grundskolen.

Skoleåret på HHX-uddannelserne starter i august og ansøgningsfristen er altid d. 1. marts, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse og er erklæret uddannelsesparat. Ved spørgsmål om optag og venteliste på Innovationsgymnasiet i forhold til vores projektlederuddannelse eller de andre gymnasier er du meget velkommen til at kontakte vores studievejleder og du finder kontaktinfo her på siden.

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 1. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 2. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 3. år (fra august måned) klik her

Hvis du har spørgsmål om uddannelsen i projektledelse eller i forbindelse med de andre studieretninger, er du meget velkommen til at kontakte julius@brock.dk.

Du finder studieplaner for alle tre år her.

Du finder undervisningsbeskrivelser her.

Her finder du en oversigt over fag for HHX Projektleder og de andre studieretninger.

De dygtigste og mest ihærdige elever fra uddannelsen i projektledelse og vores andre linjer kan deltage i en række MasterClass-forløb. Her udbydes særundervisning på universitetet, inden for forskellige emner og fagretninger. Det vil give dig mulighed for at få en forsmag på, hvad du har i vente, når studenterhuen er kommet på. Af tidligere udbudte forløb kan nævnes:

 • Matematik
 • Jura
 • Tysk
 • Fransk
 • International økonomi og verdenshandel (i samarbejde med Maersk)
 • Revision (i samarbejde med Deloitte)
 • Privatøkonomi (i samarbejde med Finansrådet)
 • Virksomhedsanalyse (i samarbejde med E&Y)
 • Business English (i samarbejde med Cambridge University)
 • Innovation (i samarbejde med Patent- og Varemærkestyrelsen)
 • Office-pakken (i samarbejde med Microsoft)
 • Kulturledelse og økonomi (i samarbejde med Det Kongelige Teater)

Der udvikles hele tiden nye MasterClass-forløb til eleverne på vores projektlederuddannelse og de andre linjer, der er tidssvarende ift., hvad erhvervslivet efterspørger.

It

Du får ved skolestart på uddannelsen i projektledelse udleveret en bærbar computer (MacBook eller Lenovo), der følger dig gennem din gymnasietid, hvis du har tilmeldt dig skolens computerordning. Skolens it-afdeling tilbyder dig et kursus, så du er godt rustet til undervisningen på projektlederuddannelsen, der konstant appellerer til en aktiv og seriøs brug af mange forskellige former for digital teknologi, som for eksempel: iBøger, programmer til både matematik og økonomi, udarbejdelse af selvstændige podcasts og anvendelse af sociale medier.

SU

Projektlederuddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

I elevhåndbogen finder du flere praktiske oplysninger om livet på Niels Brocks HHX gymnasier, samt studie- og ordensregler: Elevhåndbog

Du finder studie- og ordensregler her: Studie- og ordensregler

Niels Brock er som udgangspunkt en alkoholfri skole. Det er dog tilladt at drikke alkohol på skolen i forbindelse med fester og fredagscaféer. Til Niels Brocks fester sælges kun drikkevarer med alkoholprocenter på op til 6 %.

På Niels Brock tolererer vi ikke brug af euforiserende stoffer. Møder elever påvirket op til undervisning eller andre aktiviteter, kan de blive bortvist. Bliver en elev taget med alkohol eller stoffer på skolen, bliver eleven permanent bortvist og om nødvendigt politianmeldt.

Mød en elev

Kontakt

Studievejleder E-Business og Projektleder
Gry Bonde Jacobsen (Barsel) Studievejleder E-Business og Projektleder

Kontakt Annemarie Lübben eller Daniel Kruse mens Gry er på barsel.

Telefon: 23 21 46 65 E-mail: gbj@brock.dk