HHX Projektleder

De fleste virksomheder arbejder med projektledelse – derfor arbejder vi også med projektledelse på Niels Brocks Innovationsgymnasium. På studieretningen har vi fokus på at skabe kreative idéer og føre dem ud i livet. Efter tre år på Innovationsgymnasiets projektlederlinje kan du ikke kun kalde dig student – du bliver også projektleder.

Inno_piger_tavle_swot.jpg
Kan du lide at organisere og have overblikket?

Projektlederlinjen er for dig, der kan lide at organisere og have overblikket – eller for dig, som gerne vil lære det. På projektlederuddannelsen lærer du nemlig at planlægge, organisere og gennemføre projekter, indenfor en fastlagt tidsramme. Projektlederuddannelsen foregår i et obligatorisk treårigt MasterClass-forløb, hvor du lærer om nogle af de forskellige projektværktøjer, der bruges på arbejdsmarkedet.

Studieretning

At tage en projektlederuddannelse betyder ikke nødvendigvis, at man skal arbejde som projektleder i fremtiden. Elever på HHX har masser af muligheder for at blive lige præcis det, de gerne vil være. Udover projektlederuddannelsen bliver eleverne også undervist i dansk, matematik, engelsk og samfundsfag på et niveau, der giver adgang til de fleste videregående uddannelser. Det betyder, at eleverne kan læse alt fra jura og økonomi til markedsføring og journalistik. For de elever, der brænder for projektledelse er det også muligt at læse videre på en videregående uddannelse inden for projektledelse.

Praktiske oplysninger

Projektlederlinjen giver dig ikke bare en projektlederuddannelse. Projektlederlinjen er også adgangsgivende til videregående uddannelser og giver et særligt godt udgangspunkt for at læse Cand. Merc. samt en bred palette af uddannelser inden for organisation og projektledelse. 

Brugbar projektlederuddannelse

Når du vælger projektlederlinjen får du ikke kun en HHX. Du får også en projektlederuddannelse som du kan bruge i mange år fremover. Med en projektlederuddannelse får du nemlig brugbare kompetencer og faglig viden om det at organisere, planlægge og gennemføre projekter. Og en projektlederuddannelse er særlig relevante på arbejdsmarkedet nu og her. Vores arbejdsopgaver bliver i stigende grad baseret på projektarbejde. Uanset hvilken videregående uddannelse du vælger, kan erfaringerne fra projektlederuddannelsen være brugbare i dit fremtidige erhvervsliv.

Niels Brocks gymnasier har landets højeste gennemsnit for HHX, men ellers er adgangskravene de samme som for andre handelsskoler. For at blive optaget på HHX skal du have gennemført 9. klasse i en dansk grundskole eller have modtaget tilsvarende undervisning og have aflagt folkeskolens obligatoriske afgangsprøve. 

Du kan blive indkaldt til optagelsesprøve, hvis:

 • Du mangler en eller flere af folkeskolens obligatoriske afgangsprøver
 • Din skole erklærer dig 'ikke uddannelsesparat'
 • Du har gået på en udenlandsk skole
 • Du ikke kommer direkte fra grundskolen.

Skoleåret på HHX starter i august og ansøgningsfristen er altid d. 1. marts, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse og er erklæret uddannelsesparat. Ved spørgsmål om optag og venteliste på HHX på Niels Brock er du meget velkommen til at kontakte vores studievejleder.

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 1. år (fra august 2018) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 2. år (fra august 2018) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 3. år (fra august 2018) klik her

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte julius@brock.dk

Du finder studieplaner for alle tre år her.

Du finder undervisningsbeskrivelser her.

Her finder du en oversigt over fag for hver studieretning.

 

De dygtigste og ekstra ihærdige elever deltager i en række MasterClass-forløb, hvor der udbydes særundervisning på universitetet, inden for forskellige emner og fagretninger, der giver dig mulighed for at få en forsmag på, hvad du har i vente, når studenterhuen er kommet på. Af tidligere udbudte forløb kan nævnes:

 • Matematik
 • Jura
 • Tysk
 • Fransk
 • International økonomi og verdenshandel (i samarbejde med Maersk)
 • Revision (i samarbejde med Deloitte)
 • Privatøkonomi (i samarbejde med Finansrådet)
 • Virksomhedsanalyse (i samarbejde med E&Y)
 • Business English (i samarbejde med Cambridge University)
 • Innovation (i samarbejde med Patent- og Varemærkestyrelsen)
 • Office-pakken (i samarbejde med Microsoft)
 • Kulturledelse og økonomi (i samarbejde med Det Kongelige Teater)

Der udvikles hele tiden nye MasterClass-forløb, der er tidssvarende ift., hvad erhvervslivet efterspørger.

It

Du får ved skolestart udleveret en bærbar computer (MacBook eller Lenovo), der følger dig gennem din gymnasietid, hvis du har tilmeldt dig skolens computerordning. Skolens It-afdeling tilbyder dig et kursus, så du er godt rustet til undervisningen, der konstant appellerer til en aktiv og seriøs brug af mange forskellige former for digital teknologi, som for eksempel: iBøger, programmer til både matematik og økonomi, udarbejdelse af selvstændige podcasts og anvendelse af sociale medier.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

I elevhåndbogen finder du flere praktiske oplysninger om livet på Niels Brocks HHX gymnasier, samt studie- og ordensregler: Elevhåndbog

Du finder studie- og ordensregler her: HHX Studie- og ordensregler

Niels Brock er som udgangspunkt en alkoholfri skole. Det er dog tilladt at drikke alkohol på skolen i forbindelse med fester og fredagscaféer. Til Niels Brocks fester sælges kun drikkevarer med alkoholprocenter på op til 6 %.

På Niels Brock tolererer vi ikke brug af euforiserende stoffer. Møder elever påvirket op til undervisning eller andre aktiviteter, kan de blive bortvist. Bliver en elev taget med alkohol eller stoffer på skolen, bliver eleven permanent bortvist og om nødvendigt politianmeldt.

Kontakt

billedepåvej
Gry Bonde Jacobsen Studievejleder E-Business og Projektleder

Telefon: 23 21 46 65 E-mail: gbj@brock.dk