HHX Digital business

Vil du kombinere business med et teknologifokus, så du bedre kan forstå den digitale del af moderne virksomheder? På HHX-uddannelsen Digital Business på Handelsgymnasiet Nørre Voldgade arbejder vi parallelt med virksomhedsøkonomi og matematik og kobler fagene sammen fra starten. Vi gør matematik virkelighedsnært, så faget bliver dit stærke fundament til at forstå, hvordan virksomhederne arbejder digitalt. Det gør vi ved at arbejde fokuseret med logisk tænkning, algoritmer og matematiske modeller.

Er du allerede tilmeldt et andet gymnasium, men vil hellere skifte til et af Niels Brocks HHX gymnasier, kan du skrive dig op via linket til højre. 

NIELSBROCK_08_11_18_8328.jpg

Om studieretningen

Virksomhederne indsamler rigtig mange data. I studieretningen Digital Business diskuterer vi, hvilke data der er rimelige at indsamle, og hvordan de kan indsamles og ikke mindst, hvordan de kan bruges til at forbedre virksomhedernes muligheder for at skabe afkast for sig selv og samfundet. Uddannelsen giver mulighed for at tage forskellige valgfag, som styrker dine matematiske og digitale kompetencer. Du kan bl.a. vælge ITB og programmering, men du kan også vælge at kombinere med psykologi og filosofi. Vi udfordrer os selv, og har fokus på at stille spørgsmål til, hvordan digitalisering og nye teknologier påvirker og udvikler virksomheder og den måde, vi arbejder sammen på.

Mød en elev

Cecilie Spangsberg 3.JPG

Cecilie vil læse videre efter gymnasiet og valgte derfor digital business fordi hun kunne få matematik på A niveau og fordi fokus på den digitale udvikling er en rigtig god investering i fremtiden.

Praktiske oplysninger

Vores blik er rettet mod virksomhederne i en digital kontekst gennem et todelt fokus på forretning og teknologi. Vi ved, at der er spændende uddannelser, og vi ved, at der venter seje jobs med de kompetencer. Stikordene kunne være mange – her er blot en håndfuld. Digital tranformation, digital disruption, digitale marketingsstrategier og digital analyse.

Studieretningen lægger særlig vægt på, at du som elev på linjen vil være skrap til matematik, statistik, analyse og algoritmer. På den måde får du lagt fundamentet til at kunne arbejde med digital forretningsudvikling. Du får desuden kendskab til begreber, modeller og teorier, der klæder dig på til at kunne fortsætte på en videregående uddannelse eksempelvis på IT Universitetet eller DTU. Mange fra HHX Digitalisering Business med en iværksætterdrøm vælger også at fortsætte på Niels Brocks Iværksætteruddannelse. Læs mere her.

Niels Brocks gymnasier har landets højeste gennemsnit for HHX, men ellers er adgangskravene de samme som for andre handelsskoler. For at blive optaget på HHX skal du have gennemført 9. klasse i en dansk grundskole eller have modtaget tilsvarende undervisning og have aflagt folkeskolens obligatoriske afgangsprøve. 

Du kan blive indkaldt til optagelsesprøve, hvis:

 • Du mangler en eller flere af folkeskolens obligatoriske afgangsprøver
 • Din skole erklærer dig 'ikke uddannelsesparat'
 • Du har gået på en udenlandsk skole
 • Du ikke kommer direkte fra grundskolen

Skoleåret på HHX starter i august og ansøgningsfristen er altid d. 1. marts, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse og er erklæret uddannelsesparat. Ved spørgsmål om optag og venteliste på HHX på Niels Brock er du meget velkommen til at kontakte vores studievejleder.

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 1. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 2. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 3. år (fra august måned) klik her

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte thorvald@brock.dk

Du kan læse om fag og studieretningen her.

Her finder du en oversigt over fag for hver studieretning.

 

De dygtigste og ekstra ihærdige elever deltager i en række MasterClass-forløb, hvor der udbydes særundervisning på universitetet, inden for forskellige emner og fagretninger, der giver dig mulighed for at få en forsmag på, hvad du har i vente, når studenterhuen er kommet på. Af tidligere udbudte forløb kan nævnes:

 • Matematik
 • Jura
 • Tysk
 • Fransk
 • International økonomi og verdenshandel (i samarbejde med Maersk)
 • Revision (i samarbejde med Deloitte)
 • Privatøkonomi (i samarbejde med Finansrådet)
 • Virksomhedsanalyse (i samarbejde med E&Y)
 • Business English (i samarbejde med Cambridge University)
 • Innovation (i samarbejde med Patent- og Varemærkestyrelsen)
 • Office-pakken (i samarbejde med Microsoft)
 • Kulturledelse og økonomi (i samarbejde med Det Kongelige Teater)

Der udvikles hele tiden nye MasterClass-forløb, der er tidssvarende ift., hvad erhvervslivet efterspørger.

It

Du får ved skolestart udleveret en bærbar computer (MacBook eller Lenovo), der følger dig gennem din gymnasietid, hvis du har tilmeldt dig skolens computerordning. Skolens It-afdeling tilbyder dig et kursus, så du er godt rustet til undervisningen, der konstant appellerer til en aktiv og seriøs brug af mange forskellige former for digital teknologi, som for eksempel: iBøger, programmer til både matematik og økonomi, udarbejdelse af selvstændige podcasts og anvendelse af sociale medier.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

I elevhåndbogen finder du flere praktiske oplysninger om livet på Niels Brocks HHX gymnasier, samt studie- og ordensregler: Elevhåndbog

Du finder studie- og ordensregler her: Studie- og ordensregler

Niels Brock er som udgangspunkt en alkoholfri skole. Det er dog tilladt at drikke alkohol på skolen i forbindelse med fester og fredagscaféer. Til Niels Brocks fester sælges kun drikkevarer med alkoholprocenter på op til 6 %.

På Niels Brock tolererer vi ikke brug af euforiserende stoffer. Møder elever påvirket op til undervisning eller andre aktiviteter, kan de blive bortvist. Bliver en elev taget med alkohol eller stoffer på skolen, bliver eleven permanent bortvist og om nødvendigt politianmeldt.

Studieretningsoversigt
Klik på oversigten for at finde fagene for HHX Digital Business.

Kontakt

Studievejleder HHX Nørre Voldgade i Digital marketing & Digital business
Charlotte Bernard Studievejleder HHX Nørre Voldgade i Digital marketing & Digital business

Telefon: 23 21 46 06 E-mail: cmb@brock.dk