HHX UX-design - i samarbejde med Apple

Niels Brock har udvidet det tætte samarbejde med Apple til at udvikle studieretningen ux- design, der kombinerer business med it. Sammen ønsker vi at understøtte elevernes evne til at løse konkrete problemer med hovedfokus på at udvikle spændende designløsninger til fremtidens forbrugere.

Er du allerede tilmeldt et andet gymnasium, men vil hellere skifte til et af Niels Brocks HHX gymnasier, kan du skrive dig op via linket til højre. 

Stor.jpg

On studieretningen

På UX-design får du en uddannelse, der kobler it-faget med de andre økonomiske fag med et projektorienteret fokus, så du arbejder med reelle problemstillinger for både lande, virksomheder og forbrugere. Du bliver stærk i forståelsen af it, udviklingen af løsninger og i at organisere projektarbejde sammen med andre. Vil du være endnu skrappere i international økonomi eller markedsføring, kan du hæve et af dine obligatoriske fag eller tage valgfag som psykologi eller filosofi. Du behøver ikke være it-specialist for at tage din HHX på Ux Design-linjen. Men du skal være reelt interesseret i, hvad it kan og skal, og hvordan it i fremtiden kan gøre verden bedre. I samarbejde med Apple sammensætter vi en pakke af udstyr, der kan anvendes for at understøtte din udvikling som elev og dine it-kundskaber.

 

Mød en elev og en underviser

Quang-Doy Martin Do 1.JPG

Handelsgymnasiet Nørre Voldgades nye studieretning UX-design er et samarbejde mellem Niels Brock og Apple. Quang læser Digital business, men ville også gerne have læst UX-design fordi han elsker at nørde matematik og kodning og elsker Apple.

Hør underviser Troels Ammentorp fortælle om hvorfor filosofi er meget relevant til at løse etiske problemstillinger i bla. Silicon Valley.

Praktiske oplysninger

Niels Brocks gymnasier har landets højeste gennemsnit for HHX, men ellers er adgangskravene de samme som for andre handelsskoler. For at blive optaget på HHX skal du have gennemført 9. klasse i en dansk grundskole eller have modtaget tilsvarende undervisning og have aflagt folkeskolens obligatoriske afgangsprøve. 

Du kan blive indkaldt til optagelsesprøve, hvis:

 • Du mangler en eller flere af folkeskolens obligatoriske afgangsprøver
 • Din skole erklærer dig 'ikke uddannelsesparat'
 • Du har gået på en udenlandsk skole
 • Du ikke kommer direkte fra grundskolen

Skoleåret på HHX starter i august og ansøgningsfristen er altid d. 1. marts, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse og er erklæret uddannelsesparat. Ved spørgsmål om optag og venteliste på HHX på Niels Brock er du meget velkommen til at kontakte vores studievejleder.

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 1. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 2. år (fra august måned) klik her

Søger du om optag eller venteliste på et af Niels Brocks gymnasier på 3. år (fra august måned) klik her

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte thorvald@brock.dk

Du kan læse om fag og studieretningen her.

Her finder du en oversigt over fag for hver studieretning.

 

De dygtigste og ekstra ihærdige elever deltager i en række MasterClass-forløb, hvor der udbydes særundervisning på universitetet, inden for forskellige emner og fagretninger, der giver dig mulighed for at få en forsmag på, hvad du har i vente, når studenterhuen er kommet på. Af tidligere udbudte forløb kan nævnes:

 • Matematik
 • Jura
 • Tysk
 • Fransk
 • International økonomi og verdenshandel (i samarbejde med Maersk)
 • Revision (i samarbejde med Deloitte)
 • Privatøkonomi (i samarbejde med Finansrådet)
 • Virksomhedsanalyse (i samarbejde med E&Y)
 • Business English (i samarbejde med Cambridge University)
 • Innovation (i samarbejde med Patent- og Varemærkestyrelsen)
 • Office-pakken (i samarbejde med Microsoft)
 • Kulturledelse og økonomi (i samarbejde med Det Kongelige Teater)

Der udvikles hele tiden nye MasterClass-forløb, der er tidssvarende ift., hvad erhvervslivet efterspørger.

It

Du får ved skolestart udleveret en bærbar computer (MacBook eller Lenovo), der følger dig gennem din gymnasietid, hvis du har tilmeldt dig skolens computerordning. Skolens It-afdeling tilbyder dig et kursus, så du er godt rustet til undervisningen, der konstant appellerer til en aktiv og seriøs brug af mange forskellige former for digital teknologi, som for eksempel: iBøger, programmer til både matematik og økonomi, udarbejdelse af selvstændige podcasts og anvendelse af sociale medier.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

I elevhåndbogen finder du flere praktiske oplysninger om livet på Niels Brocks HHX gymnasier, samt studie- og ordensregler: Elevhåndbog

Du finder studie- og ordensregler her: Studie- og ordensregler

Niels Brock er som udgangspunkt en alkoholfri skole. Det er dog tilladt at drikke alkohol på skolen i forbindelse med fester og fredagscaféer. Til Niels Brocks fester sælges kun drikkevarer med alkoholprocenter på op til 6 %.

På Niels Brock tolererer vi ikke brug af euforiserende stoffer. Møder elever påvirket op til undervisning eller andre aktiviteter, kan de blive bortvist. Bliver en elev taget med alkohol eller stoffer på skolen, bliver eleven permanent bortvist og om nødvendigt politianmeldt.

Studieretningsoversigt

Kontakt

Studievejleder HHX Nørre Voldgade i Digital marketing & Digital business
Charlotte Bernard Studievejleder HHX Nørre Voldgade i Digital marketing & Digital business

Telefon: 23 21 46 06 E-mail: cmb@brock.dk