Antimobbestrategi
Mobning er et fælles anliggende, som alle på Niels Brock har et ansvar for at forebygge og reagere på. Formålet med antimobbestrategien er derfor at sikre et godt læringsmiljø og at forebygge alle former for mobning – både på skolen og i fritiden. Læs mere her.
Vi skal alle opføre os ordentligt
På Niels Brock tolererer vi ikke nogen former for mobning, og som elev skal du leve op til skolens værdi om at opføre sig ordentligt i alle relationer.
Vores elever skal:
- Behandle hinanden med respekt i de fællesskaber og relationer, de indgår i. Både når de er fysisk til stede på skolen – og i fritiden, når de for eksempel er på sociale medier
- Bidrage til, at Niels Brock er et rart sted at lære og at være. Alle elever har pligt til at bidrage til alle elevers trivsel og et velfungerende studiemiljø
- Opleve, at der med det samme bliver reageret i tilfælde af mobning. Hvis personen der mobber fortsat vil være elev på Niels Brock, er det et krav, at personen fremover vil leve fuldt op til at opføre sig ordentligt i alle relationer.
Sådan definerer vi mobning
Mobning er, når en person gentagne gange bliver udsat for negative handlinger fra én eller flere på et sted, hvor mobbeofferet er tvunget til at opholde sig.
Mobningen kan således både foregå via direkte handlinger, når mobber og mobbeoffer er fysisk sammen, eller i en mere indirekte form, når mobber og mobbeoffer er adskilt.
Den indirekte mobning kan for eksempel bestå af bagtalelse, isolation eller digital mobning i beskeder eller på sociale medier.
Digital mobning
Eksempler på digital mobning er, når:
- Krænkende eller diskriminerende tekst, billeder eller videoer bliver oprettet eller delt på sociale medier
- Bestemte personer bliver udelukket fra sociale fora som for eksempel en klassegruppe på Facebook.
Mobning opstår som regel i svage fællesskaber og utrygge kulturer. Derfor hjælper Niels Brock med at opbygge stærke, trygge fællesskaber, da det er en forudsætning for social trivsel og et godt læringsmiljø.
Forebyggende tiltag
Niels Brocks lærere og studievejledere er alle bekendt med antimobbestrategien og er forpligtede til at gribe ind og konfrontere de involverede parter i tilfælde af mobning.
For at forebygge mobning arbejder vi med følgende tiltag:
- Strukturerede introforløb på erhvervsuddannelserne
- Netværksgrupper i 1. g under introforløbet (HHX)
- Studietur
- Elevtrivselsundersøgelser
- Fælles timer om digital dannelse for alle elever
- Skemalagte kontaktlærertimer på erhvervsuddannelserne (EUX/EUD) – blandt andet vedrørende klassens trivsel
- Gruppesamtaler på gymnasiet med studievejledere vedrørende klassens trivsel
- Elevarrangementer som fester, caféer, foredrag med flere.
Handleplan ved mobning
Hvis en elev føler sig mobbet, eller er vidne til mobning af andre på skolen, er handleplanen, at:
- Eleven melder episoden til klasselæreren eller skolens rektor
- Situationen bliver afdækket, og inden for 10 dage har den ansvarlige klasselærer lagt en handleplan. Det bliver afklaret, om der er tale om mobning ud fra ”De 8 tegn på mobning” fra Dansk Center for Undervisningsmiljø
- Berørte elever bliver hjulpet og støttet i det videre forløb som for eksempel samtaler med studievejleder og eventuelt psykolog
- Klassen bliver involveret, og der bliver igangsat initiativer til forbedring af gruppedynamikken og fællesskabet – kontakt-/klasselærer og eventuel tilknytning af studievejleder eller elevcoach
- Skolens ledelse følger op.
Klageinstans mod mobning
Hvis en elev ikke oplever, at skolen tager hånd om mobningen på passende vis, er det muligt at sende en begrundet klage til skolens rektor eller uddannelseschef.
Er eleven ikke fyldt 18 år, er det forældremyndighedshaveren, der skal indgive klagen.
Hvis rektor eller uddannelseschef ikke giver klageren fuldt eller delvist medhold, vil rektor eller uddannelseschefen sende klagen og begrundelsen for afgørelsen videre til Dansk Center for Undervisningsmiljø.
Til elever på Niels Brock
Her har vi samlet vigtige informationer, som du skal vide som elev på Niels Brock. Du kan blandt andet finde vores studie- og ordensregler, alkohol- og rusmiddelpolitik og antimobbestrategi.
Læs mereHar du spørgsmål?
Her finder du kontaktoplysninger til vores afdelinger, så du nemt kan komme i kontakt med den rette person. Vi står klar til at hjælpe dig med vejledning og svar på dine spørgsmål.