Forretningsforståelse

På dette kursus ser vi på virksomhedens forretningsmodel, som beskriver hvordan din organisation skaber, leverer og fastholder værdi. Der findes forskellige måder at arbejde med forretningsmodeller, og her har vi fokus på Business Model Canvas, som vi også kalder strategilærredet. Lærredet består af 9 områder, hvor vi har fokus på værdiskabelse og det handler om kunderne, vores værditilbud, nøgleaktiviteterne, de vigtige nøglepartnere samt indtægtsstrømme og omkostningsstruktur. Ved at gennemgå alle 9 områder og fordybe sig i dem, får du indblik i jeres forretningsmodel og mulighed for at justere, hvis der behov for det.

Vores kursus i forretningsforståelse foregår online i et virtuelt klasserum, som du tilgår via internettet. I klasserummet er der en lang række materialer i form af instruktionsvideoer, tekster, tests samt links til relevante materialer om forretningsmodeller. Underviseren er til rådighed i såvel dag- som aftentimerne og der er fuld fleksibilitet i forhold til tid og sted.

Niels_Brock_Lederakademiet_1597-kopi.jpg
Mål med kurset

Ved nøje at gennemgå alle elementerne i din forretningsplan får du dels en god forståelse for jeres virksomhed og derudover får du lejlighed til at justere på områder i jeres forretningsmodel, hvis der er behov for det. Du får sparring fra din underviser og dine medkursister og ser andre måder at gribe en forretningsmodel an på. Faget afsluttes med mundtlig eksamen med baggrund din egen Business Model Canvas. Målet med kurset er at styrke din forretningsforståelse og give dig nye erfaringer og redskaber, som kan være med til at skærpe din virksomheds forretningsplan.

Varighed af kurset 10 uger
Pris 11.200,00 kr.

Ikke bare et online kursus
kurset er skræddersyet til dig og dine personlige behov med en kombination af webinars, videoer, coaching, læsning og opgaveløsning.

Løsningsorienteret undervisning
Fokus er på sparring med din underviser og de andre kursister og vi tager udgangspunkt i din konkrete hverdag og arbejdssituationer.

Kvalitetsundervisning
Kirsten Wissing har mere end 25 års erfaring i at undervise og vejlede ledere - og har selv været leder i mange år.

Fleksibilitet
Tag kurset hvor du vil, når du vil. Vi gør det nemt for dig at tage kurset ved siden af dit arbejde.

Kursusindhold

Hvordan laver man en forretningsplan? Det spørgsmål giver vi et detaljeret svar på, når vi gennemgår hvert af de 9 elementer i Business Model Canvas: 

  • Kundesegmenter – hvem er vores vigtigste kunder – og skaber vi værdi for dem?
  • Kanaler – hvilke kanaler bruger vi til at nå ud til vores kunder – og kan vi bruge andre?
  • Kunderelationer – hvilke relationer forventer vores kunder hver især?
  • Indtægtsstrømme – hvad vil vores kunder betale for og hvor meget vil de betale?
  • Nøgleressourcer – hvad er vores vigtigste ressourcer? (fx produktionsanlæg, menneskelige ressourcer m.v.)
  • Nøgleaktiviteter – hvad er vores vigtigste nøgleaktiviteter? (fx problemløsninger, softwareudvikling, madlavning m.v. )
  • Nøglepartnere – hvem er de? (i vores netværk af leverandører og partnere)
  • Omkostningsstruktur – hvad er de vigtigste omkostninger som vi har brug for og ikke må skære ned på?

Om onlinekurser på Niels Brock

Du kan studere, hvor og når det passer ind i hverdagen. Ud over undervisningen i det virtuelle klasserum, er der webinarer hver uge. Et webinar er et online møde, hvor alle deltagerne mødes med video og lyd – og hvor underviseren gennemgår teori og fagstof inden for forretningsforståelse og forretningsmodeller. Her er der mulighed for at stille spørgsmål og sparre med hinanden.

Materialerne er udarbejdet, så det er muligt også at lære på farten, hvor instruktionsvideo kan tilgås via Smartphone.

Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for vejledning? Så kontakt os via formularen nedenunder.

Studiekoordinator og Underviser
Kirsten Wissing Studiekoordinator og Underviser

Telefon: 27772829 E-mail: kiwi@niels.brock.dk