Niels_Brock_Lederakademiet_1597-kopi.jpg
 • Online
 • 10 uger
 • 11.200,00 kr. (ekskl. moms)

Lederens forretningsforståelse

Forretningsforståelse er alfa og omega for ledere – og en gennemarbejdet forretningsmodel hjælper dig godt på vej. På kurset i forretningsforståelse bliver du introduceret for anerkendte redskaber og modeller, der kan bruges som udgangspunkt for at identificere din virksomheds muligheder og begrænsninger og hjælpe dig med at definere, hvordan I skaber og fastholder værdi i organisationen. Du lærer bl.a. om kundesegmenter, kommunikationskanaler, indtægtsstrømme og omkostningsstruktur. Et kursus i forretningsforståelse er relevant for de fleste ledere i erhvervslivet – især som fjernundervisning, så du kan modtage undervisning, lige når det passer dig. 

Pris for kurset er 11.200 kr ex moms. 

Mål med kurset

Ved nøje at gennemgå alle elementerne i din forretningsplan får du dels en god forståelse for jeres virksomhed og samtidig får du lejlighed til at justere på områder i jeres forretningsmodel, hvis der er behov for det. Du får sparring fra din underviser og dine medkursister, og ser andre måder at gribe en forretningsmodel an på. Faget afsluttes med mundtlig eksamen på baggrund af din egen Business Model Canvas. Målet med kurset er at styrke din forretningsforståelse og give dig nye erfaringer og redskaber, som kan være med til at skærpe din virksomheds forretningsplan.

Start uge 11

Start- og slutdato: 15. marts 2021 - 28. maj 2021
Sted: Online
Tilmeldingsfrist: 10. marts 2021 kl. 12:00

Start uge 15

Start- og slutdato: 12. april 2021 - 18. juni 2021
Sted: Online
Tilmeldingsfrist: 7. april 2021 kl. 12:00

Start uge 19

Start- og slutdato: 10. maj 2021 - 16. juli 2021
Sted: Online
Tilmeldingsfrist: 5. maj 2021 kl. 12:00

Start uge 36

Start- og slutdato: 6. september 2021 - 19. november 2021
Sted: Online
Tilmeldingsfrist: 1. september 2021 kl. 12:00

Start uge 40

Start- og slutdato: 4. oktober 2021 - 17. december 2021
Sted: Online
Tilmeldingsfrist: 29. september 2021 kl. 12:00

Start uge 45

Start- og slutdato: 8. november 2021 - 28. januar 2022
Sted: Online
Tilmeldingsfrist: 3. november 2021 kl. 12:00

Personlig sparring
På kurset modtager du både feedback fra dine medkursister og har individuelle samtaler med underviseren – det sikrer et maksimalt udbytte af forløbet.

Skræddersyet til dine behov
Kurset er skræddersyet til dig og dine personlige behov. Vi tilpasser undervisningen og de problemstillinger, vi arbejder med, så de matcher dine forventninger og ambitioner.

Garanti for undervisning i høj kvalitet
Kirsten Wissing har mere end 25 års erfaring som leder og rådgiver – en perfekt sparringspartner til dig som gerne vil udvikle dine lederegenskaber.

Maksimal fleksibilitet med fjernundervisning
Tag kurset hvor du vil, når du vil. Al undervisning og materiale er tilgængeligt online og din underviser kan kontaktes – også i aftentimerne.

Underviser

Underviser
Kirsten Wissing Underviser

Kirsten Wissing er oprindeligt uddannet Cand Negot og journalist med 25 års erfaring indenfor afsætning, kommunikation, undervisning og ledelse fra både det private erhvervsliv, universiteter og andre højere læreanstalter. Derudover har hun en pædagogisk uddannelse og er professionel vejleder i pædagogik og didaktik samt lærebogsforfatter. Hør hende fortælle om kurset forretningsforståelse og hvorfor det er så vigtigt.

Kursusindhold

På dette kursus ser vi på virksomhedens forretningsmodel, som beskriver, hvordan din organisation skaber, leverer og fastholder værdi. Der findes forskellige måder at arbejde med forretningsmodeller på, og her har vi fokus på Business Model Canvas, som vi også kalder strategilærredet. Lærredet består af ni områder, hvor vi har fokus på værdiskabelse. Vi kigger blandt andet nærmere på følgende emner: 

 • Kundesegmenter – hvem er vores vigtigste kunder – og skaber vi værdi for dem?
 • Kanaler – hvilke kanaler bruger vi til at nå ud til vores kunder – og kan vi bruge andre?
 • Kunderelationer – hvilke relationer forventer vores kunder hver især?
 • Indtægtsstrømme – hvad vil vores kunder betale for og hvor meget vil de betale?
 • Nøgleressourcer – hvad er vores vigtigste ressourcer? (fx produktionsanlæg, menneskelige ressourcer m.v.)
 • Nøgleaktiviteter – hvad er vores vigtigste nøgleaktiviteter? (fx problemløsninger, softwareudvikling, madlavning m.v. )
 • Nøglepartnere – hvem er de? (i vores netværk af leverandører og partnere)
 • Omkostningsstruktur – hvad er de vigtigste omkostninger, som vi har brug for og ikke må skære ned på?

Ved at gennemgå alle ni områder og fordybe sig i dem, får du indblik i jeres forretningsmodel og mulighed for at justere, hvis der behov for det.

Undervisning i et virtuelt klasserum

Vores kursus i forretningsforståelse foregår online i et virtuelt klasserum. I klasserummet er der en lang række materialer i form af instruktionsvideoer, tekster, tests samt links til relevante materialer om forretningsmodeller. Underviseren er til rådighed i såvel dag- som aftentimerne og der er fuld fleksibilitet i forhold til tid og sted.

Om onlinekurser på Niels Brock

Du kan studere, hvor og når det passer ind i hverdagen. Ud over undervisningen i det virtuelle klasserum, er der webinarer hver uge. Et webinar er et online møde, hvor alle deltagerne mødes med video og lyd – og hvor underviseren gennemgår teori og fagstof inden for forretningsforståelse og forretningsmodeller. Her er der mulighed for at stille spørgsmål og sparre med hinanden.

Materialerne er udarbejdet, så det er muligt også at lære på farten, hvor instruktionsvideo kan tilgås via Smartphone.

Kontakt

Studiekoordinator og Underviser
Kirsten Wissing Studiekoordinator og Underviser

Telefon: 27772829 E-mail: kiwi@niels.brock.dk

Vil du gerne kontaktes?

Skriv dine kontaktoplysninger nedenunder, så tager vi kontakt med dig hurtigst muligt.