Digital handel

I dag er vi alle digitale. Vi bevæger os naturligt på tværs af platforme i en verden, der udvikler sig hurtigt. Det stiller krav til fremtidens handel. Kunde er lige præcis et klik væk - på sin mobil, tablet eller pc – men det hjælper ikke, hvis man ikke ved, hvordan man skal kontakte kunden, kommunikere med kunden eller slutte en handel med kunden.

Alle kan lave et opslag på facebook eller instagram, det er indlysende, det kræver blot en brugerlicens. Det er mindre indlysende, hvordan du og din virksomhed vinder kampen om kundernes opmærksomhed, for det er krævende og konkurrencen er hård. Udviklingen går stærkt, så du har brug for de rigtige værktøjer.

 

 

Uddannelsens struktur

Digital handel B2C består af en praktikdel og en skoledel. Skoledelen består af 8-12 ugers undervisning, som afhænger af, hvor mange valgfag der vælges. Digital handel B2C gennemføres i butikker, der sælger varer ellers services via digitale platforme. I praktikken er der ikke krav om at arbejdet er i fysisk butik. Igennem uddannelsestiden skal du løse opgaver i virksomheden indenfor e-commerce, dataanalyse, online kommunikation, digital markedsføring eller digitalt salg.

På skolen vil der være 5 bundne fag, 2 til 6 valgfag samt 1 fagprøve. Altså 8-12 uger på skole. Undervisningen er tilrettelagt som blended undervisning. Det vil sige at 20 % af undervisningen er med fysisk fremmøde og 80% er tilrettelagt som digital læring. De bundne fag er:

  • Koncept og digital forretningsforståelse
  • Virksomheden digitale platform
  • Digitalt salg og kundekontakt
  • Digital drift
  • Data management

Fagprøven

Uddannelsen afsluttes med en fagprøve, som er en mundtlig eksamen på baggrund af en salgsaktivitet ude i butikken eller på nettet. Fagprøven må først påbegyndes, når der er 6 måneder tilbage af ansættelsestiden hos virksomheden. Der skal arbejdes på fagprøven i praktikperioder, og ikke i skoleperioderne. Virksomheden skal derfor afsætte tid i uddannelsesplanen til fagprøven. Fagprøven er normeret til at svare til 5 arbejdsdage. Niels Brock vejleder og rådgiver naturligvis igennem hele processen. I starten af forløbet udarbejdes der en fælles fagprøvekontrakt, så der er enighed om fagprøvens tema og planlægning.

Praktiske oplysninger

Digital handel er et speciale under hovedforløbets detailretning og det er en forudsætning, at have gennemført et eux grundforløb inden studiestart. 

For at starte på hovedforløbet/ praktikken skal uddannelsens ”overgangskrav" opfyldes. Overgangskravene består i, at et gennemsnit på 2,0 i 5 grundfag på C niveau samt have bestået en grundforløbsprøve i et uddannelsesspecifikt fag.

Ønsker virksomheden at have elever ansat, kræver det en godkendelse af virksomheden som læreplads. Det hjælper Niels Brock jer med, og processen er forholdsvis enkel. I downloader et godkendelsesskema, som I indsender til os, hvorefter Niels Brock gennemgår og behandler ansøgningen indenfor ca. 14 dage. Når du er godkendt, hjælper Niels Brock også med jobopslag, screening og rådgivning. Læs mere om det her.

Hent godkendelsesskemaet her.

Det udfyldte skema og spørgsmål til udfyldelsen indsendes til lps@brock.dk.

Læs mere om godkendelsesprocessen hos Uddannelsesnævnet

Ønsker du som virksomhed at tilmelde en elev til et uddannelsesforløb skal der udfyldes en uddannelsesaftale. Når Niels Brock modtager uddannelsesaftalen bekræfter vi modtagelsen, og den forventede behandlingstid er ca. 14 dage. Når uddannelsesaftalen er behandlet vil virksomheden modtage de relevante informationer om elevens uddannelsesforløb fra Niels Brock. Eleven vil også modtage informationer direkte i sin e-boks.

Hent blanket til uddannelsesaftale og vejledning til skemaet herEn printet uddannelseaftale kan sendes til uddannelseaftaler@brock.dk

Har du yderligere spørgsmål kan du kontakte lærepladsservice eller administrationen, som angivet nederst på siden.

Du kan på denne side se vores udvalg af valgfag. For at komme til tilmeldingsformularen skal du klikke på det enkelte fag, hvor du også kan se beskrivelse samt målpinde for faget. Nederst på siden for de enkelte valgfag er der en tilmeldingsknap, hvor du også kan se, i hvilke perioder de enkelte fag tilbydes.

På erhvervsrettet påbygning benyttes en særlig blanket, da det betragtes som et tillæg til uddannelsesaftalen. Du kan enten få blanketten i EUD-administrationen, eller du kan downloade den her.

Bekræftelse på tilmelding

Ved online-tilmelding modtages en bekræftelse pr. mail, og en måned før valgfaget starter, modtages et indkaldelsesbrev med yderligere oplysninger.

Kontakt

Uddannelseschef hovedforløbet
Henriette Jørgensen Uddannelseschef hovedforløbet