Offentlig Administration

Hovedforløbsuddannelsen offentlig administration tager 2 år og veksler mellem skoleophold og arbejde i elevvirksomheden. På skoleopholdet får eleven kompetencer inden for kommunikation, digitale løsninger, administration, sagsbehandling og økonomi og mange andre fagområder, og ude i virksomheden får eleven mulighed for at prøve dem af og lærer desuden af administrationsmedarbejdere med mange års erfaring fra det offentlige. Som kontorelev med speciale i offentlig administration bliver eleven klædt godt på til sin fremtidige karriere i det offentlige. Her på siden kan du læse mere om uddannelsen.

Om uddannelsen

Undervisningen styrker kontoreleven i at forstå, hvad det er for rammer og regler, der gælder i den offentlige administration, fx kommunikation i det offentlige, forvaltningsret, databeskyttelse, innovation og kvalitet. Du kan læse mere under uddannelsens struktur og erhvervsrettet påbygningsfag. Længde og indhold af de enkelte skoleperioder fremgår her:

Herunder kan du se specialets struktur

Praktiske oplysninger

Kontoreleven med speciale i offentlig administration skal både gennemføre en praktik- og en skoledel. Skoledelen består af 6-8 obligatoriske skoleperioder, som er af 5-14 dages varighed. Skoledelen af uddannelsen varer derfor som udgangspunkt fra 12 til 19 uger fordelt over de 2 år. Antallet afgøres af elevens alder og forudsætninger. 

I uddannelsestiden kan der vælges 4 ugers ekstra påbygningsfag, se valgmuligheder for her.

Uddannelsen til kontorelev med speciale i offentlig administration afsluttes med en fagprøve, som er en mundtlig eksamen på baggrund af et skriftligt produkt. Eleven må først påbegynde fagprøven når der er 6 måneder tilbage af elevens ansættelsestid hos virksomheden. Eleven samler data ind i praktikperioden og skriver fagprøven færdig i den sidste skoleperiode – også kaldet skriveperioden. Virksomheden skal derfor afsætte tid i elevens uddannelsesplan til fagprøven. Niels Brock vejleder og rådgiver naturligvis eleven igennem hele processen. I starten af forløbet udarbejdes der en fælles fagprøvekontrakt, så der er enighed om fagprøves tema og planlægning.

Ønsker virksomheden at have elever ansat, kræver det en godkendelse af virksomheden som læreplads. Det hjælper Niels Brock jer med, og processen er forholdsvis enkel. I downloader et godkendelsesskema, som I indsender til os, hvorefter Niels Brock gennemgår og behandler ansøgningen indenfor ca. 14 dage. Når du er godkendt, hjælper Niels Brock også med jobopslag, screening og rådgivning. Læs mere om det her.

Hent godkendelsesskemaet her.

Det udfyldte skema og spørgsmål til udfyldelsen indsendes til lps@brock.dk.

Læs mere om godkendelsesprocessen hos Uddannelsesnævnet

Ønsker virksomheden at have elever ansat, kræver det en godkendelse af virksomheden som læreplads. Det hjælper Niels Brock jer med, og processen er forholdsvis enkel. I downloader et godkendelsesskema, som I indsender til os, hvorefter Niels Brock gennemgår og behandler ansøgningen indenfor ca. 14 dage. Når du er godkendt, hjælper Niels Brock også med jobopslag, screening og rådgivning. 

Hent uddannelsesaftale og vejledning herEn printet uddannelseaftale skal sendes direkte til uddannelsesaftaler@brock.dk (eller sikkermail@brock.dk hvis din virksomhed kun bruger sikker mail) 

Har du yderligere spørgsmål kan du kontakte Praktikservice eller Administrationen, som angivet nederst på siden.

Her finder du oplysninger om, hvad det kræver at gå fra grundforløbet til hovedforløbet på uddannelsen som kontorelev med speciale i offentlig administration. Læs mere.

Kontakt

Lærepladsservice

Har du spørgsmål til lærepladsgodkendelse?

E-mail: lps@brock.dk
Uddannelsesaftaler

Har du spørgsmål til uddannelsesaftaler, tillæg eller ophævelser?

 

Administration

Har du spørgsmål til uddannelsesforløb, tilmeldinger og uddannelsesbevis? 

Vejledning

Har du spørgsmål til dine uddannelsesmuligheder og realkompetencevurdering (RKV)? 

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk