Oplæring i udlandet

Tag et år til udlandet med OPU-ordningen

På et oplæringsophold i udlandet i samarbejde med Niels Brock arbejder du som trainee i en virksomhed og får styrket dine faglige og personlige kvalifikationer. På hovedforløbet skal du have de obligatoriske fag, som kræves på specialet administration, men de foregår via fjernundervisning. Niels Brock har mange års erfaring med online uddannelser og giver dig mulighed for at tilrettelægge dit skoleforløb, så det er fleksibelt. Vi giver dig personlig hjælp og sparring med dine online-opgaver og tilbyder dig mulighed for, at blive en del af et studiemiljø med andre, som ligesom dig arbejder i en virksomhed i udlandet.

20180620_NielsBrock_Copenhagenlife_644.jpg
Om forløbet

Fordelene ved at tage et skoleforløb med oplæring i udlandet er:

  • Du tager en kontoruddannelse med en international profil 
  • Det kan være med til at give dig et forspring på arbejdsmarkedet, når du er færdiguddannet
  • Du bliver udfordret fagligt og personligt, samtidig med at du styrker dine sprogkompetencer
  • Du får en oplevelse for livet!

Praktiske oplysninger

Det er OPU-sekretariatet, som organiserer den såkaldte OPU-ordning.  Den kan bruges på 2 forskellige måder – enten uden læreplads i Danmark (dvs. hele oplæringsopholdet foregår i en udenlandsk virksomhed) eller med en dansk læreplads, der udstationerer dig i udlandet. Uddannelsens faglige niveau skal være det samme som i en dansk virksomhed.

Tager du af sted med OPU-ordningen får du merit for din læretid i udlandet, opholdet bliver dermed godkendt som en del af din danske uddannelse. 

Er du EUX-elev skal din oplæringsperiode hos virksomheden i udlandet vare minimum 3 måneder og den kan vare op til 2 år. Typisk vælger vores elever at tage af sted 1 år, med mange vælger også at tage hele deres 2-årige hovedforløb i udlandet.

Er du HHX-elev er din oplæringsperiode på minimum 3 måneder og op til 1 år. Her vælger langt de fleste elever et helt år for at få størst muligt udbytte af opholdet. Vigtigt!  Indgår du en OPU-aftale efter 1. august 2023, vil din oplæringsperiode som HHX-elev også være på 2 år. Typisk vil der være tale om 1 år i udlandet og 1 år i en virksomhed i Danmark, men du kan efter aftale med den udenlandske virksomhed også få mulighed for at tage hele oplæringsperioden (2 år) i udlandet.

I løbet af din oplæring i udlandet skal du følge nogle kortere skoleophold. Antallet af skoleophold afhænger af, hvor gammel du er og hvilken ungdomsuddannelsesbaggrund, du har. Vi tilbyder online skoleophold inden for de fleste fag. Vælger du at følge undervisningen online, behøver du ikke at skulle rejse hjem ved hvert skoleforløb. Det ser mange elever som en fordel.

Du kan se dine muligheder herunder:

Periode 2023-2024

Fag

August

Projektadministration - Onboarding (obligatorisk)

September

Kvalitet og service (valgfag)

Excel (valgfag)

Skriftlig kommunikation (valgfag)

HR og Personaleadministration (valgfag)

Oktober

Datahåndtering (obligatorisk)

Præsentationsteknik (valgfag)

November

Virksomhedskommunikation (obligatorisk)

Optimering af arbejdsprocesser (obligatorisk)

Excel (valgfag)

Præsentationsteknik (valgfag)

Mundtlig kommunikation (valgfag)

Logistik (valgfag)

Januar

Datahåndtering (obligatorisk)

Mundtlig kommunikation (valgfag)

Februar

 

Optimering af arbejdsprocesser (obligatorisk)

Virksomhedskommunikation (obligatorisk)

Skriftlig kommunikation (valgfag)

Marts

Optimering af arbejdsprocesser (obligatorisk)

Datahåndtering (obligatorisk)

Salg og markedsføring (valgfag)

Maj

Skriveuge til fagprøven i uge 18

Mundtlig eksamen i uge 20

 

Kontakt os for vejledning til fagtilmeldinger. Hovedforloebet@brock.dk

Når uddannelsen er gennemført modtager du et dansk uddannelsesbevis. Tager du ikke hele uddannelsen i udlandet, kan du færdiggøre den i en virksomhed i Danmark.

Efter afsluttet fagprøve får du et European Business Baccalureate Diploma (EBBD). Det er et bevis på, at  din uddannelse er højt anerkendt i hele EU. Læs mere om EBBD her: European Business Baccalaureate Diploma

Lyder et OPU-forløb som noget for dig? Henvend dig til én af vores OPU-koordinatorer, som kan hjælpe dig med din ansøgning og det videre forløb.

Du kan også få hjælp og vejledning gennem OPU-sekretariatet.