Datahåndtering i det offentlige

I Datahåndtering i det offentlige lærer du at finde, sorter, rubricere og visuelt præsentere relevante data fra systemerne i din oplæringsvirksomhed.  Professionelle beslutningstagere vil gerne tage beslutninger ud fra fakta og du lærer med data at oplyse en problemstilling, så der kan træffes en beslutning på et oplyst grundlag. Du lærer også at anvende data til at understøtte, optimere og effektivisere dine arbejdsprocesser.

På forløbet lærer du at samle, rense og validere data fra forskellige platforme ud fra formålet med din analyse, datasikkerhed, etik, GDPR, så de er kvalitetssikret efter din virksomheds rammesætning. Vi arbejder med at vælge de rette data, der kan understøtte strategien og vigtige beslutninger i virksomheden. Vi bruger blandt andet regneark til at opgøre og præsentere nøgletal visuelt for din virksomhed.  Samtidig lærer du at tager højde for beskyttelsen af personoplysninger, dataetik og sikkerhed.

Niels_Brock_Lederakademiet_2340.jpg
Valgfagets indhold

På dette valgfag lærer du at indsamle og analysere data. Du lærer om forskellige datatyper herunder planlægning, styring og opfølgning ved brug af data. Du arbejder med data fra din egen virksomhed, hvis det er muligt og der er fokus på databeskyttelse, dataetik, sikkerhed og behandling af store datamængder.

Bemærk: Ønsker du at tilmelde dig faget som erhvervsrettet påbygning, skal tilmelding ske ved indsendelse af blanket. 

 

Datahåndtering - Opstart d. 21. oktober 2024

Praktisk info: Der er fysisk fremmøde på holdet
Sted: Nørre Voldgade 34, K-huset