Interview med vores tidligere elev Laura

Hvorfor skal man tage en EUS i San Diego? Og hvad kan man bruge studieopholdet til ? Læs med i dette blogpost, hvor vi har interviewet vores tidligere elev Laura Dam-Jensen.

image002 (1).jpg

Hvorfor skal man tage et studieophold i udlandet?

Det er en fed måde at lære sig selv såvel som nye mennesker at kende, og så er det en god måde at udfordre sig selv på. Man lærer en helt ny kultur at kende, hvilket er helt vildt spændende. At gå i skole i udlandet giver en rigtig meget på mange måder, og man lærer rigtig meget af det. Hvis du går i skole i USA, så lærer du også at blive mere selvstændig. Underviserne regner med, at du hører efter og gør en indsats, og de holder dig ikke i ørene, som de danske lærere ville gøre.

Hvad fik du ud af undervisningen, mens du var afsted?

Jeg fik personligt rigtig meget ud af undervisningen og nød at deltage. Jeg var selv ikke så glad for at gå på gymnasiet, så jeg havde et dårligt syn på skoler. Efter min tur har jeg fået et helt nyt syn på skoler, og jeg er blevet mere positiv ift. at læse videre.

Har man tid til at lave andre ting end skolearbejde?  

Man har bestemt tid til at lave andet end at gå i skole og lave lektier. Man går slet ikke så meget i skole, som man forventer. Du går primært i skole om formiddagen eller om aftenen. Hvis du går i skole om dagen, kan du tage ud og shoppe og hygge med vennerne, når du har fri. Hvis du først møder sen eftermiddag, så kan man bruge næsten hele dagen på stranden, som ikke er så langt væk.

Weekenderne er altid gode til at lave alt muligt forskelligt med dine nye venner.

Hvilke ting kan man lave i San Diego i sin fritid? 

Der er så mange ting, man kan lave i San Diego! Du kan tage på stranden, spille volley, spille basket, tage i little Italy og spise lækker italiensk mad, tage i San Diego zoo, tage i fashion valley, tage ud og træne eller surfe. Der er generelt mange muligheder.

Hvor mange penge brugte du under dit studieophold?

Jeg havde sparet 8000kr op og så fik vi ca. 5000kr i SU hver måned, og jeg brugte ikke mere end det. Jeg spiste ude hver dag, og jeg var på to ferier. Så jeg vil ikke sige, jeg sparede på noget.

Hvordan forberedte du dig inden afrejse?

Jeg vil ikke rigtig sige jeg forberedte mig synderligt meget. Jeg pakkede og tog afsted.

Hvilke overvejelser gjorde du dig, inden du tilmeldte dig EUS opholdet i San Diego?

Jeg var faktisk helt i vildrede, fordi jeg havde ingen ide om, hvad jeg ville lave, efter jeg var færdig med gymnasiet. Desuden var jeg generelt virkelig skoletræt. Jeg skulle bruge lidt ekstra til min kvote 2, og det var faktisk en af grundene til, at jeg valgte netop dette.

Hvilken profil valgte du og hvorfor? (kontor, handel, butik eller event)
Jeg valgte kontor, da jeg gerne vil være speditør, og det var den retning, det krævede.

Hvad har du brugt dit EUS studieophold til?

Jeg har brugt mit ophold til at lære mig selv og nye mennesker at kende. Samtidig brugte jeg det til at blive mere selvstændig og for at få en ide om, hvad det er, jeg har lyst til at lave i fremtiden. Jeg har brugt mit studieophold til at søge kvote 2, hvor jeg blev optaget.  

Har du nogle gode råd til de kommende elever? 

NYD DET! Det er en oplevelse, man aldrig glemmer. Jeg ville aldrig have været foruden denne tur.

Interesseret? - kontakt os med spørgsmål