Mikkel Dalskov fortæller om San Diego

Hvorfor skal man tage et studieophold i San Diego? Læs med i historien, som beskriver vores tidligere elev Mikkels overvejelser og tanker om sit studieophold i San Diego.

48418855_1658658890901745_2443248607969673216_n.jpg

En af vores tidliger elever, som har været i San Diego, fortæller sin historie. At rejse er en af de bedste måder at uddanne sig på. Det at tage væk fra de vante rammer og ud i verden for at opleve noget nyt har uden tvivl ændret min livs- og verdensforståelse. Det har også lært mig om en anden kultur, men vigtigst af alt noget om mig selv. Det har været en af de mest spændende og sjoveste måder at blive en bedre person på, og det er oven i købet kombineret med en erhvervsuddannelse. Det vil sige, at man dermed bliver faglært student samtidig.
California International Business University er et hyggeligt og ikke alt for stort universitet lokaliseret centralt i San Diego. Skolen giver hverdagen struktur og indhold, men uden, at det fylder alt for meget. Der er flere små ferier, hvor der er tid til at rejse længere væk til fx LA, San Francisco eller lignende. På en normal hverdag er der rigelig tid til at træne, være sammen med sine nye venner, slappe af på værelset, udforske San Diego og meget mere. Jeg synes helt klart, at man skal tage til 1MillionCup, som er et innovativt fællesskab af business‐folk i San Diego.

Essensen med undervisningen føler jeg er lige netop det, som jeg har manglet i Danmarks undervisningssystem. For at tage fat i den lange ende er nulfejls-tænkning netop det, som alle er yderst optagede af. Helt kortfattet fylder bogholders nulfejls-tænkning for meget i den offentlige uddannelsessektor. Den første dag undervisningen startede, kom jeg under introduktionen til forløbet helt naturligt til at tænke på Thomas Blachman, der engang udtalte: “Der er ikke noget guld i gruset i Danmark, som vi bare kan grave frem - Men der er noget guld inde i vores hjerner, som vi kan grave os frem til!” Essensen af citatet består i, at der altså ikke bliver ikke skabt kreative mennesker af, at vi alle bliver hjernevasket med, at kun et 12-tal er godt nok. Netop fordi, der ikke må være en eneste finger at sætte på en fejl. Virkeligheden er altså bare, at et land med kun bogholdere ikke er en mulighed. Det er der simpelthen ingen fremtid i. 12-taller skaber ikke kreativitet og innovation. Vi skal derfor turde begå fej,l og vi skal være bange for ikke at begå dem. Hvis vi ikke begår fejl, finder vi jo ikke ud af nye ting. Alt dette er noget man lærer af den undervisning, man får på CIBU. Ydermere er jeg blevet klar over, hvordan man kan realisere en virksomheds-ide, samt hvordan en virksomhed helt fundamentalt er opbygget.

Der er tre profiler at vælge imellem, altså fokuspunkter på uddannelsen; (kontor, handel, event) Jeg valgte handel, fordi jeg altid gerne har villet have samme viden, som dem der har gået på handelsskole. Jeg ved ikke, hvad jeg vil med mit liv, men opholdet har givet mig point, som jeg kan bruge, hvis jeg skal ind på en videregående uddannelse. Men ellers har jeg jo bare fået en masse brugbar viden, så det er det hele værd.

Inden jeg tilmeldte mig EUS opholder i business‐ gjorde jeg mig mange tanker om hvad jeg skulle bruge mine udviklingsår på og hvorvidt jeg skulle rejse alene eller ej. Jeg hørte om opholdet og om hvor fedt det var igennem en ven. Mit bedste råd er helt klart at tage afsted alene. Hvis du tager afsted alene, står du et hundrede procent på egne ben og bliver derved et stærkere menneske samt udvikler sig selv mere end hvis du tager afsted med alle dine venner.

Interesseret? - kontakt os med spørgsmål