Nyheder fra Niels Brock

Hold dig opdateret om, hvad der sker på Niels Brocks uddannelser og kurser her på siden. Vi opdaterer jævnligt med nyheder om blandt andet eksaminer, arrangementer osv. 

 

Copenhagen Business College -students.jpg

Den sidste skriftlige eksamen afholdes på egne lokationer

22. maj 2023

Grundet udfordringerne med internettet i Øksnehallen i sidste uge, har vi valgt at afholde den sidste skriftlige eksamen, fredag den 26. maj, på Niels Brocks egne lokationer.

 

De skriftlige eksaminer i Øksnehallen

17. maj 2023

Sommerens første tre skriftlige eksaminer i henholdsvis AØ, Dansk og Engelsk er nu overstået. For størstedelen af vores afgangselever gælder det, at de har gennemført deres eksaminer i Øksnehallen på Vesterbro, mens en mindre gruppe af har gennemført eksaminerne på vores egne lokationer. Det glæder os, at eksaminerne, der har fundet sted på Niels Brocks egne lokationer, er forløbet godt og efter planen. Desværre er dette ikke tilfældet for de tre eksaminer, som er gennemført i Øksnehallen.

Eksaminer afviklet den 15.-17. maj i Øksnehallen

De tre skriftlige eksaminer den 15. maj, 16. maj og 17. maj i Øksnehallen har båret præg af, at lokationens internet ikke virkede optimalt i forhold til antallet af elever, der deltog i eksaminerne.

Til den første eksamen i skriftlig afsætning måtte vi pga. massive udfordringer med internettet forlænge eksamen med 1,5 timer. Enkelte elever, som oplevede ekstra vanskeligheder med opkobling til internettet, fik yderligere forlængelse. Skolens nødprocedure blev iværksat, så snart det var tydeligt, at eksamen ikke kunne gennemføres som planlagt: Der blev opsat hotspots over alt i hallen og eksamensmaterialer blev uddelt til eleverne via USB-stik. Forløbet blev efterfølgende evalueret sammen med Øksnehallens ansvarlige IT-team, og det blev besluttet, hvordan internetproblemerne skulle udbedres forud for eksamen i skriftlig Dansk A den efterfølgende dag.

Her virkede internetopkoblingen markant bedre, men det viste sig desværre, at den optimeringsplan, som var blevet lagt og implementeret, ikke var tilstrækkelig. Igen måtte vi iværksætte vores nødprocedure, og det blev igen nødvendigt at forlænge eksamenstiden – denne gang med en time, enkelte elever blev yderligere forlænget. Forløbet blev evalueret sammen med Øksnehallens IT-team og med eksterne eksperter. Det blev besluttet at erstatte Øksnehallens gamle Access Points og erstatte dem med nye Meraki Access Points. Der blev desuden lagt en plan for hurtigere onboarding af elever, bedre monitorering af udfaldshuller og hurtigere iværksættelse af nødprocedureforanstaltninger. Vi blev forsikret om, at de nye tiltag ville betyde, at der til dagens engelsk-eksamen ikke ville være udfordringer med at tilgå internettet. Det viste sig desværre ikke at være tilfældet. Og selvom langt flere elever kom hurtigt på nettet og fik downloadet eksamensmaterialet, viste nettet sig igen at være ustabilt, hvorfor det igen blev nødvendigt at forlænge eksamen for alle og yderligere for enkelte.

Fortsat udfordringer med netværket i Øksnehallen

16. maj 2023

Igen i dag havde vi en stor eksamen i Øksnehallen. Øksnehallen meddelte i går aftes, at nettet ville virke i dag, men det holdt ikke stik. Vi har haft gang i alle nødprocedurer med hotspots og USB-nøgler med opgaven. Eksamen blev i dag forlænget med en time.

Tekniske problemer ved de skriftlige eksaminer

15. maj 2023

I dag tog vi hul på de skriftlige eksaminer, der i år foregår i Øksnehallen. Desværre oplevede alt for mange i dag tekniske udfordringer og problemer med at komme på nettet i Øksnehallen. Til eksaminerne i morgen bliver der opgraderet på access points og hotspots , og vi forventer problemerne er løst.

Det er dybt beklageligt i forhold til vores elever. Det vil naturligvis få et efterspil for Øksnehallen.  

Studieretninger med særligt faglige profiler er godkendt

På Det Internationale Gymnasium og Handelsgymnasiet Nørre Voldgade har vi fået godkendt fem linjer som særlig faglige profiler. 

På Det Internationale Gymnasium har vi fået godkendt, at vores tre elitelinjer Busines Elite, Business & Science Elite og Business & Economics Elite får en særligt faglig profil som Elitegymnasium. Det er vi meget stolte af! Vores nye linje IBB Shipping er ligeledes godkendt som særlig profil. På Handelsgymnasiet Nørre Voldgade er det vores linje UX Design

Hvad betyder det for dig?

Som på vores andre gymnasier åbnes der for ansøgninger den 15. februar og ansøgningsfristen er den 13. marts. Du søger gymnasium samt den specifikke studieretning og uploader din personlige ansøgning på optagelse.dk

Profilansøgninger: Hvis du søger Business Elite, Business & Economics Elite Business & Science Elite, IBB Shipping eller UX Design bliver det betragtet som profilansøgninger og så vurderer gymnasierne selv, hvem der skal optages. 

Vurderingskriterier: Helhedsvurdering, personlig ansøgning samt karakterer generelt og karakterer i nogle specifikke fag, der er relevante for studieretningen.

Ny ungdomsuddannelse i samarbejde med Jesper Buch

Kan man tage en EUX-uddannelse og tilføre den et helt nyt mindset, så den bliver mere attraktiv og eftertragtet? Det korte svar er ja!

I august 2023 åbner Jesper Buchs Iværksætterakademi, som er blevet til i et samarbejde mellem Niels Brock og Jesper Buch. Her får eleverne en ungdomsuddannelse ud over det sædvanlige: Samtidig med, de læser en EUX Business, får de en helt særlig dannelsesrejse og grundlæggende viden udi iværksætteri og entreprenørskab.

”Da jeg selv var ung og gik på handelsskole i Jylland, var der et fag, der hed øvelsefirma. Jeg elskede det. Der lavede jeg min egen virksomhed og det inspirerede mig til at blive det, jeg er i dag. Man skal sgu ville det, hvis man vil være en god iværksætter. Og det blev jeg. Dét har været min helt store drivkraft til at lave det her iværksætterakademi sammen med Niels Brock. Det handler om det virkelige liv og ikke kun om at være på skolebænken,” siger Jesper Buch om tankerne bag.

På Jesper Buchs Iværksætterakademi tager han eleverne gennem alle lag af iværksætteri og entreprenørskab. De lærer bl.a. at lægge realistiske budgetter, tale med investorer, og lave kold kanvassalg. De lærer at være strukturerede, målrettede og vedholdende. Og så er der stort fokus på kammeratskabet:

”Vi kobler lærdom sammen med praktik. Det bliver to års komprimeret, hardcore uddannelse, hvor man er en god kammerat, og hvor man lærer af nogle dygtige mennesker”, fortæller Jesper Buch.

Firstmovers inden for uddannelser

Administrerende direktør på Niels Brock Anya Eskildsen glæder sig over skolens nye tilbud til unge mennesker:

”På Niels Brock trives vi godt med at være firstmovers inden for uddannelser. Det har vi lang tradition for. Med Jesper Buchs Iværksætterakademi får vi både sat fokus på iværksætteri og entreprenørskab, som jo ligger i skolens dna. Vi tilbyder samtidig en ungdomsuddannelse, der stiller rigtig store krav til de elever, der søger den. Skoledagene vil se anderledes ud end på andre ungdomsuddannelser, og de kan også have andre mødetider. Til gengæld får de en uddannelse, der er med til at danne dem resten af livet; de får langt mere end en ungdomsuddannelse”, forklarer hun.

Der er ansøgningsfrist til Jesper Buchs Iværksætterakademi den 1. marts via optagelse.dk.

For mere info

Læs mere om Jesper Buchs Iværksætterakademi her

Kontakt administrerende direktør Anya Eskildsen: Mail aes@brock.dk Mobil: 2321 4541

Arkiv

Kan du ikke finde en gammel nyhed, kan du kigge i vores arkiv.