Digital dannelse og adfærd

"Jeg er en rigtig Niels Brocker, derfor opfører jeg mig ordentligt i alle relationer og lever op til de værdier og regler, der findes på Niels Brock. Det er mit bidrag til den Brockske forskel."

Hvad er digital dannelse?

Digital dannelse handler blandt andet om at være en del af det virtuelle univers på en tryg og værdiskabende måde.

Niels Brocks regler og værdier gælder også i det virtuelle univers.

Det betyder, at du også i den digitale verden skal gøre dig umage, behandle alle med respekt og opføre dig ordentligt i alle relationer.

Vær opmærksom på, at retningslinjerne beskrevet i elevhåndbøger, studie- og ordensregler og anti-mobbestrategi også dækker det virtuelle univers og i din fritid, og at mobning, chikane og krænkende adfærd på ingen måde accepteres.

Deling af private eller krænkende billeder og film

Det er ikke tilladt at dele private billeder og film af andre personer uden deres samtykke.

Du må ikke tage, optage eller dele billed- eller filmmateriale med privat indhold, som kan opleves stødende og afslørende. Vær opmærksom på, at det er personen på materialet, der afgør om det er stødende og afslørende.

Niels Brock opfordrer til, at vi tager ansvar og drager omsorg for andre og os selv ved at sige nej til, at private billeder og film deles. På den måde bringer vi ikke hinanden i sårbare situationer, der kan udnyttes i den digitale verden.

Vi indskærper, at selve det at modtage privat billed- eller filmmateriale af andre ikke er det samme som at få samtykke til at dele videre. Dette samtykke skal fortsat hentes hos den person, som er på materialet – ikke fra den, som deler det. Sker det ikke, kan den, som deler blive stillet juridisk til ansvar herfor.

Du kan finde mere information ved at tage  kontakt til Red Barnet eller Børns Vilkår og ved at se nærmere på nedenstående sider:

www.sletdet.dk  - Hvis du har fået delt billeder på nettet mod din vilje, kan du få konkret hjælp til at slette og anmelde det

www.redenung.dk  - Få hjælp, hvis du har sendt et nøgenfoto og bliver afpresset

www.cyberhus.dk  - Chat med andre unge eller voksne om bl.a. deres onlinedilemmaer på chat-rådgivningen

www.sexogsamfund.dk & www.sexlinien.dk - Få hjælp til at håndtere de følelser, der opstår i situationen på rådgivningslinjerne

www.sikkerchat.dk  - Læs om rådgivningen på området her

www.alleforenmodmobning.dk  - Find mere information om digital mobning og krænkelser