EUS online på 5 uger

Er du student og drømmer du om en erhvervsuddannelse, så er EUS online på Niels Brock et godt valg

EUS Online er starten på en erhvervsuddannelse indenfor handel, kontor eller detail. Vi forventer, at du allerede har en uddannelsesaftale med en virksomhed, inden du starter, eller er aktivt søgende samtidigt med, at du tager EUS. Elevforløbet varer 1 til 2 år, og varigheden bestemmes af din arbejdsgiver.

EUS er en SU-berettiget uddannelse.

Hos Niels Brock får du et 5 ugers forløb, hvor du:

 • Får en fast kontaktperson under hele forløbet
 • Du får støtte og vejledning til at søge en læreplads indenfor det valgte område.
 • Modtager undervisning i alle fag og forløb – teoretisk samt praktisk
 • Har tæt kontakt til din underviser som hjælper dig fagligt og personligt igennem ugerne
 • Får studiekammerater som du kan sparre med fagligt og personligt
 • Fremlægger sammen med dine studiekammerater og får feedback på din læring
 • Får adgang til vores online platform med links til læsestof, video samt test-dig-selv quiz
 • Har et fuldtidsstudie som er 100% fleksibelt, da alt er online
 • Mødes med underviser og dine studiekammerater i live sessions med kamera

Dine undervisere er 100% med dig under hele studietiden og giver dig faglig og personlig sparring. Du får også hjælp til din lærepladsansøgning, hvis du ikke har en læreplads ved kursusstart.

Du kan vælge mellem tre indgange:

Førsteklassesundervisning

På Niels Brock sætter vi en ære i at levere førsteklasses undervisning af høj kvalitet og sikrer via den tætte kontakt, at du trods et online forløb har tæt personlig kontakt. En uddannelse på Niels Brock er et kvalitetsstempel, som er eftertragtet hos mange virksomheder.

Få gode jobmuligheder

Med et eksamensbevis fra Niels Brock åbner mulighederne sig for dig på jobmarkedet. Niels Brocks kvalitet er anerkendt af virksomhederne rundt om i landet, store som små. Få andel i det gode omdømme og kvalitets-image og bliv en del af det stærke netværk af tidligere elever på Niels Brock.

Praktiske oplysninger

På EUS Online kan du på bare 5 uger tage en SU-berettiget erhvervsuddannelse, der ikke sætter grænser for, hvor eller hvornår du modtager undervisning. Al undervisning på uddannelsen foregår online, og det giver stor fleksibilitet og frihed. Forløbet er skræddersyet til dig, så du kan få dit privatliv, arbejdsliv og din uddannelse til at gå op i en højere enhed. På Brock Online skal du ikke spilde tid på transport, for du kan sidde derhjemme og studere. Du kan spole din underviser tilbage og se undervisningen så mange gange der skal til, og lige når det passer dig. Du kan starte på din uddannelse helt uden at have styr på IT, det lærer vi dig hen ad vejen. 

Med en EUS fra Brock Online i baglommen har du bevist at du kan noget. Du har bevist at du kan motivere dig selv til at tage en uddannelse, og at du har kompetencerne til at etablere dig på arbejdsmarkedet som kontorelev, salgselev eller butikselev. Der er stor efterspørgsel efter dygtige elever og du kan vælge mellem lærerpladsstillinger hos mange store og små virksomheder. Uddannelsen giver dig samtidig værktøjer indenfor iværksætteri og kan være en forsmag på en længere videregående uddannelse. Fordi du har en studentereksamen behøver du kun 5 ugers grundforløb inden for områder som salg og service, virksomhedsøkonomi og regnskab.

Mange tidligere EUSere har startet deres karriere inden for offentlige institutioner, hvor ministerierne, kommunerne, Forsvaret og Rigspolitiet tager mange elever.  Der er også stor efterspørgsel på unge med en EUS fra Brock Online i det private erhvervsliv, hvor tidligere elever har fuldført deres uddannelse i store virksomheder som Novo Nordisk, MT Højgaard, Lego, Sanistål, SAS, Vestas, Dansk Supermarked, Topdanmark og mange flere. EUS-uddannelsen giver også optimal indgang til at blive salgselev inden for detailhandel, hvor vejen til et lederjob ofte vil være kort. Her tager kæder som f.eks. Telia, Sportmaster, Intersport, Bianca, Skoringen, qUINT, Kaufmann, Matas, IKEA, Jack&Jones, Vero Moda, thansen og Bilka og mange andre virksomheder imod elever fra Niels Brock.

Forløbet starter altid med et obligatorisk online opstartsmøde, som bliver afholdt live den mandag forløbet starter. Her vil du få en grundig introduktion til forløbet, samt møde den kontaktlærer, som personligt vil følge dig gennem uddannelsen helt frem til din eksamen.

EUS 5 uger på Brock Online er et fuldtidsstudie. Derfor står vores onlineundervisere til rådighed stort set hele tiden – også om aftenen og i weekenden. Det betyder at du, uanset om du vælger at studere om dagen, aftenen eller i weekenderne, altid vil have adgang til dit undervisningsmateriale og en onlineunderviser, som kan hjælpe og vejlede dig, når du har behov for det.

Det gennemgående tema i dokumentationsopgaverne er iværksætteri, og går i korte træk ud på at du sammen med din studiegruppe skal åbne din egen fiktive virksomhed - det vil sige: finde på et navn samt et produkt/sortiment, du vil handle med. I hver opgave vil der være en række spørgsmål, som skal besvares ud fra dit valg af virksomhed og studieretning.

Forløbet afsluttes med to eksaminer: en grundfagseksamen i enten erhvervsinformatik, virksomhedsøkonomi eller afsætning, samt en eksamen i faget kontor, detail, eller handel, afhængig af hvilken studieretning du har valgt.

Der er mødepligt til opstartsmødet og til online fremlæggelser.

Du behøver ikke at have en læreplads inden du tilmelder dig EUS forløbet, men læreplads er en vigtig del for at gøre din EUS uddannelse færdig.

På læreplads får du lov at prøve kræfter med det rigtige arbejdsliv, samtidig med at du skal lære en masse. I de fleste tilfælde tager lærepladsperioden to år, og du får løn i perioden. På Brock Online er vi specialister i at hjælpe dig med at finde den helt rigtige læreplads, og vi har et stort netværk af virksomheder der kan hjælpe dig med at få en attraktiv læreplads.

Lærepladsen begynder efter EUS
Lærepladsen kan begynde umiddelbart efter et bestået EUS-forløb på 5 uger, men du kan godt vælge at holde en pause mellem forløbet og lærepladsen. 

Sådan søger du en læreplads
Hvis du ikke allerede har en læreplads når du tilmelder dig EUS skal du selv finde din læreplads eller vi kan hjælpe dig i gang. Brock Online kan hjælpe dig med at afklare dig i forhold til at finde frem til den helt rigtige stilling for dig, og undervise dig i hvordan du præsenterer dig selv til en samtale. Vi præsenterer dig for ledige stillinger, men det er altid dit ansvar at søge dem.

Løn og arbejdstid
Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie som andre medarbejdere.

For at læse en 5 ugers EUS skal du have en dansk eller nordisk studentereksamen, STX, HF eller HTX, samt have bestået dansk og matematik fra gymnasiet eller folkeskolen.

EUS 5 ugers forløbet er SU berettiget og du søger SU på www.su.dk. Hvis du allerede er startet på din læreplads, får din arbejdsgiver refusion (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag) for perioden du er i uddannelse.

Det er gratis at deltage på EUS Online på Niels Brock.

Optagelse

Der er optagelse på EUS online cirka hver anden uge, og du tilmelder dig via tilmeldingslinket her på siden, hvor du også kan se tilmeldingsfristerne under hver opstart. 

Visitation

Som en del af optagelsen til uddannelsen indkaldes alle til et telefonisk visitationsmøde om uddannelsen og optagelseskravene. Du bedes uploade en kopi af dit CV og en motiveret ansøgning i forbindelse med din tilmelding.

I ansøgningen skal du fortælle, hvad du vil bruge uddannelsen til, samt hvilke mulige elevstillinger du forestiller dig at søge eller allerede har søgt. Ansøgningen skal fylde minimum en halv side.

 

Er du over 25 år?

Er du over 25 år indledes din erhvervsuddannelse med en realkompetencevurdering (RKV).

Når du tilmelder dig EUS online 5 uger foretages din RKV i forbindelse med din visitation. Du behøver ikke selv at tilmelde dig en RKV, det klarer vi for dig.

EUS består af 5 ugers grundforløb med undervisning i erhvervsøkonomi, afsætning og erhvervsinformatik der giver indsigt i virksomhedsdrift. Fagene komplementerer hinanden, og du vil komme til at afprøve to af de tre fag i praksis i din egen øve-virksomhed alt efter hvilken retning du vælger. Efter de 5 uger kan du søge en to-årig læreplads i en virksomhed indenfor den branche du uddanner dig til. Du vælger, om det uddannelsesspecifikke fag skal handle om kontor, detail eller handel. Faget bestemmer den slags læreplads, du kan starte på.

Grundfag på EUS

 • Virksomhedsøkonomi på C-niveau (obligatorisk for alle retninger)

Virksomhedsøkonomi er det fag du vil få mest undervisning i, gennem forløbet, da det er grundlaget for alle virksomheder og organisationer. Faget giver dig en forståelse for virksomhedsdrift og hvad der skal til for at udvikle en forretning, der giver overskud. Du vil lære om virksomhedsbudgetter, prissætning i forhold til udgifter og meget mere.  

 • Erhvervsinformatik på C-niveau (indgår som fag når du vælger kontor)

Erhvervsinformatik vil fokusere på dine færdigheder og kompetencer inden for det digitale område. I faget skal du udbygge dit kendskab til digitale teknologier fra din hverdag og lære at sætte din viden i spil i en erhvervsfaglig kontekst. Faget vil samtidigt give dig en forståelse for de muligheder, som den stigende digitalisering tilbyder.   

 • Afsætning på C-niveau (indgår som fag når du vælger detail eller handel)

Afsætning skal sikre, at du kan få dine eller virksomhedens produkter solgt. Marketing er ofte et brugt navn for faget, men det går faktisk en smule længere. Du vil gennem forløbet lære at analysere, hvad dit produkt kan tilbyde, du lærer at sætte mål og kommunikere korrekt til omverdenen. Gennem forløbet vil du blive indført i markeds- og målgruppeanalyse og vil ende med en viden om, hvordan man markedsfører produkter gennem forskellige kanaler for at ramme ens kunder bedst muligt.

Find alle oplysninger i vores elevhåndbog.

Kontakt

Studiesekretær
Carina Hallas Studiesekretær

Telefon: 33 41 92 02 E-mail: online@brock.dk